Candida bucala
Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva ca nu mai stiu incotro sa apuc! Am de un an de zile, o ciuperca (candida) doar pe limba, nu am pe cerul gurii sau pe gingii... am luat tratament antifungic si nimic, am fost la ORL si mi a dat tratament cu nistatina 4/zi, am renuntat o luna la lactate, gargara cu bicarbonat si glicerina boraxata, am facut analize( am luat culturi de pe limba) si rezultatul negativ! Oare ce sa mai fac?
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!
3 comentarii
Daca nu iese ciuperca la analiza si nu trece cu tratament de ciuperca... poate ca nu este ciuperca. Daca la periajul limbii sau la raclare cu o spatula sau o coada de lingura, nu se desprinde membrana alba, este foarte putin probabil sa fie candida. Exista si alte cauze pentru o limba alba, pentru care trebuie completate investigatiile cu analize de sange si eventual biopsie. Reluati consultul la ORL.
Ați mai citit ce sa postat pe forum despre Limba.. Oglinda tractului Digestiv????
Cum arata limba.. Cam asa arata și mucoasa intestinelor
Cum arata limba.. Cam asa arata și mucoasa intestinelor
Buna seara, din Martie mi s a dezvoltat brusc intr o seara ceva alb pe limba, totodata am inceput SA am probleme de inghitire, saliva putina, gura uscata si senzatie de arsura si uneori durere.
Am fost la Mai multi medici si chiar cateva zile in spital. Mi s au facut analize, endoscopie, CT scan la cap si gat, toate bune,
Au zis CA am un inceput de gastrita(am luat tratament 1 Luna de zile) si candidoza bucala(abia CE am terminat acum 1 saptamana 21 zile tratament).
Incepusem SA ma simt Mai bine, simptomele SE ameliorasera pana acum Doua zile, cand au revenit.
Sub albeata de pe limba Este ceva cu aspect paros CE nu SE curata la periaj si tot odata am observat pe lateralele limbii in spate ceva bubite destul de Mari de culoare Rosie.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat ceva?
Ma tot gandesc CA nu Este candidoza, am uitat SA mentionez CA nu mi s a prelevat mostre de pe limba, nu stiu am inceput SA am stari de anxietate, niciun tratament incercat din Martie si pana acum nu a dat rezultate.
Am fost la Mai multi medici si chiar cateva zile in spital. Mi s au facut analize, endoscopie, CT scan la cap si gat, toate bune,
Au zis CA am un inceput de gastrita(am luat tratament 1 Luna de zile) si candidoza bucala(abia CE am terminat acum 1 saptamana 21 zile tratament).
Incepusem SA ma simt Mai bine, simptomele SE ameliorasera pana acum Doua zile, cand au revenit.
Sub albeata de pe limba Este ceva cu aspect paros CE nu SE curata la periaj si tot odata am observat pe lateralele limbii in spate ceva bubite destul de Mari de culoare Rosie.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat ceva?
Ma tot gandesc CA nu Este candidoza, am uitat SA mentionez CA nu mi s a prelevat mostre de pe limba, nu stiu am inceput SA am stari de anxietate, niciun tratament incercat din Martie si pana acum nu a dat rezultate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Candidoza bucala-tratament posibil
- 7tratament candidoza pls
- 4Secretie in gat... Ce ar trebui sa fac sa pot afla exact ce am?
- 3bubite in gura, la baza limbii
- 5stafilococ auriu si candida in gat
- 0Faringita cronica, fetita 2 ani
- 3limba alba si umflaturi spre gat
- 4micile umflaturi pe care le simt in gat..provin de la candida?
- 6Tuse provocata de candida bucala
- 0Am observat o pata, alba, cam cat o unghie pe un perete lateral al gatului, cred ca e candidoza
- 5Candidoza bucala - ce imi recomandati?
- 3Candida bucala de vreo 5 ani
- 5Pete albe in gat
- 1candida bucala bebe
- 0candidoza bucala care nu mai trece
- 1Candidoza
- 2Saliva vâscoasă
- 1Candidoza bucală
Mai multe informații despre: Candidoza orala candidoza bucala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: