cancer de prostata | Forumul Medical ROmedic

cancer de prostata

12-05-2011
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
tatal meu a fost operat de prostata acum 2ani in urma biopsiei a fost diagnosticat cu cancer de atunci si pina acum nu a urmat nici un tratament. acum medicul oncolog mi-a recomandat radioterapie si operatie de "castrare".Ce ma sfatuiti sa fac tinind cont ca deja are metastaze osoase si nu vrea sa auda de operatie? il va ajuta cu ceva aceasta operatie? Va rog sa ma ajutati astept sfaturile voastre -*.Va multumesc

(*modificat de admin)
188 comentarii 12 ..... 6 7 ÃŽnainte ›
0
12-05-2011, ora 19:38
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, il ajuta. castrarea presupune suprimarea productiei de hormoni androgeni, sub actiunea carora tumoarea de prostata creste. totusi castrarea chirurgicala nu este singura metoda de castrare. ea poate fi facuta si chimic, cu medicamente specifice. ce va sfatuiesc sa faceti este sa luati o trimitere si catre un oncolog/sectie de oncologie, pentru a va putea fi prezentate si aceste variante, pe langa radioterapie, care se poate face fie pe prostata, fie pe oasele care dor din cauza metastazelor.
de asemenea tratamentul poate include si alte medicamente, de exemplu un medicament de genul Zometa sau Bonefos, pentru incetinirea progresiei metastazelor osoase.
furnizeaza-ne totusi mai multe detalii de pe buletinul initial cu care s-a diagnosticat boala si spune-ne si daca ai fost la vreun oncolog de curand ?
0
12-05-2011, ora 21:45
DrVasileVanea
Identitate neconfirmată
DrVasileVanea
Castrarea nu este singura optiune!

Cancerul avansat de prostata cu valori PSA de peste 20ug/ml este tratat cu succes in SUA, Finlanda, Franta si alte tari din Europa folosind o metoda noua - implantul subcutanat cu histrelina. Capsula cu histrelina este introdusa sub piele printr-o mica incizie, substanta avand rolul de a inhiba secretia hormonala de la nivelul glandei hipofize si de a scadea concentratia serica de testosteron, determinand regresia tumorii de prostata si ameliorarea simptomelor.

Din acest an tratamentul este disponibil si in Romania. Am efectuat cu succes astfel de implanturi, toti pacientii prezentand o evolutie favorabila atat din punct de vedere clinic cat si al valorilor PSA si testosteron.

Implantarea se face anual, cu riscuri minime, evitand alte interventii chirurgicale (castrarea) sau tratamentele lunare cu Zoladex, Casodex care prezinta eficienta mai redusa alaturi costuri si riscuri ridicate. Pretul unui astfel de implant este de aprox. 5000 RON.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul producatorilor: http://www.vantasimplant.com/
Pentru orice intrebari va rog sa ma contactati.
0
13-05-2011, ora 12:49
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
discutia despre cost e inutila. Zoladex si Casodex nu costa nimic, sunt acoperite de programul national de oncologie. iar eficienta lor inca nu a fost combatuta definitiv fata de implantul subcutan. singura problema cu care se confrunta uneori pacientii din romania in tratament cu, de exemplu, zoladex/casodex este ca din cand in cand au probleme in a gasi aceste medicamente. totusi pana acum nu au fost probleme semnificative. la ora actuala se studiaza (cu asteptari mari) si rezultatele studiilor asupra tratamentului hormonal intermitent in cancerul de prostata.
0
13-05-2011, ora 23:11
DrVasileVanea
Identitate neconfirmată
DrVasileVanea
Implantul cu histrelina nu creeaza rezistenta (nu este hormono-rezistent), poate fi repetat anual, fara riscul pe care il au alte medicatii de a deveni ineficiente dupa 2 ani de administrare. Studiile efectuate in SUA, dupa 5 ani de folosire, demonstreaza ca este eficient la cazurile de cancer de prostata avansat (cu metastaze), la care alte tipuri de tratamente nu mai sunt eficiente.
0
14-05-2011, ora 00:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu siguranta asigura o complianta mai buna!
dar orice cancer de prostata devine rezistent la castrare, e doar o chestiune de timp.
implantul se asociaza si cu casodex ? exista niste articole, ceva recomandabil de citit pe tema asta?
0
14-05-2011, ora 16:56
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
ptr raulDuke am revenit cu alte precizari deoarece atunci a fost ptr prima data cind apelam la un ajutor virtual.Intre timp am mai citit cite ceva dar nu sunt f.lamurita.Din cite am inteles in alte cazuri bolnavului i s-au facut analize si apoi operatia pe cind tatal meu a mers la spital deoarece urina era inchisa la culoare l-a internat nu stiu ce analize i s-au facut dar ni s-a spus ca trebuie operat.Pe biletul de externare diagnosticul este retentie completa urina hipertrofie prostata pancistita infectie urinara[e.coli]Sper ca am scris corect dar nu am notiuni medicale si scrisul lasa de dorit.Cam asta a fost tot l-au externat am fost dupa o luna la control si gata.Dupa aceea am aflat rezultatul biopsiei si nu de la medicul care l-a operat si suna cam asa adenocarcinom moderat diferentiat G2 infiltrant cu moderata reactie limfoida.SI ASA AU TRECUT 2 ANI! Acum intervine o alta vizita la oncolog [altul] care a recomandat orhiectomia si la oncolg care i-a prescris OMEZ, TRAMADOL, KETONAL, FLUTAN si radioterapie.Marti ar trebui sa-l operez si miercuri incepe radioterapia.
0
14-05-2011, ora 20:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, pai s-a procedat gresit cel putin in ideea ca imediat ce ati primit rezultatul examenului anatomo-patologic, care pune diagnosticul de cancer, nu ati ajuns imediat la oncolog. s-a pierdut timp pretios, ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu ati avut niciodata parte de un diagnostic clar, cu stadiu, un bilant preoperator, o urmarire ca lumea si nici metodele de tratament disponibile si oportune atunci.
acum tratamentul nu poate decat sa difere. ce fel de iradiere i s-a propus ? pe ce zona a corpului ?
si de ce nu ati ajuns la oncolog mai devreme, in speta imediat ce ati aflat rezultatul anatomo-patologic? sunt doar curios...
0
14-05-2011, ora 20:28
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
are metastaze osoase la coloana deci acolo se va face radioterapie e tot ce stiu, iar daca am ajuns tirziu e din cauza ca am fost dezamagita, speriata, mai mult tata nu stie nici acum, ma rog au fost mai multe plus ca mi s-a spus ca la virsta lui[73 acum] se poate intimpla oricind ceva.Si tu spui ca mai are rost operatia?
0
14-05-2011, ora 20:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ce operatie ? castrarea chirurgicala ?
0
14-05-2011, ora 20:56
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
da despre ea vb.
0
14-05-2011, ora 21:23
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
desigur ca are rost. ea SUPRIMA productia de hormoni androgeni, hormoni care hranesc tumorile.
ce zic eu este ca operatia asta poate fi inlocuita cu succes cu un tratament medicamentos, de lunga durata si cu ceva efecte secundare, dar in general bine tolerat si fara stresul confruntarii cu ideea ca unui barbat ii vor fi indepartate testiculele.
cancerul de prostata CHIAR SI METASTATIC nu oamoara bolnavul inainte sa treaca ani de zile. de multe ori chiar peste 5 sau chiar 7 ani.
0
14-05-2011, ora 21:36
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
care ar fi urmatorul pas?sa repet PSA-ul dupa operatie?medicamente ptr.protectia ficatului sa-i administrez?.Cred ca are metastaze si la plamini
0
14-05-2011, ora 23:11
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
de ce te preocupi tu de lucrurile astea ? va avea medici care il vor ingriji si care ii vor prescrie si planifica toate astea. eu pot eventual sa-ti explic ce nu intelegi din toate materialele pe care le primesti si eventual si decizia doctorilor.
deci ati ales sa faca operatia de indepartare a testiculelor ?
0
15-05-2011, ora 09:53
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
in principiu am ales operatia despre tratamentul medicamentos nu mi s-a zis nimic.daca l-AS ALEGE efectele secundare combinate cu radioterapia, nu ar fi mult prea mari pentru el si sanatatea lui?avand in vedere faptul ca are probleme si cu inima, are doar 65 kg.si plus varsta
0
15-05-2011, ora 11:38
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
ptr.dr'Vasile Vanea; varianta propusa de d-voastra mai presupune tratament medicamentos?
0
15-05-2011, ora 16:38
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai daca nu ai vorbit cu un oncolog ci numai cu un urolog, e de la sine inteles ca nu ti s-a zis nimic despre tratament medicamentos sau orice alternativa la interventia chirurgicala. efectele secundare sunt totusi mici, este un tratament tolerat de obicei destul de bine, este hormonal, nu e citostatic. in orice caz, nu e o chestie iremediabila si fara cale de intoarcere, asa cum e operatia.
ramane pentru el sa aleaga... dar sa nu-ti imaginezi ca interventia chirurgicala il va vindeca!
0
15-05-2011, ora 16:47
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
tocmai am vb si cu medicul oncolog trebuie sa intelegi ca nu m-ia prezentat si alta optiune'Deci oncologul imi va da tratamentul hormonal?
0
15-05-2011, ora 18:02
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da.
0
15-05-2011, ora 18:24
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
multumesc mult am sa merg miine la oncolog si sper sa ma inteleg cu ea nu inteleg de ce nu mi-a spus despre tratament ce ar avea de cistigat?.Sper sa-mi mai raspunzi daca voi mai avea nelamuriri
0
16-05-2011, ora 23:36
DrVasileVanea
Identitate neconfirmată
DrVasileVanea
Implantul cu histrelina nu necesita niciun alt fel de tratament suplimentar. Periodic, se vor verifica valorile PSA si dozare de testosteron. In martie am facut primul implant de acest fel. Pana in pezent la toate cazurile s-a constatat scaderea PSA sub 2, testosteronul sub 1 si amelioriorarea substantiala a tuturor simptomelor in ceea ce priveste durerea si mictiunea.
0
17-05-2011, ora 19:38
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
unde se face acest implant? Adica in ce oras?
0
17-05-2011, ora 20:13
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
stii ceva despre ciuperca milena?am aflat ca ajuta si in cazurile de cancer alaturi si de un regim alimentar. Nelamurirea mea e legata de faptul ca aceasta ciuperca contine si vitamine din clasa B si eu stiu ca vitaminele nu sunt recomandate bolnavilor de cancer.PTR. RAULDUKE
0
17-05-2011, ora 23:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, stiu, e una dintre nenumaratele porcarii propuse ca variante "naturiste" in tratamentul, la fel, a nenumarate boli, printre care si cancerul.
nu a demonstrat nici un fel de eficienta, ma deprima si numai sa vorbesc despre chestia asta.
0
18-05-2011, ora 23:42
DrVasileVanea
Identitate neconfirmată
DrVasileVanea
Momentan implantul se face doar in Cluj-Napoca.
0
19-05-2011, ora 07:25
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
am fost la urolog si am semnat precum ca renuntam la operatie si desi nu a parut sa aiba mare incredere in urmatorul medicament totusi m-i la recomandat.Este vb despre DIPLURELIM o injectie la 3 luni.Oricum ramane de vazut daca si oncologul este de acord. Tu ce crezi?
0
19-05-2011, ora 10:20
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pe TOT internetul nu gasesc nici un rezultat daca dau search dupa "diplurelim", dar banuiesc ca e tot ceva de genul Zoladex sau Eligard, deci in cazul lui e cam standardul de tratament. in functie si de alte criterii oncologul sau chiar si urologul ar putea sa-i recomande concomitent si o pastila pe zi de ceva numit Casodex sau 3 pastilute pe zi de flutamida... asta tine de medicul curant. de asemenea, pentru metastaze osoase, s-ar indica si ceea ce se cheama un bifosfonat, adica fie o perfuzie cu zometa cam odata la 4 saptamani fie niste pastile de, de exemplu, bonefos.
cam asa l-as trata EU, in linii mari, tinand cont ca nu e cineva pe care l-am vazut in carne si oase, doar aud de la tine niste descrieri relative. apoi mai e si tratamentul direct al diverselor simptome pe care le-ar putea avea, legate de boala, cum ar fi durerea... aici e mult de zis.
oncologul care il va vedea va stii cel mai bine!
0
19-05-2011, ora 10:59
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
medicul urolog a zisca acest medicament e mai greu de suportat de catre persoanele in virsta, flutamida ia deja 3 pe zi, iar legat de dureri momentat se plinge doar de dureri de spate, dar sper sa-i treaca si cu ajutorul radioterapiei in plus ia TRAMADOL, si KETONAL
0
19-05-2011, ora 14:28
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
de trecut ele nu "trec" propriuzis. ideea e sa fie totusi controlate si, daca se poate, tratamentul sa le impiedice complet sa apara. vi s-a propus ceva de gen zometa sau bondronat sau bonefos ? asta ar fi important, dupa mine, daca are metastaze osoase demonstrate.
0
19-05-2011, ora 18:10
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
nu m-i sa propus nimic.Tot ce am facut si ce medicamente ia ti-am scris.Nu stiu ce sa cred ?medicii de aici nu au auzit de aceste medicamente? la scintigrama scrie asa: zone de fixare osoasa crescuta, sugestive ptr. determinari secundare, la nivelul vertebrelor L1si L2, CAVITATII COTILOIDE STG. si posibil articulatiei scapulo humerale dreapta modificari arttrozice genunchi dr. Ficat dimensiuni moderatecrescute pancreas nevizibil, splina omogena, prostata 30/40/31 mm, capsula difuza predominant spre dr.Tu acum sigur intelegi mai multe decit mine.CE INSEAMNA? EI au spus ca are metastaze osoase si la plamini.CE SA FAC? Sa le cer eu zometa?
0
19-05-2011, ora 21:42
talida73
Nu este medic/terapeut
talida73
cred ca aceea injectie despre care ti-am scris nu este diplurelim cel putin eu asa am inteles din reteta ci mai degraba este vorba despre DIPHERELINE 11, 25 mg 1inj/3luni.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
188 comentarii 12 ..... 6 7 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică È™i cancerul de prostată
  • CompuÈ™ii din roÈ™ii ar putea preveni afecÈ›iunile prostatei?
  • IMC-ul È™i circumferinÈ›a abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • Ejacularea frecventă scade riscul de cancer de prostată cu 33% - câte orgasme pe lună recomandă È™tiinÈ›a?
  • BărbaÈ›ii înalÈ›i ar putea fi predispuÈ™i la apariÈ›ia unei forme agresive de cancer de prostată
  • Obezitatea la bărbaÈ›i creÈ™te riscul de recidivă după prostatectomie radicală
  • Screeningul PSA (pentru cancerul de prostată) unic la bărbaÈ›ii fără simptome nu salvează vieÈ›i
  • Când ar trebui să-È›i investighezi prostata?
  •