calcai (spart) din care a iesit ceva tare
Buna, as vrea sa stiu ce ar putea fi, problema mamei mele in varsta de 60 de ani, care s-a plans de durere de calcai si care acum are pielea sparta in acel loc din care spune ca a iesit o materie tare asemanatoare unghiei. Acum este dureros si cald locul.Am facut cate o programare la endocrinologie si la reumatologie, dar poate ma ajuta cineva sa inteleg ce este, pentru ca la pinteni nu am gasit nici un indiciu ca ar putea sparge pielea.
4 comentarii
Buna dimineata! Mama dumneavoastra are cumva diabet zaharat? Ar putea fi vorba de mal perforant plantar, leziune care apare in neuropatia diabetica;Numai bine
Multumesc pentru raspuns, mama nu are diabet zaharat, dar ar mai putea face niste analize si sper sa nu fie nici o problema, acum asteptam sa vedem ce ne spune reumatologul. Sanatate multa.
Este extrem de greu de precizat cauza, dar poate fi, printre altele, artropatie microcristalina (guta), ruptura aponevrozei plantare medii impreuna cu osteofitul sau (faimosul "pinten"), sau, asa cum bine s-a precizat, un picior diabetic de tip Charcot tip Sanders IV (aceasta manifestare poate fi deseori revelatoare pentru diabetul de tip insulino-independent...). Nu putem exclude afectiuni parazitare (numeroase) sau chiar corpi straini etc etc.
multumesc, mama a fost la medici, reumatolog si endocrin si nu au spus ceva anume despre acest lucru, pentru ca mai alarmante sunt coxatroza si gusa pentru care trebuie sa faca acum analize.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2calcaie ingrosate
- 4Umflatura deaspura calcaiului
- 17Dureri la calcaie
- 35Ciocuri la calcaie continue si fara nicio ameliorare
- 38dureri de calcaie seara
- 5durere in talpa si calcai
- 1dureri de calcaie
- 4dureri de calcaie
- 4dureri de calcaie
- 7fractura de calcai
- 4Durere in calcai