cancer ovarian

cam cum au afectat-o pe mama ta citostaticele, pe durata tratamentului, si cam cum e situatia in prezent ?

Citostaticele au afectat-o asa cum afecteaza cam pe toata lumea: caderea parului, slabiciune (mai ales in ziua sedintei) si nu in ultimul rand stresul si gandul in sine a situatiei respective, poate prea mult provocat de aspectul fizic care este vizibil inca de la prima sedinta. Dar deja de la 3 s-a obisnuit, s-a impacat cu ideea si totul a fost ok.
Dupa cum am spus starea actuala este buna, parul a crescut la loc si este un pic cret :)
Doamne ajuta si multa sanatate tuturor!
Dupa cum am spus starea actuala este buna, parul a crescut la loc si este un pic cret :)
Doamne ajuta si multa sanatate tuturor!

Buna ziua. Fiti va rog amabili si raspundeti-mi la urmatoarele 2 intrebari:
1. Cu cat timp mai inainte de pronuntarea rezultatului histopatologic prezentat mai jos, a aparut initial in corp boala canceroasa, provenienta fiind ovariana ?
Elemente generale continute de rezultatul histopatologic: Stadializarea FIGO: III C metastaze peritoneale in afara pelvisului cu marime peste 2 cm.
2. Va rog frumos sa-mi spuneti referitor la urmatorea schema de tratament, daca este vorba despre o doza mai mare de citostatic administrat decat cea prevazuta in protocol (ori de cea stabilita de producatorul citostaticului) pentru 4 serii.
Anume: Monochimioterapie (linia 2) pentru cancerul ovarian, cu HYCAMTIN, 4 serii, cu urmatoarea distributie:
Primele doua serii, cate 2 mg. zilnic, timp de 3 zile consecutive, urmate de 2 zile in care se face injectie cu Neupogen.
Urmatoarele doua serii, cate 1, 5 mg. zilnic, timp de 5 zile consecutive, apoi 2 zile - administrare Neupogen (solutie injectabila). Asadar, cantitatea de citostatic totala (HYCAMTIN) are urmatoarea distributie pe cele 4 serii: 6 mg. - 6 mg. - 7, 5 mg. - 7, 5 mg.
Multumesc mult pentru atentia acordata intrebarilor mele!
1. Cu cat timp mai inainte de pronuntarea rezultatului histopatologic prezentat mai jos, a aparut initial in corp boala canceroasa, provenienta fiind ovariana ?
Elemente generale continute de rezultatul histopatologic: Stadializarea FIGO: III C metastaze peritoneale in afara pelvisului cu marime peste 2 cm.
2. Va rog frumos sa-mi spuneti referitor la urmatorea schema de tratament, daca este vorba despre o doza mai mare de citostatic administrat decat cea prevazuta in protocol (ori de cea stabilita de producatorul citostaticului) pentru 4 serii.
Anume: Monochimioterapie (linia 2) pentru cancerul ovarian, cu HYCAMTIN, 4 serii, cu urmatoarea distributie:
Primele doua serii, cate 2 mg. zilnic, timp de 3 zile consecutive, urmate de 2 zile in care se face injectie cu Neupogen.
Urmatoarele doua serii, cate 1, 5 mg. zilnic, timp de 5 zile consecutive, apoi 2 zile - administrare Neupogen (solutie injectabila). Asadar, cantitatea de citostatic totala (HYCAMTIN) are urmatoarea distributie pe cele 4 serii: 6 mg. - 6 mg. - 7, 5 mg. - 7, 5 mg.
Multumesc mult pentru atentia acordata intrebarilor mele!

1. imposibil de spus, dar este vorba de ordinul lunilor; ordinul lor e imposibil de precizat - cateva luni sau foarte multe.
2. nu cunoastem suprafata corporala a pacientei careia i s-a aplicat schema, dar oricum dozele par destul de mici.
2. nu cunoastem suprafata corporala a pacientei careia i s-a aplicat schema, dar oricum dozele par destul de mici.

Multumesc pentru raspunsuri.
In legatura cu prima intrebare: gradul de diferentiere al tumorii, anume G2 cum este in cazul de fata (e vorba de un adenocarcinim mucinos), este un element suplimentar care permite o apreciere mai exacta a perioadei de timp in care s-a dezvoltat respectiva tumoare ?
Referitor la a doua intrebare, va spun ca pacienta inainte de inceperea tratamentului MCT de linia 2, cantarea 67 kg.; inaltimea fiind 1, 59 m. (Rezulta 1, 73651 m.p. suprafata corporala calculata conform catorva site-uri; aplicand formula specifica suprafetei corporale, existenta pe alte doua site-ri, rezultatul este 1, 692 m.p.?!).
O zi reusita!
In legatura cu prima intrebare: gradul de diferentiere al tumorii, anume G2 cum este in cazul de fata (e vorba de un adenocarcinim mucinos), este un element suplimentar care permite o apreciere mai exacta a perioadei de timp in care s-a dezvoltat respectiva tumoare ?
Referitor la a doua intrebare, va spun ca pacienta inainte de inceperea tratamentului MCT de linia 2, cantarea 67 kg.; inaltimea fiind 1, 59 m. (Rezulta 1, 73651 m.p. suprafata corporala calculata conform catorva site-uri; aplicand formula specifica suprafetei corporale, existenta pe alte doua site-ri, rezultatul este 1, 692 m.p.?!).
O zi reusita!

1 - G2 este "mediu"; asta nu poate sa dea vreun prognostic precis, doar, intuitiv si teoretic, este mai lent progresiv decat daca era G3 si mai agresiv decat daca era G1. mai mult nu se poate spune.
2 - dupa aceste masuratori, in nici un caz nu e vorba de o doza prea mare.
2 - dupa aceste masuratori, in nici un caz nu e vorba de o doza prea mare.

RaulDuke, maicamii i-a zis medicul sa vina la 21 de zile de la operatie; rezultatul final al biopsiei mai intarzie cateva zile si i-a zis de acolo cineva de acolo, secretara respectivului medic ca nu incepe tratamentul pana nu are rezultatul de la biopsie, face drumul degeaba! E vb. de cancer ovarian STD IIIC diagnostic pus imediat dupa operatie dupa cum am mai povestit. Cat de mult conteaza cinci zile in plus fara tratament, creste riscul? E o procedura normala sa se intarzie cu inceperea tratamentului in acest caz? Nu se poate incepe tratament si fara un rezultat final al biopsiei?

ba da, dar nu se face asta aproape niciodata. asta pentru ca boala nu evolueaza in de ordinul zilelor, cat este necesar pentru finalizarea unei analize histopatologice. 5 zile nu inseamna practic nimic in evolutia acestei boli.

Update
A repetat CA125 la cererea oncologului si acum la peste trei saptamani de la operatie si inainte de inceperea oricarui tratament a scazut de la 500 inainte de operatie la 60 dupa operatie. E posibil asa ceva s-au poate fi o eroare de laborator?!
A facut si o tomografie la recomandarea oncologului al carui rezultat inca nu l-a primit(off topic... 840 lei!!!!) I-a spus ca o sa urmeze sase serii cu doua substante dar a ramas sa vada si rezultatul tomografiei si al CA.
Rezultatul final al biopsiei din ziua operatiei:
'Concluzie: tumora ovariana bilaterala chistadenocarcinom papilar seros cu zone nediferentiate cu extensie la epiploon.
Grad HP de diferentiere G3
M 8460/3
Total ganglioni examinati = 10, invadati = 0
pTNM :pT3a, pN0, Mx
Figo IIIA
Cum este rezultatul final al biopsiei in raport cu cel preliminar? Mai bun, mai rau? Multumesc.
A repetat CA125 la cererea oncologului si acum la peste trei saptamani de la operatie si inainte de inceperea oricarui tratament a scazut de la 500 inainte de operatie la 60 dupa operatie. E posibil asa ceva s-au poate fi o eroare de laborator?!
A facut si o tomografie la recomandarea oncologului al carui rezultat inca nu l-a primit(off topic... 840 lei!!!!) I-a spus ca o sa urmeze sase serii cu doua substante dar a ramas sa vada si rezultatul tomografiei si al CA.
Rezultatul final al biopsiei din ziua operatiei:
'Concluzie: tumora ovariana bilaterala chistadenocarcinom papilar seros cu zone nediferentiate cu extensie la epiploon.
Grad HP de diferentiere G3
M 8460/3
Total ganglioni examinati = 10, invadati = 0
pTNM :pT3a, pN0, Mx
Figo IIIA
Cum este rezultatul final al biopsiei in raport cu cel preliminar? Mai bun, mai rau? Multumesc.

Buna ziua domnul RaulDuke, va rog sa imi explicati si mie ce inseamna acest rezultat al unei ecografii : Regiunea anex dreapta formatiune predominant hipoecogena de 36, 5 38, 4 mm cu ecouri ecogene cu discreta reactie lichidiana in jur cu cateva zone fin ecogene.drept
Stg - dimens 28, 6/29, 6 mm
Ecostr -continand zone fiimd ecogene si cateva zone hiperecogene.
Douglas fara lichid
Observatie -tumora anexiala bilaterala :
Mentionez ca persoana in cauza eate mama mea de 49 ani, care in prezent se lupta deja cu un cancer pleural chimiotratat de 2 ani de zile.Acest rezultat a venit in urma unui contrl de rutina facut la clinica Gynecoland Buc, pe care mama mea il face anual(anul trecut dimensiunile erau mult mai mici, chiar nesemnificative...iar acum sunt marite vizibil)Uterul este normal.Ce poate fi?O meta a plamanului?Sau este primar la ovare?Exista posibilitatea ca acea tumora sa fie benigna, tinand cont de historialul mamei?I-au recomandat histerectomie totala..de unde vor preleva probe.In cazul mamei, cum ar fi indicata operatia clasica sau laparoscopica? Va tin la curent.Multumesc
Stg - dimens 28, 6/29, 6 mm
Ecostr -continand zone fiimd ecogene si cateva zone hiperecogene.
Douglas fara lichid
Observatie -tumora anexiala bilaterala :
Mentionez ca persoana in cauza eate mama mea de 49 ani, care in prezent se lupta deja cu un cancer pleural chimiotratat de 2 ani de zile.Acest rezultat a venit in urma unui contrl de rutina facut la clinica Gynecoland Buc, pe care mama mea il face anual(anul trecut dimensiunile erau mult mai mici, chiar nesemnificative...iar acum sunt marite vizibil)Uterul este normal.Ce poate fi?O meta a plamanului?Sau este primar la ovare?Exista posibilitatea ca acea tumora sa fie benigna, tinand cont de historialul mamei?I-au recomandat histerectomie totala..de unde vor preleva probe.In cazul mamei, cum ar fi indicata operatia clasica sau laparoscopica? Va tin la curent.Multumesc

astept noi informatii. nu cred ca speculatiile au rost in acest moment.

Buna ziua. Anul trecut am facut citostatice din cauza unui cancer ovarian.In toamna am fost operata la Spitalul Militar si analizele au iesit foarte bine. Am o spondilita anchilozanta care ma chinuie cumplit. Va rog frumos sa-mi spuneti daca am voie la bai cu apa termala, impachetari cu namol, parafina.Multumesc, sanatate si numai bine

nu exista nicio contraindicatie pentru vreunul din aceste lucruri, din punct de vedere strict oncologic.

Buna ziua, mama mea are 69 de ani si a fost operata de chist ovarian 14/15 cm. (cu extirpare totala) si in urma biopsiei a fost diagnosticata cu cancer ovarian in stare incipienta si cu recomandarea de a incepe sedintele cu chimioterapie.
Ca 125 = 6 inainte de operatie.
Rog daca se poate sa-mi spuneti tot ce presupune diagnosticul din Buletinul de analize medicale : Tumora ovariana cu comportament necunoscut.
Multumesc anticipat.
Ca 125 = 6 inainte de operatie.
Rog daca se poate sa-mi spuneti tot ce presupune diagnosticul din Buletinul de analize medicale : Tumora ovariana cu comportament necunoscut.
Multumesc anticipat.

@laurlaurent..cum este mama ???a facut sau nu chimio??

Buna ziua, bunica mea la varsta de 78 ani a fost diagnosticata cu cancer de ovar grad 4 cu metastaza. Nu i se da chimioterapie. La ce ma astept??????????????????? Are lichid in plamani care a fost scod cu punctie, are ascita. a fost operata de ocluzie intestinala din cauza acestui cancer care a invadat tot! Ce mai este de facut???? Va multumesc anticipat pentru un eventul raspuns!

chimioterapie urmata de chirurgie sau invers. nu stiu ce inseamna ca "nu i se da". numai oncologul poate da chimioterapie. ati vorbit cu vreunul ?
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5dureri menstruale: vars, ma dor ovarele, imi amortesc mainile si picioarele si lesin
- 4Dureri de ovare...
- 4cancer ovarian
- 5radiografie la ovare-uter pentru determinarea virginitatii
- 4ovare marite... daca iau medicamentele prescrise voi putea sa am copii vreodata ma pot vindeca?
- 6am 15 ani si am dureri menstruale ingrozitoare
- 5Ecografie intravaginala la virgina?
- 7durere de ovare
- 2Dureri in zona ovarelor. Posibilitate sarcina?
- 4m-am trezit cu dureri de ovare...
- 2efectul racelii asupra ovarelor
- 3Cancer ovarian
- 7cancer ovarian la 25 ani?
- 1intepaturi in partea ovarului drept
- 0histeroctomie... da sau nu?
- 6Cancer ovarian stadiul 1A
- 1Este cancer?
- 8Secretie gelatinoasa si dureri de ovare
- 0rmn - probleme ovariene
Mai multe informații despre: Cancerul ovarian Ovarele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: