calciu

24-12-2008
Dgrecu
Nu este medic/terapeut
Dgrecu
Dintr-o prostie nestiind care e doza zilnica recomandata de calciu am luat intr-o zi 6 pastile de 1000 mg! dupa cateva zile a inceput sa ma doara inima destul de rau. Am luat metroprolol si am baut multa apa pentru a elimina Ca. In prezent sunt mult mai bine dar mai simt totusi niste batai mai rapide. Ce ma sfatuiti in continuare? Am auzit ca Mg impiedica intrarea Ca in celule si iau cam 450 mg elemental pe zi fara sa mai consum deloc Ca. Se poate instala hipercalcemia de la o singua doza mare de Ca ? Multumesc
2 comentarii
0
27-12-2008, ora 16:58
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Orice introducem in organism in exces poate determina o reactie violenta a acestuia de respingere simtita de noi prin stare de rau general si manifestari diverse.Pana si apa in exces poate da asa numita intoxicatie cu apa.Cine ti-a recomandat calciu nu ti-a spus cum sa-l iei?De ce iei numai calciu?Majoritatea vitaminelor si mineralelor pentru adulti se iau in doza de un comprimat pe zi.E de ajuns, pentru ca aceste elemente mai sunt introduse in organism si prin alimente.Nu mai lua nimic pana dupa sarbatori, bea mult ceai si stai linistit.Sa mergi la medicul de familie sa-ti recomande el, daca e cazul, astfel de minerale si sa-ti stabileasca dozajul lor.Sarbatori fericite!
0
03-03-2009, ora 17:33
daria19
Nu este medic/terapeut
daria19
buna ziua am si eu o intrebare daca iau cal mag nutritioniste e posibil sa fac hipercalcemie;iau de 4 luni ca am tetanie latenta'as vrea daca se poate sa mi dea cineva un raspuns sau un sfat;intreb pt ca am ameteli mari;mai stiu ca am si atac de panica e posibil sa fiesi de la asta ;as vrea sa stiu ce analize trebuie sa fac pt hipercalcemie?va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.