Cancer esofag
Mamei mele in virsta de 72 ani i s-a facut o gastrostoma in urma unui cancer esofagian, din cauza ca nu mai putea înghiți. As vrea sa stiu de ce i se rup atele cu care este prins furtunul de piele asa de repede (7-9zile), după care trebuie sa merg din nou la spital sa o coase.
As vrea sa mai stiu ce mincare pot sa ii mai dau ca sa se mai ingrase putin. Acum are.36, 7kg.
Multumesc,
As vrea sa mai stiu ce mincare pot sa ii mai dau ca sa se mai ingrase putin. Acum are.36, 7kg.
Multumesc,
3 comentarii
Buna ziua. Firele de la gastrosoma se macereaza destul de repede datorita conditiilor locale (inflamatie cronica localizata) si trebuie securizate destul de frecvent. Cand vedeti din nou chirurgul comunicatii aceasta problema, o solutie este alegerea unor fire mai groase si aplicarea lor mai larga pentru a fixa gastrostoma. Referitor la mancare, luand in considerare diagnosticul, nu va puteti astepta ca mama dvs. sa ia in greutate enorm de mult. Puteti incerca: proteine: din lapte, albuş de ou, carne măcinată, mazăre, lipide: uleiuri de măsline, soia, floarea soarelui, porumb, gălbenus, glucide: amidon, zaharoză, lactoză, fructoza.
Multumesc pentru raspuns. Chia azi mergem din nou la chirurg pentru a prinde din nou tubul si ii voi comunica cele spuse de dvs., poate asa nu o sa mai mergem atit de des la spital.
Am fost la spital si a cusut-o sun nou, (ate mai groase nu aveau), asa ca se vor macera din nou. Acum sa vedem dupa cit timp. As vrea sa îmi spuneti daca o sa ii pun pansament absorbant peste stoma cind o schimb (la 2 zile) se macereaza atele mai greu? Daca puteti sa îmi spuneti ce as putea sa ii mai dau ptr constipatie?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10cancer faringian
- 5poate fi tumora?
- 1084cancer esofag! va rog am nevoie de un sfat!
- 1E cancer de esogag?
- 2cancer esofag
- 11Cancer esofagian
- 7cancer esofag! Am nevoie de ajutorul unui doctor!
- 5Cancer esofag - va rog explicati-mi...
- 82Cancerul de esofag
- 10ce e de facut
- 10cancer la esofag
- 5Cancer esofagian sau?
- 2Cancer esofagian!
- 2Tumoare maligna esofagiana
- 2infectie dupa reconstructie esofag?
- 6Cancer esofag
Mai multe informații despre: Cancerul esofagian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: