Caderea parului cauzata de depresie/hormoni masculini la femei?

26-09-2018
Tadam
Nu este medic/terapeut
Tadam
Buna dimineata,

In urma cu 5 ani am trecut printr-o perioada f grea la munca suprapusa peste un soc emotional - s-a declansat un sindrom anxios depresiv diagnosticat la medic, mi s-a dat tratament pe baza de pastile de plante calmogen plant etc.
Pot trai cu acest sindrom, desi calitatea vietii mele este clar afectata.

Problema este caderea parului catasrofala - comparand pozele de acum 5 ani cu cele de acum am mai putin de jumatate din par. Este extrem de fragil, incurcat si cu aspect f gras.
Am fost la 10 dermatologi, mi s-au dat diverse sampoane /suplimente alimentare nu m-au ajutat.

Pe analize se vede deficit de vit D - iau 5000UI zilnic si testosteron la pragul maxim pt femeie. Desi am cerut tratament pt reducerea testosteronului mi s-au dat anticonceptionale dar nu au ajutat la problema parului.
Tiroida este OK, pe analize si ecografie. Am fost si la endocrinologi si la gineco, ma simt pasata ca o minge de colo colo fara sa gasesc o cauza a problemei.
Am luat si vitB timp de vreo 4 luni iar niciun efect.

Ce sa fac? Nu mai pot purta decat parul strans in coada, arata efectiv ca la un om bolnav care face chimioterapie sau asa.
Sugerati-mi o analiza /medic pt rezolvarea situatiei.

Poate fi aceasta cadere datorata si sindromului anxios depresiv? sau hormonilor masculini in exces - acest testosteron?
2 comentarii
0
01-10-2018, ora 08:33
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
buna ziua,
Alopecia poate fi datorata atat stresului cat si modificarilor hormonale. Mergeti la endocrinolog si dermatolog.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
01-10-2018, ora 11:24
Tadam
Nu este medic/terapeut
Tadam
Va atrag atentia ca nu ati citit mesajul meu cu atentie. Am spus acolo ca am fost deja la 10 dermatologi - nu exagerez - si la vreo 5 endocrinologi, am si analizele refacute.
M-as bucura sa primesc un raspuns util, nu doar ca sa fie scris - mergeti la medic. Am fost deja acolo si nu m-au ajutat cei de pana acum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • De ce chelesc bărbații?
  •