Ce anume poate cauza cracmente excesive la miscarea si rotirea capului?
Buna ziua, ma confrunt de 2 ani cu o problema in zona cervicala superioara si niciun doctor nu stie ce este. Mentionez, sunt barbat, 35 ani.
Simptome:
- Senzatie de urechi infundate, de presiune intracraniana in special in zona urechilor, non-stop.
- Tinitus ascutit in tot capul (nu in timpane), prezent non-stop.
- Cefalee, senzatie de cap greu
- Ameteala fara vertij.
Cauza:
- Cracmente multe (senzatie de frecare a doua oase) la mișcarea capului, in special la rotirea pe orizontala, pe interior la nivelul cervical C1-C2, cu radiere spre urechi.
- Senzatie de mișcare a capului pe nisip, asemănătoare cu calcatul lent pe firimituri uscate sau cioburi.
- Senzatie de click sau agatare a unui tendon/cartilaj la rotirea capului in acelasi punct.
Cronologia și evolutia simptomelor:
- În urma cu 5 ani: senzatie subtilă de crepitatie la rotirea capului, unde se imbina coloana cervicala cu craniul.
- În urma cu 2 ani: aparitia urechilor infundate si tinitus.
- In urma cu 1 an: cefalee, ameteala, tulburări de concentrare si atentie, cracmente în zona cervicala superioară mult accentuate.
Analizele (inclusiv HLA B27, Profil ANA extins), audiograma si timpanograma sunt bune.
Medicamente fără rezultate: MSM, Revitanerw, Alanerv, Acutil, Bilobil, Arlevert.
Medicamente cu rezultate parțiale: Antiinflamatoare și antialgice (Vimovo, Celebrex, Codamin P, Paracetamol, etc) - amelioreaza doar durerea însă orice mișcare a capului imi agravează simptomele!
Investigatiile RMN/CT cranio-cervicale nu evidentiaza nimic care ar putea cauza simptomele descrise (sau nu au fost interpretate bine).
Specialitati medicale (cu doctori multipli) consultate:
- ORL
- Neurologie
- Neurochirurgie
- Cardiologie
- Reumatologie
- Recuperare medicala
- Kinetoterapie si fizioterapie (exercitii, elongatii, tecar, laser, curenti, masaj terapeutic, chiropractica, etc. - fără efect sau efect negativ deoarece facilitează mișcarea)
Alte probleme de sanatate:
- Cifoza si scolioza toracala
- Rinita alergica
- Hernie lombara
Simptome:
- Senzatie de urechi infundate, de presiune intracraniana in special in zona urechilor, non-stop.
- Tinitus ascutit in tot capul (nu in timpane), prezent non-stop.
- Cefalee, senzatie de cap greu
- Ameteala fara vertij.
Cauza:
- Cracmente multe (senzatie de frecare a doua oase) la mișcarea capului, in special la rotirea pe orizontala, pe interior la nivelul cervical C1-C2, cu radiere spre urechi.
- Senzatie de mișcare a capului pe nisip, asemănătoare cu calcatul lent pe firimituri uscate sau cioburi.
- Senzatie de click sau agatare a unui tendon/cartilaj la rotirea capului in acelasi punct.
Cronologia și evolutia simptomelor:
- În urma cu 5 ani: senzatie subtilă de crepitatie la rotirea capului, unde se imbina coloana cervicala cu craniul.
- În urma cu 2 ani: aparitia urechilor infundate si tinitus.
- In urma cu 1 an: cefalee, ameteala, tulburări de concentrare si atentie, cracmente în zona cervicala superioară mult accentuate.
Analizele (inclusiv HLA B27, Profil ANA extins), audiograma si timpanograma sunt bune.
Medicamente fără rezultate: MSM, Revitanerw, Alanerv, Acutil, Bilobil, Arlevert.
Medicamente cu rezultate parțiale: Antiinflamatoare și antialgice (Vimovo, Celebrex, Codamin P, Paracetamol, etc) - amelioreaza doar durerea însă orice mișcare a capului imi agravează simptomele!
Investigatiile RMN/CT cranio-cervicale nu evidentiaza nimic care ar putea cauza simptomele descrise (sau nu au fost interpretate bine).
Specialitati medicale (cu doctori multipli) consultate:
- ORL
- Neurologie
- Neurochirurgie
- Cardiologie
- Reumatologie
- Recuperare medicala
- Kinetoterapie si fizioterapie (exercitii, elongatii, tecar, laser, curenti, masaj terapeutic, chiropractica, etc. - fără efect sau efect negativ deoarece facilitează mișcarea)
Alte probleme de sanatate:
- Cifoza si scolioza toracala
- Rinita alergica
- Hernie lombara
1 comentarii
Si o disfunctie ATM poate sa dea genul asta de probleme.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4dureri articulare
- 2trosneli ale genunchilor
- 7probleme cu urechea
- 7senzatie nervanta: nas infundat
- 5sambata noaptea mi s-a infundat urechea si duminica mi-a zis ca am otita externa
- 5Ceva alb in ureche.. o fi otita?
- 6diagnostic: catar ototubar si am primit sfatul: operatie de polipi. E singura solutie?
- 6Dureri de urechi, urechi infundate.. inainte de zbor
- 8De un an si jumatate ma confrunt cu vertij
- 6probleme cu amigdalele, ureche infundata, voma
- 10ureche infundata
- 1urechea stanga este înfundată permanent
- 5urechie infundata!
- 2Ureche infundata de la apa
- 2Pocnirea incheieturilor la copii
- 1Ajutați-ma! ureche înfundată scurgere urat mirositoare însoțită de sângerări
- 1Interpretare analize medicale uzuale- va rog răspundeți!
- 3Picăturile auriculare
- 3Mi se infunda urechile cand ma supar si cand ridic vocea
- 0Ce anume poate cauza cracmente excesive la miscarea si rotirea capului?
Mai multe informații despre: urechea infundata zgomotele articulare cracmente genunchi cefalee si ameteala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: