ce anticonceptionale imi recomandati?

12-09-2013
afro29
Nu este medic/terapeut
afro29
As dori sa imi raspunda un medic la intrebarea: Ce anticonceptionale imi recomandati? Este pentru prima data cand vreau sa iau pilulele contraceptive si vreau sfatul dumneavoastra. Mentionez ca am 20 de ani, nu sunt fumatoare si nu sufar de nicio boala. Astept raspunsul dumneavoastra.
6 comentarii
0
13-09-2013, ora 16:11
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Raspunsul pe care ti-l vor da toti va fi sa mergi la medic pentru o recomandare, uitand ca marea majoriate a medicilor recomanda pilule contraceptive fara nicio analiza hormonala si cateodata fara niciun fel de analiza a sangelui recomandata ( vorbesc din pura experienta cat si din auzite de la prietene).. Cam la fel cum tu singura ti-ai alege pilule dintr-o lunga lista de brand-uri.
Ideea e ca pana nu incerci un anumit tip de pilule nu vei sti daca ti se potrivesc sau nu.
Uite aici o recomandare, poti incerca cu Logest, au doza hormonala redusa, deci mai putine sanse sa ai efecte adverse gen greata ( foarte des intalnit in cazul contraceptivelor).
0
13-09-2013, ora 16:52
afro29
Nu este medic/terapeut
afro29
Am citit foarte mult si despre reactiile adverse cum ar fi cresterea greutatii, aparitia acneei sau, dimpotriva, disparitia acesteia. Ce parare aveti despre aceste lucruri?
0
14-09-2013, ora 19:00
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
e absurd sa ai mai multa incredere in raspunsurile unor straini de pe internet decat intr-un doctor. nu te mai lua dupa toti cei care se vor mari cunoscatori, du-te la un doctor si, daca nu iti da el sa faci analizele necesare atunci cere-i-le tu. poti sa fii bolnava si fara sa stii, sunt mai multe de luat in calcul in prescrierea unor anticonceptionale. si da anticonceptionalele au multe efecte secundare. cum adica ce parere are cineva despre aceste efecte? pai parerea mea, spre exemplu, este ca ele exista :)) si asta e... auzi ce parere, pai tu pana la urma trebuie sa te decizi daca luarea pilulei contraceptive, si faptul ca te protejeaza de o sarcina este mai important pt tine decat sa nu ai acele efecte secundare posibile. trebuie sa-ti asumi chestia asta. dar oricum, daca vezi ca iti este rau de la ele poti sa le opresti...
0
15-09-2013, ora 08:21
afro29
Nu este medic/terapeut
afro29
Am vrut sa afl si parerile altora pana a consulta un medic. Asta nu inseamna ca le voi urma. Nu vad niciun lucru gresit in a te informa cu privire la anumite lucruri. Da, este adevarat, reactiile adverse depin de la un organism la altul pentru ca diferim atat ca alcatuire cat si ca gandire.
0
15-09-2013, ora 11:13
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
afro29, foarte bine, asa si trebuie sa faci, pe internet te documentezi insa bineinteles trebuie sa urmezi sfatul medicului intrucat acela este singurul avizat. Eu doar ti-am spus o parere si cum au decurs lucrurile in cazul meu si al prietenelor mele, nu spun ca asa e totdeauna. prima data am fost la planning familial pentru o recomandare de contraceptive, pur si simplu s-a uitat la mine, a inceput sa ma ingrozeasca spunandu-mi aproape ca poti ramane gravida din aer, ca prezervativul are fix niciun efect impotriva sarcinii si mi-a dat o brosura, a facut putina reclama la Mycroginon si pe asta mi l-a si recomandat. M-am simti groaznic cu acest contraceptiv, vomam zilnic, desi a venit din partea unui medic recomandarea. Atunci am fost si cu alte doua prietene la cabinet si am fost stupefiata sa aflu ca si lor le-a spus acelasi lucru si ca si ele au primit aceeasi recomandare. Eu am facut coitus interruptus ani la rand si nu am ramas niciodata gravida insa depinde si de partener.
Cu privire la reactiile adverse, eu pe unele le-am avut, pe unele nu le-am avut..
Nu m-am ingrasat deloc si am cel mai frumos ten curat, hidratat si luminos in timp ce iau contraceptive. Mereu au avut un efect extraordinar asupra tenului meu.
Din pacate insa am avut si efecte adverse, si anume greata, tensiune la nivelul sanilor, depresie si lipsa libidoului, ajungand pana la a nu mai putea avea orgasm. Insa repet, asta nu se intampla tuturor, fiecare organism e diferit si reactioneaza diferit.
Eu am incercat multe pilule in trecut, Desorelle, Mycroginon, Mercilon, Laurina, Rigevidon, si acum iau pentru cateva luni Logest cu care m-am simtit foarte bine din cauza cantitatii reduse de hormoni si cu care nu am avut atat de multe efecte adverse.
Sper ca ti-am fost de folos si bineinteles si sfatul meu este sa mergi la medic, inca o data, eu doar ti-am impartasit din experienta mea, nu trebuie sa iei ce spun eu ca pe o prescriptie medicala.
0
15-09-2013, ora 13:42
afro29
Nu este medic/terapeut
afro29
multumesc, otilia107, pentru impartasirea acestor "experiente" cu mine. Ma ajuta sa aflu si parerea altor persoane dornice sa si-o exprime intr-un mod placut si pur informational.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •