Carii. 70 la suta dinti distrusi
Am multe carii si ma intreb ce se poate face cu dintii mei. Caria a avansat atat de mult incat mai am 15-25% din dintii molari, primii premolari sunt distrusi si ei. In proportie de 70% am dintii distrusi de carie din cauza copilariei mele. Parintii mei niciodata nu m-au invatat sa ma spal pe dinti si acum regret amarnic. Am fost la dentist de peste 10 ori ca sa imi repar dintii din fata, si ca sa extrag cativa molari. Ma intreb daca se mai poate face ceva cu cei ramasi, sau trebuiesc inlocuiti. (daca va intereseaza am 16 ani). Multumesc anticipat.
1 comentarii
Buna, George! Cariile netratate pot duce destul de repede la pierderea dintilor si varsta ta este mult prea mica sa permiti asa ceva. Dintii pe care ii ai la varsta asta sunt dinti permanenti pe care ar trebui sa ii ai cat mai mult, pana la adanci batraneti. Gandeste-te ca dintii tai nu sunt mai "vechii" de 10 ani, peste inca 2-3 poate nu-i mai ai. Ceea ce vezi tu in gura este o parte din dinte, coroana; trebuie sa mergi repede la medicul dentist sa vada starea radacinilor ( prin radiografie ) si exista sanse sa poata sa restaureze dintele. Lucrul asta dureaza ceva ( tratamente de canal, pivoti, coroane ), deci ca si numar de sedinte se pot intinde. Gasesti sfaturi de ingrijire orala http://www.romedic.ro/igiena-si-ingrijirea-dintilor-0C1209 pe care trebuie sa le respecti de acum, dar si dupa efectuarea tratamentelor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7dinti nu prea albi, dar nici galbeni...
- 2Spalatul pe dinti
- 5copil de 5 ani si 10 luni... ii ies maselele definitive. E normal?
- 8Care e durata de viata a unei plombe?
- 8dinti lapte 21 ani
- 7miros urat indiferent de numarul de spalari zilnice pe dinti
- 6de ce dupa ce ma spal pe dinti simt ca mi se formeaza o pelita pe obraji, buze si am gura lipicioasa
- 2Cu ce sa ma spal pe dinti?
Mai multe informații despre: Ingrijirea dintilor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: