Candidoza in primul trimestru de sarcina

10-01-2019
Tatia
Nu este medic/terapeut
Tatia
Buna ziua.Sunt insarcinata in 13 saptamani si m-am pricopsit cu o candidoza.Am mers la spital, unde mi s-a prescris Blastoestimulina ovule si crema.Tratamentul mi-a fost dat fara a mi se face o proba scurgerii, doar un simplu control...Am citit prospectul ovulelor si scrie destul de clar ca sunt interzise in primul trimestru de sarcina.Am decis sa nu le pun, sa folosesc doar unguentul si intre timp mi-am facut o programare la un medic privat.Astept sa vad ca imi va spune si el.Astept sa aud si alte pareri ale mamicilor care au trecut prin asa ceva in sarcina, cum s-au tratat si daca va fi afectat bebele in vreun fel.Sunt extrem de speriata, locuiesc in Spania, cu vorbitul nu ma prea descurc si imi e foarte greu cu medicii.Am nevoie de parerile voastre si poate si de cea a unui medic.
4 comentarii
0
23-01-2020, ora 07:53
dannutta
Nu este medic/terapeut
dannutta
Buna ziua. Am avut aceeasi problema pe parcursul intregii sarcini. De altfel, candidoza vaginala a fost primul semn ca sunt insarcinata. Simptomele au fost foarte neplacute cu mancarime intensa zi si noapte, secretii groase branzoase albe la inceput, apoi galbene. Am trecut prin toate starile, Am facut de 3 ori tratament cu ovule si crema local, am incercat tratamente naturiste. Ce a ajutat putin a fost iaurtul local- cateva ore scapam de prurit si faptul ca nu am mai consumat zahar deloc, doar miere. Acasa nu purtam chiloti ca sa se aeriseasca zona. Oricum a fost un chin. In plus am avut si o infectie urinara cu Proteus, pe care am tratat- o initial cu antibiotice. Apoi a recidivat si am mai luat doar Uractiv mami si am consumat multe lichide ca sa nu fiu deshidratata. Ginecologul mi-a spus de la inceput sa stau calma pentru ca bebe va fi ok si nu are nici o importanta candida. Inainte de a naste, mi-a facut rezidentul controlul cu valve, iar situatia era la fel de dezastruoasa cu candida, m-a durut foarte tare la examinare. Eu am facut cezariana, fiind trecuta de 40 de ani si avand o cezariana in trecut. Dupa cezariana nu am mai avut nimic. Mi se pare incredibil. Alaptez de 5 luni. Nu mai am secretii deloc. A fost incredibil dupa 9 luni de chin. Deci, asa e, cum a spus medicul, secretia de progesteron din sarcina declanseaza candidoza. La fel, nu am mai avut nici simptome de infectie urinara. M-am hotarat sa scriu, sper sa citeasca cat mai multe gravidute si sa le ajute experienta mea.
2
23-01-2020, ora 10:06
Tatia
Nu este medic/terapeut
Tatia
Eu am avut doar un singur episod de candidoza in sarcina, cel despre care am si scris.Am folosit doar unguentul si asta a fost cam tot.Eram in Spania in momentul acela si am ales sa ne intoarcem acasa.Si a fost cea mai buna alegere ptr mine si copilul meu.Alaptez o minune de fetita de 6 luni si jumatate!
1
23-01-2020, ora 12:56
dannutta
Nu este medic/terapeut
dannutta
Felicitari pentru bebe si pentru decizia luata! Ma bucur ca nu au fost probleme la fel ca ale mele. La prima sarcina nu am avut nici eu nimic de genul. Raspunsul a fost atat de extins pentru ca eram hotarata sa scriu undeva despre asta, pentru gravidutele care au problema asta. Mi-ar fi folosit daca as fi gasit informatiile acestea pe forumurile pe care am cautat eu in timpul sarcinii.
0
24-01-2020, ora 23:06
Otiliak
Nu este medic/terapeut
Otiliak
Salut!
Si eu stau in Spania. Am 18 saptamani si doctorul mi a prescris Gine Canestin ovul 500. La 13 saptamani esti deja in al 2 lea trimestru.
Candida nu afecteaza fatul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Candidoza vaginală în sarcină
  •