Cauterizare fose nazale
Vitamina A uleioasa si Humex am folosit 3, 5 sapt. dupa operatia deviatiei de sept pana la accident. Azi m-am externat cu diagnostic Epistaxis anteroposterior drept iatrogen. Tratament: tarosin si spray Olinth (fac op paranteza - am fost dependent de Bixtonim vreo 3-4 ani de zile si stiu ca Olinth este asemanator, nu as vrea sa o iau de la capat, poate doar 5 zile ). In fine, va multumesc mult pt. ajutor si sugestii. O seara buna in continuare!
Buna ziua, prietena mea a fost la un medic orl si i-a cauterizat un vas de sange la nas, i-a dat un tratament pentru 5 zile cu injectii, una dimineata si una seara, intrebarea mea este daca e obligatoriu sa faca injectiile deoarece eu cand mi-am cauterizat un vas de sange la nas nu a fost nevoie de injectii astept un raspuns multumesc
intrebarea este total incorecta...
fiecare pacient este individual... nu se poate sa compari un elefant cu un epure..la doza si tratament
fiecare pacient este individual... nu se poate sa compari un elefant cu un epure..la doza si tratament
-Va salut dl.doctor ! Daca aveti un sfat pentru mine care am 68 de ani, va rog sa mi-l dati !
-Dupa operatia de deviatie de sept acum 4 ani am ramas cu o sensibilitate pe nara dreapta, desi operatia s-a efectuat pe partea stanga.Simt ca aerul loveste o zona sensibila si se usuca, sau ma ustura, se transmite efectul mai departe la ochi, urechea este in permanenta umeda, sau chiar fac infectie care trebuie tratata.Partea dreapta ;ochi, nas, ureche pielea capului si gatul ma dor si cred ca din aceasta cauza.Vremea are influienta asupra mea si nasul se infunda si curge.Cred ca este o poarta pe unde virusii patrund in organism. Ma simnt bine la munte, dar eu stau in Craiova.Ce tratament i-mi recomandati ? In rest sunt sanatos ! Va multumesc pentru sfatul care i-l astept !
-Dupa operatia de deviatie de sept acum 4 ani am ramas cu o sensibilitate pe nara dreapta, desi operatia s-a efectuat pe partea stanga.Simt ca aerul loveste o zona sensibila si se usuca, sau ma ustura, se transmite efectul mai departe la ochi, urechea este in permanenta umeda, sau chiar fac infectie care trebuie tratata.Partea dreapta ;ochi, nas, ureche pielea capului si gatul ma dor si cred ca din aceasta cauza.Vremea are influienta asupra mea si nasul se infunda si curge.Cred ca este o poarta pe unde virusii patrund in organism. Ma simnt bine la munte, dar eu stau in Craiova.Ce tratament i-mi recomandati ? In rest sunt sanatos ! Va multumesc pentru sfatul care i-l astept !
1. se pune Vit A uleioasa in nas cu pipeta., , cate 2-3 pic la 6 ore sau mai des la nevoie
2 se face consult la stomatolog si ORL pe ntru a exclude alte probleme in acea zona care dau durerile
2 se face consult la stomatolog si ORL pe ntru a exclude alte probleme in acea zona care dau durerile
Buna ziua, in urma cu aproximativ o luna am facut operatia de septoplastie;mentionez ca in momentul de fata urmez un tratament cu aerinazi si nazonex iar diagnosticele care mi-au fost puse sunt:rinta alergica si sinuzita cronica;Dupa operatia facuta respir bine numai ca nu am scapat de vocea nazonata, de aceea va rog sa imi spuneti daca pot scapa de aceasta problema cu ajutorul operatiei de cauterizare al cornetelor nazale;va multumesc pentru timpul acordat.
initial se face o endoscopie nazala.. si acolo o sa se vada daca cauza este marimea cornetelor sau exista si polipi in rinofaringe!!!
am facut o cauterizare la nas si dupa 2 saptamano mia curs sange iar din aceasi nara /trebuie sa merg sa fac iar cauterizare?
buna am si eu o intrebare.acum 2 saptamani am facut o cauterizare la nas si acum dintro data moa curs sange iarasi tot din aceasi nare, trebuie sa merg iar la doctor/? am urmat tratament cu terasin 2 la opt ore si calciu cu vitamina d3
daca NU ai pus in nas.. nimic Uleios.. sa format cruste uscate care sacum s-au desprins
DA tre sa mergi la ORL
DA tre sa mergi la ORL
5 zile am urmat cu tetraciclina si pe urma nu am mai pus /dar trebuie sa merg neaparat la orl nu se poate trata fara o alta cauterizare ? nu se trece din tratamentul care inca il urmez cu terasin?sau sa mai continui cu tretraciclina va multumesc pt raspuns
maik bine.. Vit A ulieoasa cate 4 pic din 4 in 4 ore
va multumesc pt raspuns am pus si vitamina A de aseara dar fara nici un rezultat astazi merg iar la orl.tot in curge sange din nas.se mai poate cauteriza aceasi vena care a cauterizato prima data?
Buna, numele meu este Astrid si am 23 de ani.am si eu o problema si anume o rana mica in interiorul nasului, de aproximativ 6 luni, care nu se mai vindeca.De la ce poate fi?Mentionez ca rana a aparut de la sine, nu sangereaza, dar ma ustura la atingere si imi provoaca discomfort.poate fi tratata medicamentos sau trebuie sa recurg la cauterizare?multumesc
1. nu trebuei atinsa deloc cu nimic
2 se pune in nas Vit a ulieoasa cate 4 pic la 8 ore
in prealabil se poate sterge locul cu o vata (imbibata in bitter suedez si scursa)
3 pe gura se administreaza Tarosin 3 pe zi si Vit e 2 pe zi.. pana la vindecare
2 se pune in nas Vit a ulieoasa cate 4 pic la 8 ore
in prealabil se poate sterge locul cu o vata (imbibata in bitter suedez si scursa)
3 pe gura se administreaza Tarosin 3 pe zi si Vit e 2 pe zi.. pana la vindecare
Buna seara. Am si eu o problema si tot caut rezolvare. De 6 ani sunt dependenta de picaturi de nas. Am inceput cu olynth, apoi am folosit bixtonim. Am fost la medic si nu am nici sinuzita, nici polipi, nici deviatie. Am lasat bixtonimul pt ca doctora mi-a dAt un tratament cu picaturi biorinil. Am fost iar la medic si mi-a dat quixx. Ma puteti ajuta in vrun fel? Vreau sa nu mai am de-a face cu picaturile nazale. Va multumesc.
1. citeste ce sa postat aici despre rinita vazomotorie
dar in acest caz este si o rinita medicamentoasa
2 solutia cu tratament ar fi COLARGOL.. cate 10 zile lunar 3 luni
3 daca NU ajuta colargolul.. unica solutie este micsorarea cornetelor in volum cu radiofrecventa
dar in acest caz este si o rinita medicamentoasa
2 solutia cu tratament ar fi COLARGOL.. cate 10 zile lunar 3 luni
3 daca NU ajuta colargolul.. unica solutie este micsorarea cornetelor in volum cu radiofrecventa
Buna ziua, in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns, apelez si eu la cunostintele dvs :
De 1 an de zile simt ca mi se infunda alternativ cate o nara si ma deranjeaza si ochii ; simt nevoie sa clipesc des si parca imi bate vantul in ochi ; dar nu mereu..spre exemplu acum simt disconfort peste 2 ore nu, si tot asa ; am fost la multi doctori in Bucuresti, m-au iradiat degeaba si mi-au dat aerius si spray avamys + picaturi pt ochi si pt o posibila conjunctivita dar nimic ; am facut recent un RMN TC si nu am probleme, nimic de operat ; la ochi la fel, toti doctorii mi-au spus ca nu am probleme ; astazi am fost la un doctor mau rasarit si m-a examinat cu camera aceea ( imi scapa numele ) in nas ( dupa o anestezie locala ) si mi-a spus ca mai mult ca sigur am o rinita alergica, nu stie de la ce am facut-o, etc, dar singura solutie ar fi sa imi cauterizeze fosele nazale pt ca, dupa cum mi-a aratat si pe aparat, sunt inflamate si de aceea simt nasul infundat ; picaturile nu isi mai fac efectul si de aceea ar fi cea mai buna solutie operatia ; am fost de acord si sper ca nu ma vor mai deranja nici ochii si nici nasul ; dvs ce credeti? Multumesc anticipat pt raspuns.
De 1 an de zile simt ca mi se infunda alternativ cate o nara si ma deranjeaza si ochii ; simt nevoie sa clipesc des si parca imi bate vantul in ochi ; dar nu mereu..spre exemplu acum simt disconfort peste 2 ore nu, si tot asa ; am fost la multi doctori in Bucuresti, m-au iradiat degeaba si mi-au dat aerius si spray avamys + picaturi pt ochi si pt o posibila conjunctivita dar nimic ; am facut recent un RMN TC si nu am probleme, nimic de operat ; la ochi la fel, toti doctorii mi-au spus ca nu am probleme ; astazi am fost la un doctor mau rasarit si m-a examinat cu camera aceea ( imi scapa numele ) in nas ( dupa o anestezie locala ) si mi-a spus ca mai mult ca sigur am o rinita alergica, nu stie de la ce am facut-o, etc, dar singura solutie ar fi sa imi cauterizeze fosele nazale pt ca, dupa cum mi-a aratat si pe aparat, sunt inflamate si de aceea simt nasul infundat ; picaturile nu isi mai fac efectul si de aceea ar fi cea mai buna solutie operatia ; am fost de acord si sper ca nu ma vor mai deranja nici ochii si nici nasul ; dvs ce credeti? Multumesc anticipat pt raspuns.
da.. trebuie micosrate cornetele in volum
dar in paralel se exclud din alimentatie Lactatele, fructele citrice, mezelurile si dulciurile cu coloranti artificiali
dar in paralel se exclud din alimentatie Lactatele, fructele citrice, mezelurile si dulciurile cu coloranti artificiali
Multumesc. Imi puteti spune cat timp si de ce ar trebui excluse? Citricele le-as putea exclude, la fel si dulciurile si mezelurile..dar mai greu cu lactatele..
consumati doar laptele prins, kefir si branza de vaca
Am facut sambata operatia de care va spuneam mai sus ; observ ca dupa 4 zile tot mi se infunda cate o nara alternartiv..parca o idee mai putin ce-i drept..ar trebui sa mai astept sau efectul trebuia sa se faca simtit imediat dupa operatie?
Buna ziua, tatal meu acum o luna a suferit un accident la nas si acum 4 zile a inceput sa ii curga sange din nas, am fost la spital( in italia) si ia spus ca are un vas de sange spart pe partea drapta a nasului..ia infundat narile si continua sa sangereze mai ales cand stranuta..acum este internat si medici au spus ca daca contiuna sa sangereze mult o sa il opereze..este putin speriat si ia crescut si presiunea, vreau sa va intreb in caz de operatie daca este o operatie grea?
numai medicul din clinica stie ce vrea sa faca
in romania...
ar putea sa.i cauterizeze vasul cu un aparat de radiofrecventa
sau daca este o fractura de sept.. se poate oepra deviatia de sept
NU opoate sa te ajute nimeni de aici cu un sfat daca nu stii ce este in nas
in romania...
ar putea sa.i cauterizeze vasul cu un aparat de radiofrecventa
sau daca este o fractura de sept.. se poate oepra deviatia de sept
NU opoate sa te ajute nimeni de aici cu un sfat daca nu stii ce este in nas
azi doar ce am facut cauterizare nazalaa, acum sunt ok, urmez medicamentul dat si astept sa ma duc din nou la medic sa ma vada, dar m-i sa zis ca am deviatie de sept si candva tot va trebui sa ma operez ati putea sa imi zice-ti si mie daca doare, cat dureaza si cum se face( prin anestezie..)?
recomand anesteziea totala pentru interventiile pe septul nazal
Buna dimineata! Acum 5 luni am facut o operatie de rinoplastie/septoplastie. Operatia a fost inchisa, totul a decurs bine, insa in scurt timp la nivelul foselor, pe mucoasa - aparent unde a fost facuta taietura, au aparut un fel de "chisturi"(ca niste bucati mici de carne) care desi nu imi creeaza dificultati functionale, la exterior se vad ca niste umflaturi, deformand usor nasul, fiind mai proeminent la una din nari.
Medicul mi-a spus la ultimul control ca acelea se vor retrage sau vor cadea - ceea ce s-a si intamplat, dar au reaparut - si ca ma asteapta la o cauterizare, insa nu mi-a spus daca este necesara in acest sens sau ce presupune interventia. M-am documentat, mi-am facut o idee, insa as avea avea nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi, daca se poate.
Cam care ar putea fi costurile unei asemenea interventii? Implicand anestezie locala, pot conduce imediat dupa interventie, eu fiind din alt oras decat Bucuresti(unde ar trebui sa fac interventia)? Ar fi nerecomandat sa merg la un alt medic decat cel care m-a operat?
Va multumesc!
Medicul mi-a spus la ultimul control ca acelea se vor retrage sau vor cadea - ceea ce s-a si intamplat, dar au reaparut - si ca ma asteapta la o cauterizare, insa nu mi-a spus daca este necesara in acest sens sau ce presupune interventia. M-am documentat, mi-am facut o idee, insa as avea avea nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi, daca se poate.
Cam care ar putea fi costurile unei asemenea interventii? Implicand anestezie locala, pot conduce imediat dupa interventie, eu fiind din alt oras decat Bucuresti(unde ar trebui sa fac interventia)? Ar fi nerecomandat sa merg la un alt medic decat cel care m-a operat?
Va multumesc!
citeste ce sa mai scris pe forum la rinita hipertrofica..despre tratamentul cu Colargol
daca nu ajuta.. este posibil sa fie cazul de interventei cu radiofrecventa pe cornetele nazale
asta decide medicul ORL care vede nasul!
daca nu ajuta.. este posibil sa fie cazul de interventei cu radiofrecventa pe cornetele nazale
asta decide medicul ORL care vede nasul!
Bună ziua domnule doctor. În urma cu un an am fost diagnosticată cu sinuzita maxilara și am urmat tratament cu Klacid, Vimovo, aerosoli cu dexametazona, acc dar după câteva luni simptomele au revenit :nas înfundat, presiune în zona frunții și ceafă și o senzație aproape permanentă de amețeală. Am urmat tratament cu Cefotax injectabil, nasonex sinupret acute, arlevert și aerosoli cu dexametazona acc și rinofug în august. De vreo trei săptămâni același poveste doar ca acum la consult mi s-a pus diagnosticul de rinita cronica hipertrofica. De 7 zile iau vimovo 2pe zi, sinupret acute 3 pe zi, aerosoli cu dexametazona acc și rinofug, nasonex 2pufuri seara. Nasul s-a desfundat, în schimb nu am scăpat de presiunea din cap și amețeli. Menționez că am făcut control și la neurologie și mi s-a spus că problema este de la sinusuri. Aș dori să știu și părerea dumneavoastră. Vă mulțumesc
1 ce a spus medicul ORL este deviatie de sept? rinita hipetofica?
de ce revine sinuzita ?
2 radiografie SAF sau CT sa facut sa stim ce este in sinus???
3 radigrafii la radacina dintilor de sus de sub sinus si conult la stomatolog sa facut??
de caolo urca usor infectia la sinus
de ce revine sinuzita ?
2 radiografie SAF sau CT sa facut sa stim ce este in sinus???
3 radigrafii la radacina dintilor de sus de sub sinus si conult la stomatolog sa facut??
de caolo urca usor infectia la sinus
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3par pe nas
- 816Nas infundat, respiratie diminuata
- 23cornete nazale marite la copil
- 28stranut si mancarimi ale nasului
- 5herpes la nas
- 112Rinoplastie!Cer sfaturi, pareri
- 20dureri de nas, tample si cap + ameteli
- 4deviatie de sept... dureri de tample, nas, ochi
- 8din cand in cand mi se infunda cate o nara, cand stanga, cand dreapta..
- 6cum se foloseste aparatul de lavaj al nasului sau al sinusurilor?
- 11Rino-laringo-faringo-amigdalita? Antibiotic?
- 15Reducere cornete cu radiofrecventa - 3 neclaritati
- 50Nas infundat aproape permanent
- 5mancarimi la nas si mucus apos
- 2Nas umflat din cauza racelii?
- 4secretii in spatele nasului
- 3imi curge nasul
- 5probleme la nas
- 1am suflat nasul mai puternic si apoi imediat mi-a dat sangele
- 3Nas umflat
Mai multe informații despre: Nasul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: