Cauterizare fose nazale
Buna ziua domnule doctor. Din cauza faptului ca secretiile din gat deveneau din ce in ce mai urate, spre verde, am facut si un examen al sputei din care mi-a iesit ca am stafilococ auriu.
1.Poate cauza acest stafilococ si amigdalita pultacee ?
2. Este transmisibil? Poate sa fi luat si prietenul meu acest stafilococ de la mine ?
3. Se poate afla si in alte parti al;e corpului in afara de gat? De exemplu in secretia vaginala? Multumesc mult pentru toate raspunsurile si sfaturile pe care mi le dati !!
1.Poate cauza acest stafilococ si amigdalita pultacee ?
2. Este transmisibil? Poate sa fi luat si prietenul meu acest stafilococ de la mine ?
3. Se poate afla si in alte parti al;e corpului in afara de gat? De exemplu in secretia vaginala? Multumesc mult pentru toate raspunsurile si sfaturile pe care mi le dati !!
A...si inca ceva. Poate afecta stafilococul asta inima? Ca de cand am inceput cu secretiile din gat, inima imi tot face probleme ( ba tahicardii, ba extrasistole, ba imi bate prea incet ). Ar fi cazul sa fac si un consult la cardio, nu? O zi buna !!
1. DA.. dar cred ca amigdalita este mai veche si acolo se afla o flor apolimorfa.. mult mai variata decat un singur microb
2da
3da
4. stafilococul nu ataca disrect inima asta e mai caracteristic pentru streptococ.. dar amigdalita cronica in sine duce la reumatism, probleme cardiace sua renale
2da
3da
4. stafilococul nu ataca disrect inima asta e mai caracteristic pentru streptococ.. dar amigdalita cronica in sine duce la reumatism, probleme cardiace sua renale
SI in cazul florei apolimorfei, daca imi scot amigdalele, , microbii se vor muta in alte parti ? Si ma mai gandeam sa imi fac o o examinare videoendoscopica rinofaringolaringiana si una traheobronsica.Prin intermediul acestora se poate vedea daca infectia mai este si prin alte parti in afara de amigdale ? Laringe, faringe ? Multumesc
nu tre sa faci nici o examinare.. microbii sunt peste tot in lume, in aer.. in organism..
devin activi cand au conditiiile necesare.. locul potrivit si imunitatea scazuta
amigdalele au acele lacune 9 buzunare) lungi si inguste unde si stagneaza infectia.
te operezi si dupa ai grija l aalimentatie si tratamentul local a faringelui ( inhalatii, gargara)
devin activi cand au conditiiile necesare.. locul potrivit si imunitatea scazuta
amigdalele au acele lacune 9 buzunare) lungi si inguste unde si stagneaza infectia.
te operezi si dupa ai grija l aalimentatie si tratamentul local a faringelui ( inhalatii, gargara)
Buna ziua ! Va mai deranjez cu doua intrebari. Am tot citit zilele astea pe net despre fibroza chistica(mucoviscidoza). Aveti idee cumva daca poate aprea si la 21 de ani ? Ca acolo vad ca scrie ca majoritatea sunt copii. Si mie mi-a facut cand eram mica testul de sudoare si a iesit bun. Insa mi-e frica sa nu am asa ceva, avand in vedere ca am si probleme respiratorii si gastrice. Si a doua intrebare...ce as putea pune in aparatul de aerosoli pentru fluidizarea secretiilor ? ( pe langa serul fiziologic si ceaiul de musetel cu ulei de eucalipt). Multumesc
in aparatul de aerosoli se pun fiole de ACC
la ceallta problema poti sa nu te gandesti
la ceallta problema poti sa nu te gandesti
Buna ziua. de 2 zile tatal meu are sangerari nazale foarte puternice, abundente. este internat la orl, la spitalul municilal si ce i s-a spus in aceasta dimineata este ca are un vas de sange fisurat si ca trebuie facuta o tamponare interna, dar nu au descoperit care vas este cel cu probleme. acum are niste tampoane in nas care, dupa spusele tatalui meu, "le simte pana in creieri". aceasta tamponare interna este acelasi lucru cu cauterizarea? cum ne sfatuiti sa procedam?
Multumesc
Multumesc
DVs.. nu aveti ce face in acest caz. Totul tine de competenta medicului ORL
in rest dupa externare..tatal.. trebuei sa renunte la mancarea sarata, grasimi.., mancarea fierbinte...s.a multe lucruri care au dus la acest epistaxis
investigati inima, rinichii, ficatul..
Sangerarea este doar un mic simptom a altor probleme mai grave de sanatate
in rest dupa externare..tatal.. trebuei sa renunte la mancarea sarata, grasimi.., mancarea fierbinte...s.a multe lucruri care au dus la acest epistaxis
investigati inima, rinichii, ficatul..
Sangerarea este doar un mic simptom a altor probleme mai grave de sanatate
Va spuneam despre tatal meu zilele trecute ca are un epistaxis foarte agresiv. Dupa ce l-au chinuit medicii cu o metoda barbara de tamponare interna, fara anestezie, tot nu i s-a oprit samgerarea. au eliminat posibilele cauze care ar putea pleca de la inima si de la ficat deoarece analizele au iesit bune, dar ne-au spus ca este posibil sa existe o tumora, insa nu vor sa investigheze pana nu se opreste sangerarea. va rog sa imi spuneti daca este plauzibila existenta unei tumori. credeti ca ar trebui sa consultam si alti medici? acum suntem la Universitar, in Bucuresti.
Multumesc
Multumesc
Buna seara ! As mai putea face o endoscopie la stomac chiar daca am facut una acum 2 luni? Sau nu este voie sa se faca asa repede? Deoarece am fost internata si am facut toate analizele, in afara de cele de stomac si au iesit bune, desi febra inca nu mi-a trecut, si ma gandeam sa imi repet endoscopia sa ma asigur sa nu fie vreun cancer gastric. Multumesc
buna ziua!in urma cu 2 luni, am fost la doctor pentru ca aveam secretii nazale abundente, uneori uscate si sangeroase.mi-a facut endoscopie nazala, nimic la sinusuri, doar aceste secretii, doctorul constand ca sunt racita.mi-a dat ciprinol, pinosol si apa de mare.am continuat cu apa de mare si pinosolul cateva saptamani, dar nici o ameliorare.acum ca a venit frigul mi se infunda mereu.am inceput cu olynth, care desfunda foarte bine, dar nu vindeca.acum sunt la vibrocil, ca sa schimb substanta, insa acesta desfunda doar pe moment.secretiile inca le am, abia pot respira.ce sa fac in acest context?
cumperi un aparat salin si un aparat de aerosoli.. cu care faci tratament zilnic
aromoterapie cu uleiuri volatile
aromoterapie cu uleiuri volatile
Buna seara ! Va scriu iar domnule doctor...Poate sa dea streptococul betahemolitic sau candida inflamarea tuturor ganglionilor, durere de picioare, de cap ? Am si ganglionii inghinali si pe cep axilari si pe cei laterocervicali inflamati...luna asta ar fi a 4a de cand sunt inflamati si tot ce am stiu ca mi-a iesit la exudat streptococ beta hemolitic si o candida, insa as vrea sa stiu daca au treaba si cu ganglionii inghinali si axilari sau ar fi cazul sa merg la hematologie. Va multumesc...o seara placuta
mai bine faceti investigatii la Hematologie
Buna seara ! In primul rand va multumesc pentru toate raspunsurile pe care mi le-ati dat. Am vazut ca le spuneati pe forum la cei cu candidoza sa evite dulciurile si lactatele ( numai laptele sau si iaurtul si branza ? caci eu mananc in fiecare zi un iaurt cu lactobacilus acidophilus ca am auzit ca e bun ca nu lasa candida sa se extinda, insa nu stiu sigur ). Iar pentru imunitate am vazut ca recomandati echinaceea, insa aceasta stiu ca nu prea e buna daca am boala de reflux si gastrita. Ce remedii naturale ar mai fi bune pentru cresterea imunitatii ?Multumesc inca o data
1.IMUNITATE SCAZUTA
Aloe
Catina
Chimen
echinacea
eucalipt
pin
gheara matei
gemoderivat de nuc, stejar
2. da, iaurt se poate.
Aloe
Catina
Chimen
echinacea
eucalipt
pin
gheara matei
gemoderivat de nuc, stejar
2. da, iaurt se poate.
Domnule doctor, va doresc un an nou fericit, multa sanatate si numai bine. La multi ani !
LA MULTI ANI !!!!!!!! SANATOSI !!!!!!!!!!!
Buna ziua. Eu fac box si in ultimele luni daca ating putin nara sau am meci imi curge mult sange doar din nara dreapta.Am facut inhalatie cu sare dar degeaba. Ar trebui sa o cauterizez?
Buna ziua Domnule Doctor, tot asa de cand ma stiu mi-a curs sange din nas si pe la vreo 18 ani am fost l ORL sa vad care este problema si am aflat ca aveam niste vene mici care se tot spargeau, m-am cauterizat cu nitratul de argint si toate bune si frumoase un an de zile, dupa care iar a bufnit sange, am pus o crema cicatrizanta data de dna. doctor la mom respectiv si s-a vindecat dupa care iar a inceput, iar am fost cauterizat tot cu nitrat de argint dupa care am stat fara probleme 3 ani si jumatate, acum a bufnit mult mai rau si venea a fost mare cceea iar m-a dus la Orlist, am facut iar cauterizarea cu nitratul de argint dar a bufnit imediat si am facut cu radiofrecventa...si s-a oprit, dar acum a ramas venea un pic deschisa cum sa va zic nu foarte dar se vede liniutza si mie firica sa nu sara din nou sangele, am luat tarosin crema respectiva dar tot nu vrea sa se vindece, ce mi-ati mai putea recomanda in privinta aceasta, v-as fi chiar foarte recunoscator, va multumesc aniticipat, deci vreu sa stiu cum pot sa fac sa se vindece mai rpd zona respectiva deja am o 3 sapt si jumatate si inca nu s-a inchis, am pus si vitamina A uleioasa, deviatie de sept nu am rinite nu am si cam atat, va multumesc
odata cauterizt cu radiofrecventa.. nu tre sa mai faci nimic local
tot ce am scris pentru starea generala si aportul de minerale.. aceia tre sa faci
tot ce am scris pentru starea generala si aportul de minerale.. aceia tre sa faci
Buna seara ! Domnule doctor, un ganglion ar trebui sa aibe forma ovala, nu? Deoarece doi dintre ganglionii inghinali inflamati au forme diferite: unul din ei are o " groapa" ca sa zic asa pe mijloc, ca bobul de fasole, iar celalalt e subtire la mijloc iar la margini are doua unflaturi, una mai mica, iar cealalta mai mare. Isi pot schimba forma ganglionii? Am fost la hematolog si a zis ca nu ar fi vbade limfom deoarece analizele de sange sunt bune, ganglionii mititei si la palpare par inflamati, plus ca, incazul meu cu toti umflati.si cei d la gat, inghinali si axilari as fi avut si la mediastin sau abdominali. Am avut candva mononucleoza. Pot ramane asa de la ea? fara sa se mai retraga ? ( testul hiv l-am facut si a iesit negativ) Multumesc si o seara frumoasa !
corpul Uman.. ascunde inca multe mistere pentru medicina
Un ganglion limfatic putin marit vorbeste doar despre faptul ca sistemul imunitar duce o activitate de aparare a organismului.
atat timp cat nu sunt alte simptome.. NU e cazul sa intervenim in activitatea unui organism perfect !
orice interventie in acest caz.. doar dauneaza proceselor normale de autovindecare.
Va recomand insistent sa NU mai puneti mana pe ganglioni..sa.i masati sau alte atingeri, absolut Inutile !
Un ganglion limfatic putin marit vorbeste doar despre faptul ca sistemul imunitar duce o activitate de aparare a organismului.
atat timp cat nu sunt alte simptome.. NU e cazul sa intervenim in activitatea unui organism perfect !
orice interventie in acest caz.. doar dauneaza proceselor normale de autovindecare.
Va recomand insistent sa NU mai puneti mana pe ganglioni..sa.i masati sau alte atingeri, absolut Inutile !
Buna ziua, am 14 ani si fac atletism mai multe pentru a trece de examenul de la LM care necesita putin antrenament.
Acum 2 ani mi-am cauterizat nara stanga si de atunci nu am mai avut probleme, insa pe ce-a dreapta nu, si chiar azi am fost sa mi-o cauterizeze, Intrebarea mea este daca maine ma pot duce la antrenament.
Alte intrebari:
2. Pot sa imi suflu nasul?
3. Pot sa stranut, si daca da cum?
4. In cat timp nu o sa mai simt nara amortizata s-au cel putin durata de vindecare?
Acum 2 ani mi-am cauterizat nara stanga si de atunci nu am mai avut probleme, insa pe ce-a dreapta nu, si chiar azi am fost sa mi-o cauterizeze, Intrebarea mea este daca maine ma pot duce la antrenament.
Alte intrebari:
2. Pot sa imi suflu nasul?
3. Pot sa stranut, si daca da cum?
4. In cat timp nu o sa mai simt nara amortizata s-au cel putin durata de vindecare?
Buna ziua! Am sa va explic pe scurt problema mea. Acum aproape o luna de zile m-am operat - deviatie de sept, nara stanga, la un spital particular din Iasi. Operatia a decurs normal, lucrurile treptat au evoluat spre bine, si dupa aproape 4 sapt. eram aproape ok si ma pregateam sa merg la un control la Iasi. Tin sa mentionez faptul ca, problemele legate de nas sunt mai vechi si anume, printre altele pot mentiona deviatie mare de sept, nara stanga(rezolvata prin operatie), deviatie usoara si la nara dreapta, vreo 2 chisturi, fara dimensiuni mari, sinuzita maxilara etc. Principala problema sau de inceput era rezolvarea deviatiei de sept.Dupa aproape 4 sapt, mai precis pe data de 6 septembrie 2012 s-a produs accidentul. Mai precis eram la dus, aplecat si dintr-o data a inceput sa-mi curga sange din nara dreapta(cea stanga a fost operata) din ce in ce mai mare, si desi am incercat sa ma calmez si sa ma intind pe pat sangerarea continua tot mai tare, aparand si cheaguri de sange in gura. Am ajuns la spital din localitate (Suceava), la urgente, de unde am fost trimis sus la ORL. Verdictul- ruperea unui vas mare de sange in nara dreapta. Dupa aproape 3 tamponari la nas, la interval de ora, nereusi-te deoarece cheagurile de sange imi ieseau pe gura, doctorul de garda a aplicat o metoda mai dureroasa si anume (nu tin minte numele interventiei)tamponarea si pe nara si prin gura. Durere mare, am stat 4 zile cu gura mai mult cusuta- ata introdusa prin nas iesea pe gura, durere mare la inghitire etc. Inca sunt in spital, in recuperare si inca nu am reusit sa gasesc cauza acestui accident care m-a speriat foarte tare si in urma caruia am pierdut o cantitate mare de sange. Domnu Doctor, daca aveti rabdarea necesara sa cititi aceste randuri si ma puteti ajuta cu un raspuns, v-as multumi din suflet. Ma intereseaza, daca este necesara o cauterizare aparte (mi s-a facut ieri, dupa scoaterea tampoanelor doar una locala), fiind vorba de un vas, se pare, mai mare. Va multumesc din suflet pt rabdare si intelegere. Astept un raspuns din partea d-voastra.
1. septul nazal se afla in mijlocul nasului..
orice interventie pe sept implica ambele parti a nasului
poate sa lucrat pe o singura parte.. dar septul este acelas pentru ambele parti.. asa ca interventia poate sa aiba legatura cu interventia facuta
2. da se poate cauteriza difinitiv acel vas cu laser sau Radiofrecventa
orice interventie pe sept implica ambele parti a nasului
poate sa lucrat pe o singura parte.. dar septul este acelas pentru ambele parti.. asa ca interventia poate sa aiba legatura cu interventia facuta
2. da se poate cauteriza difinitiv acel vas cu laser sau Radiofrecventa
Va multumesc pt. raspuns, domnule doctor. Azi ma externez, si inca nu stiu ce am de facut. Voi avea concediu medical pana la sf. lunii, insa in afara de repaus si fara dusuri fierbinti, nu stiu ce am de facut in continuare. De ce anume sa am grija, ce nu am voie sa fac..etc. Am ramas cu o usturime crunta la inghitire, in gat, datorita firelor de la tampoane, si doar cu apa de gura si tantum verde imi mai alin putin durerile. Mi s-a spus ca ar fi doar o mica inflamatie, nimic mai mult. In concluzie, ca sa nu va mai deranjez, ce sfaturi imi puteti da, daca se poate, legate de ce am de facut in continuare. Va multumesc! O zi buna in continuare!
pui vit A uleioasa cate 4-5 pic in nas din 4 in 4 ore.. culcat pe spate ca sa ajunga picaturile si in gat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Mucus cu sange din nas, de ce?
- 11Nu se vindeca nasul
- 28Nas infundat in urma unei raceli
- 5De cam 2 luni mi-a aparu ca un fel de excrescenta in una dintre fosele nazale
- 14Desfundarea nasului...
- 13De cateva luni din cateodata cand imi suflu nasul imi iese ceva negru
- 7Ma simt rau dupa operatie la nas
- 8nas infundat la copil de 4 ani
- 8din cand in cand mi se infunda cate o nara, cand stanga, cand dreapta..
- 14Cum se face radiofrecventa?
- 3durere de nas
- 50Nas infundat aproape permanent
- 11rana in interiorul nasului
- 2Nas umflat din cauza racelii?
- 1Durere nas
- 1In interiorul nasului..
- 2streptococ pneumoniae in nas
- 9mucus alb din nas in gat
- 3Nas amortit
- 1Umflatura in spatele găurii din cartilaj
Mai multe informații despre: Nasul