Cadere par.

23-08-2019
Tzigaret
Nu este medic/terapeut
Tzigaret
Buna ziua, am avut parul scurt de cand ma stiu, insa din martie am incetat sa il mai tund, si l-am lasat sa creasca, acum este destul de mare, dar observ o cadere substantiala a parului de cand este asa.
Adica..la periere sau dimineata pe perna nu gasesc fire de par, la periere dimineata in jur de 5 6, la spalare este problema...dupa 2 3 zile parul meu se ingrasa si se simte uleios, si inevitabil imi cade, vad cateva fire pe parchet in camera, imi raman 1 2 fire in mana de fiecare data cand imi trec mana prin par ( nu chiar de fiecare data), ceea ce cand il aveam scurt nu se intampla acest lucru...
Saptamana trecuta m-am spalat pe cap si am strans din scurgerea dusului o cantitate destul de mare de par, mi-am pierdut putin din timp numarand firele si am ajuns la o cifra de 230.
Astazi m-am spalat iar pe cap si au fost undeva la 100, ideea e ca dupa ce ma spal pe cap si este curat nu imi mai cade par deloc, absolut deloc.2 3 fire, dar dupa 2 zile incepe sa fie lipicios si sa cada, ceea ce imi da de gandit pentru ca nu aveam problema asta cand era scurt.
In prezent detin un par foarte des, bunicii din partea mamei, inclusiv mama au un par foarte des, insa din partea tatalui au un par foarte rar, tata este chel, bunicul din partea lui a fost si el chel, si unchiul e chel, deci cred ca am o predispozitie la acest capitol...
Cred ca am mostenit gena mamei si a bunicului, pentru ca seman cu bunicul si am si parul lui.
Eu am 22 ani, sunt baiat, mai am o sora de 32 care are gena tatalui, are un par rar...
Ce ma sfatuiti sa fac...este normal ce se intampla ? Cade mai mult cand este mare ? Ar trebui sa ma tund iar scurt? Linia parului din zona fruntii este normala, si nici in spate nu am lipsa.
Multumesc.
1 comentarii
0
29-08-2019, ora 16:16
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
buna ziua
Folositi un sampon pentru seboree si mergeti la medic ptr analize si tratament.
o zi buna,
dr Claidia Artenie
medic primar dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Căderea părului se intensifică iarna
  • De ce chimioterapia produce căderea părului?
  • De ce testosteronul influențează pilozitatea?
  • A fost identificată cauza genetică a albirii părului și a calviției
  • Cât de mult păr e normal să cadă pe zi?
  • De ce chelesc bărbații?
  •