Candidoza
Va rof din suflet sa ma ajutati si pe mine, fiica mea de 20 de ani a facut candidoza in urma unui tratament indelungat cu Ciprinol, in acea perioada nu aluat nici probiotice nici antimicotice si ciuperca s-a manifestat foarte urat, dureri si pete rosii in gat, urinari dese, plus ca i-a aparut si in vagin, i-am luat probiotice Gyniel pe care le introduce in vagin, ia suplimente cu probiotice Jarro-dophilus, a luat si gheara matei, dar ciuperca ii tot reapare, tine si regim alimentar, de 2 luni nu a mai mancat niciun fir de zahar si nici lapte, o perioada i-a mers bine cu tot ce a luat, dar nu stim de ce ii tot recidiveaza aceasta ciuperca.Va rog din suflet daca a mai trecut cineva prin aceasta situatie sa ma ajute si pe mine cu un sfat sau un tratament.
7 comentarii
In cazul unei candidoze cu tendinţă la recidivare, alternativa de primă alegere pe care o recomand este un tratament homeopatic.
Buna seara,
probabil pe un fond de imunitate scazuta dezvolta si candidoza. Ar fi buna o cura de crestere a imunitatii (primavara si toamna) dar dupa ce scapa de toate infectiile.
Un consult ginecologic ar trebui facut pt candidoza genitala sau puteti folosi Canesten Gyn 3 ovule 200 mg 1 ovul/zi timp de 3 zile.
Pt candidoza bucala trebuie sa luati un antifungic: Diflucan tb 50 mg 1 - 2 tb o dată pe zi, timp de 7-14 zile, in functie de severitate sau mai puteti incerca: badijonaj cu glicerina boraxata + 2 tb de Diflucan de 2 x/zi.
Toate cele bune!
probabil pe un fond de imunitate scazuta dezvolta si candidoza. Ar fi buna o cura de crestere a imunitatii (primavara si toamna) dar dupa ce scapa de toate infectiile.
Un consult ginecologic ar trebui facut pt candidoza genitala sau puteti folosi Canesten Gyn 3 ovule 200 mg 1 ovul/zi timp de 3 zile.
Pt candidoza bucala trebuie sa luati un antifungic: Diflucan tb 50 mg 1 - 2 tb o dată pe zi, timp de 7-14 zile, in functie de severitate sau mai puteti incerca: badijonaj cu glicerina boraxata + 2 tb de Diflucan de 2 x/zi.
Toate cele bune!
Va multumesc pentru raspunsuri, am inceput sa ii dau Flucovim de 150 mg, o capsula pe zi, le ia de 7 zile si se simte mai bine, acum ia de 100 mg, una pe zi, plus probioticele pe care le lua.
Dna Doctor, as vrea sa va intreb daca dupa aceste 14 zile de Flucovim luna aceasta trebuie sa ia si luna urmatoare 14 zile ? Si ce suplimente ne recomandati pentru imunitate?Gheara matei este buna?Va multumesc.
Buna seara,
doar intr-o luna de zile, ia 14 zile.
Vitamina C cu propolis, multe fructe cu vitamina C sau Bronchovaxom 1 tb/zi 10 zile /luna, timp de 3 luni (primavara - martie, aprilie, mai si toamna - septembrie, octombrie, noiembrie), dar foarte important, nu trebuie sa fie racita in perioada in care le ia. Daca raceste in acea perioada nu va lua Brocnhovaxom.
Toate cele bune!
doar intr-o luna de zile, ia 14 zile.
Vitamina C cu propolis, multe fructe cu vitamina C sau Bronchovaxom 1 tb/zi 10 zile /luna, timp de 3 luni (primavara - martie, aprilie, mai si toamna - septembrie, octombrie, noiembrie), dar foarte important, nu trebuie sa fie racita in perioada in care le ia. Daca raceste in acea perioada nu va lua Brocnhovaxom.
Toate cele bune!
Va multumesc frumos pentru toate raspunsurile.
Eu vreau sa stiu pt candidoza bucala si faringiana cu care ma lupt de 4 luni ce trebuie sa iau sau de fapt cite zile pot lua nestatina
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5candida si multe altele care nu le intelegem
- 6candidoza recidivanta
- 3candidoza frecventa
- 10cum se administreaza Diflucan capsule
- 0herpes genital si candida
- 7Limba anormala?
- 7Pot sa pastrez sarcina?
- 4Candidoza genitala - tratament eficient?
- 18tratament candida
- 2Am candida - pot sa am un copil?
- 2candida sau iritatie
- 0Balanita
- 3Candidoza bucala-în vederea dl. dr. Flueraru.
- 2Ovule
- 0Candidoza de lunga durata
- 1Candidoza bucala
- 0Candidoza la barbati
- 5Ginecologie
- 1Ajutati-ma va rog: dureri intestinale in special dupa mese
Mai multe informații despre: Candidoza genitala Candidoza orala Candidoza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: