care ar fi perioada de odihna pe zi?

17-04-2007
lorelei_
Nu este medic/terapeut
lorelei_
As vrea sa stiu care ar fi perioada de odihna pe zi, necesitata de un om normal, echlibrat. Multumesc.
4 comentarii
0
23-04-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
7-8 ore la adult, 8-9 ore la adolescent si copilul mare.
0
24-04-2007, ora 00:00
lorelei_
Nu este medic/terapeut
lorelei_
Eu ma simt odihnita abia dupa 9-10 ore de somn, si de cand ma stiu a fost mereu la fel. Am 29 ani, 1, 70, 51 kg si sunt sanatoasa. Daca 3-4 zile fac efortul de a ma trezi mai devreme, ma simt ff obosita si cu siguranta ca voi recupera pe parcursul zilei orele pe care nu le-am dormit dimineata. Este posibil ca oamenii sa fie altfel "alcatuiti"? Cum as putea scapa de asta? exista tratament? Poate fi notiunea de lene alaturata medicinii? Multumesc pt raspuns!
0
ovidius
Identitate neconfirmată
ovidius
Dr Dumitrescu Ioan
Nu medicina face organismul, ci medicina inearca a intelege organismul.Daca nu ai nici problema in a dormii 9 - 10 ore, nici o problema.
-*

(*modificat de admin)
0
lorelei_
Nu este medic/terapeut
lorelei_
Pierd destul de multe ore din viata dormindu-le. Cam asta ar fi problema. Daca dorm 7-8 ore/zi, pe langa starea de oboseala care ma acapareaza, pierd destul de repede din greutate 1-2 kg.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient?
  • Creierul îmbătrânește mai repede dacă nu dormim suficient
  • Tulburările de somn influențează apariția demenței
  • Somnul, afectat de utilizarea iPhone-ului sau e-reader-ului înainte de culcare
  • De cât somn avem nevoie? Noi recomandări de la Fundația Națională a Somnului
  • Somnul din timpul zilei combate efectele lipsei de somn din timpul nopții
  • Folosește-ți simțurile pentru un somn odihnitor
  •