Candidoza bucala sau altceva ?

07-06-2020
Dddd007
Nu este medic/terapeut
Dddd007
Buna ziua! O sa incep prin a va spune ca am avut recent un tratament ginecologic cu Metronidazol pastile, dupa care am fost la ortodont pt a-mi monta o piesa de metal im interiorul gurii, porțiunea de jos. Aceasta piesa ma face sa salivez foarte mult si sa imi fie sete. Problema este ca urmatoarea zi de la montare, limba mea era foarte încărcată si albicioasă-gălbuie si putin dureroasa. Am folosit apa de gura, periaj..si depunerea s-a mai dus. Insa cea mai mare problema este faptul ca papilele de la baza limbii sunt inflamate si ma doare foarte tare cand inghit, vorbesc si nici nu pot manca.. Azi, Duminica, este a 3-a zi si nemaisuportand durerea am fost la farmacie si mi s-a spus ca probabil am o candidoza bucala. Am primit o pastila Fluconazol (Diflucan) si solutie locală cu Glicerina+Nistatin.. Poate tratamentul cu Metronidazol sa contribuie la apariția candidozei bucale impreuna cu corpul străin montat de ortodont? Pastila am luat-o de dimineata, iar solutia am folosit o de 5-6 ori si pare ca simptomele nu s-au ameliorat.. Ce este de facut? Sunt foarte slabuta si am mult de invatat si nu ma pot alimenta corespunzător din cauza durerii.. Va multumesc!!
7 comentarii
1
08-06-2020, ora 18:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
astazi.. trebuie sa folosesti tantum verde , septogal..de supt..contin anestezic
sprey Strepsils intensiv
nuroen, paracetamol..ce tolerezi dupa masa...
NU consumi deloc nimic acru, acidulat, citric, otet, lamai..s.a
maine mergi si la stomatolog si la ORL
0
08-06-2020, ora 22:16
Dddd007
Nu este medic/terapeut
Dddd007
Va multumesc pentru raspuns!
Astazi m-am simtit mai bine, durerea a disparut. Mai am doar anumite afte dureroase in zonele unde ma, , zgârie” aparatul dentar dar folosesc ceara ortodontica pentru protecție si Anaftin.
Insa limba este la fel de încărcată iar papilele gustative sunt umflate..Daca este cu adevarat o candidoza bucala, imi este teama ca nu mai pot scapa de ea..
O sa merg cat de repede pot la un consult ORL, insa pana atunci ce alimente am voie sa consum si ce nu? Iaurtul este bun? Va multumesc!
0
06-07-2020, ora 12:49
Pap86
Nu este medic/terapeut
Pap86
Buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajutați si pe mine, la juruo lunii aprile am avut un examen greu, m am stresat mult, in ziua următoare au aparut il latralele limbii niste bubițe de marimea unu bob de orez vineții.Am mers la medicul de familie si mi a zis ca sunt de la stres si mi a dat anaftin.Gresala mea a fost ca am luat 10 zile de trtraciclina la îndemnul unei farmaciste.Dupa ce am luat aceste pastile a inceptut limba sa fie oparita si acoperită cu un strat gălbui.Am mers la Orl, mi s a spus ca am candidoza bucala.Am primit taratament cu fluconazol de 50 mg timp de 7 zile, limba la fel de oparita si cu acelasi strat gros gălbui.Am revenit la Orl, ’mi a schimbat tratamentul Orungal de 100 mg timp de 10 zile, Daktarin gel si o solutiecpreparata in farmacie cu Nistatin, cortizon, xilină, vit b, vit a.Precizez ca am facut analiza ptr candidă si a iesit buna.Limba o am la fel oparita (fiarta) si nu imi trece.Am mers eu si mi am facut un ecograf abdominal mi s a spus ca as avea un pic gastrită.Am primit doar nexium 20 mg timp de 14 zile, la fel sunt cu limba.Probiotice am luat fara reziultat.Va rog sa ma ajutai cu un sfat.Sunt cu psihicul la pamant.
0
06-07-2020, ora 22:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Ce legătură a avut examenul cu acele bubițe de pe limba??
De ce ai ajuns sa te uiți la limba??
Nu te ai gândit ca limba are legătură cu alimentația și tractul digestiv???
0
07-07-2020, ora 07:35
Pap86
Nu este medic/terapeut
Pap86
Buna ziua, va Multumesc ca mi- ati raspuns, Dl Docotor m am uitat la limba pentru ca a doua zi dupa examen ma durea foarte tare in laterale limbi.Prima data m-am uitat pe fata pentru ca simteam o durere si nu stiam se unde vine. In ziua examenului atat de rau m -am stresat ca simteam o senzatie de rau de la stomca, fiere nu stiu exact.Limba, , fiarta’’ daca pot sa ma exprim asa o am dupa ce am luat acele pastile de limeciclina de 300 mg cate una pe zi timp de 10 zile.Din ziua cand am intrerupt pastile am tinut regim, fara zahar, fara sucuri, fara prăjeli pana in ziua de azi.Problema mea este ca in aceasta perioada de covid nu am avut unde sa merg sa imi zica ce am.La Orl mi s a spus ca am candidă bucala dar eu nu am avut depuneri pe limba.Problema mea este limba fiarta si am un strat gălbui pe mijlocul ei.Nu ma mai uit in gura pentru ca sunt cu psihicul la pamant dar disconfortul este mare.Va Multumesc dim sufelt daca imi puteti recomanda ceva pentru problema mea.
0
07-07-2020, ora 08:24
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1.sa citesti pe forum ce am recomandat pentru faringite, amigdalite. Regimul este acelas..cu cel pentru tractul digestiv fiindca Limba este Oglinda tractului digestiv
ce ai pe limba.. nu e boala de limba..asa arata si intestinele tale
2. amintesteti ce ai consumat seara, dupa examen..atunci ai gresit si ai facut aciditate in somn
3.. acum e cazul de un antiacid sa modifice PH local. rennie, maalox, dicarbocalm de supt la nevoie si la culcare
4 anafrin spray 2 puf mai des dupa ce faci gargara cu apa cu bicarbonat
5 se poate ace o cura de tratament cu spirulina, coenzima q10, biomicin forte, lemn dulce...s..a plante cu afect antiinflamator si reglatoare a digestiei
0
07-07-2020, ora 09:25
Pap86
Nu este medic/terapeut
Pap86
Dl Doctor va Multumesc din sufelt, o sa respect ce mi ati recomandat.Am sa revin sa va spun cum ma simt ! O zi frumaosa va doresc !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.