Caderea parului cauzata de depresie/hormoni masculini la femei?
Buna dimineata,
In urma cu 5 ani am trecut printr-o perioada f grea la munca suprapusa peste un soc emotional - s-a declansat un sindrom anxios depresiv diagnosticat la medic, mi s-a dat tratament pe baza de pastile de plante calmogen plant etc.
Pot trai cu acest sindrom, desi calitatea vietii mele este clar afectata.
Problema este caderea parului catasrofala - comparand pozele de acum 5 ani cu cele de acum am mai putin de jumatate din par. Este extrem de fragil, incurcat si cu aspect f gras.
Am fost la 10 dermatologi, mi s-au dat diverse sampoane /suplimente alimentare nu m-au ajutat.
Pe analize se vede deficit de vit D - iau 5000UI zilnic si testosteron la pragul maxim pt femeie. Desi am cerut tratament pt reducerea testosteronului mi s-au dat anticonceptionale dar nu au ajutat la problema parului.
Tiroida este OK, pe analize si ecografie. Am fost si la endocrinologi si la gineco, ma simt pasata ca o minge de colo colo fara sa gasesc o cauza a problemei.
Am luat si vitB timp de vreo 4 luni iar niciun efect.
Ce sa fac? Nu mai pot purta decat parul strans in coada, arata efectiv ca la un om bolnav care face chimioterapie sau asa.
Sugerati-mi o analiza /medic pt rezolvarea situatiei.
Poate fi aceasta cadere datorata si sindromului anxios depresiv? sau hormonilor masculini in exces - acest testosteron?
In urma cu 5 ani am trecut printr-o perioada f grea la munca suprapusa peste un soc emotional - s-a declansat un sindrom anxios depresiv diagnosticat la medic, mi s-a dat tratament pe baza de pastile de plante calmogen plant etc.
Pot trai cu acest sindrom, desi calitatea vietii mele este clar afectata.
Problema este caderea parului catasrofala - comparand pozele de acum 5 ani cu cele de acum am mai putin de jumatate din par. Este extrem de fragil, incurcat si cu aspect f gras.
Am fost la 10 dermatologi, mi s-au dat diverse sampoane /suplimente alimentare nu m-au ajutat.
Pe analize se vede deficit de vit D - iau 5000UI zilnic si testosteron la pragul maxim pt femeie. Desi am cerut tratament pt reducerea testosteronului mi s-au dat anticonceptionale dar nu au ajutat la problema parului.
Tiroida este OK, pe analize si ecografie. Am fost si la endocrinologi si la gineco, ma simt pasata ca o minge de colo colo fara sa gasesc o cauza a problemei.
Am luat si vitB timp de vreo 4 luni iar niciun efect.
Ce sa fac? Nu mai pot purta decat parul strans in coada, arata efectiv ca la un om bolnav care face chimioterapie sau asa.
Sugerati-mi o analiza /medic pt rezolvarea situatiei.
Poate fi aceasta cadere datorata si sindromului anxios depresiv? sau hormonilor masculini in exces - acest testosteron?
2 comentarii
buna ziua,
Alopecia poate fi datorata atat stresului cat si modificarilor hormonale. Mergeti la endocrinolog si dermatolog.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Alopecia poate fi datorata atat stresului cat si modificarilor hormonale. Mergeti la endocrinolog si dermatolog.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Va atrag atentia ca nu ati citit mesajul meu cu atentie. Am spus acolo ca am fost deja la 10 dermatologi - nu exagerez - si la vreo 5 endocrinologi, am si analizele refacute.
M-as bucura sa primesc un raspuns util, nu doar ca sa fie scris - mergeti la medic. Am fost deja acolo si nu m-au ajutat cei de pana acum.
M-as bucura sa primesc un raspuns util, nu doar ca sa fie scris - mergeti la medic. Am fost deja acolo si nu m-au ajutat cei de pana acum.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5caderea parului
- 3Caderea parului - cauza endocrina?
- 2Analize pt a afla de ce cade parul
- 10Alopecie difuza
- 13Solutii caderea parului
- 11Caderea parului in zona din fata a capului
- 4caderea parului - ce imi recomandati?
- 8expunerea la soare si caderea parului
- 5se trateaza pelada?
- 0Imi cade parul dupa tot corpul
- 5Cosuri pe scalp, chelire locala si mancarimi
- 0Caderea parului..mostenire sau stres?
- 0caderea parului
- 2Regenerarea parului din puf, fire mici blonde
- 4Caderea parului /iritatii si matreata
- 0Soluție topica pentru căderea părului(GFM).
- 2Caderea parului
- 2Hpv pozitiv 31, 35 și căderea parului
Mai multe informații despre: Caderea parului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: