C poate fi?
Am o problema...in partea dreapta sus, deasupra maselei, in gingie, simt ceva tare cand apas cu degetul, ca si cum ar fi doua colturi, sau o masea crescuta in gingie...nu stiu ce poate fi!Am facut o radiografie, dar stomatologul meu nu mi-a dat nici un raspuns pana acum in legatura cu ac. problema...Imi puteti spune ce ar putea fi?Multumesc!
4 comentarii
poate fi o masea care creste acolo...nu cred
poate fi o fistula vindecata...
poate fi o afta...
poate fi tartru...
poate fi o ramas neacoperit de gingie dupa un traumatism...
poate fi o inchipuire de-a ta
poate fi o fistula vindecata...
poate fi o afta...
poate fi tartru...
poate fi o ramas neacoperit de gingie dupa un traumatism...
poate fi o inchipuire de-a ta
A.m si eu o problema.Acum un an am avut o problema cu o masea din cauza unei obturatii gresite d canal, mi se infectase, si imi aparea pe gingie o bobita de puroi, care se spargea, si se colecta mereu.Doctorul la care am fost mi-a rezolvat problema partial, adica mi-a desfacut iarasi canalul si m-a llasat asa cam o saptamana, timp in care infectia a disparut, cel putin asa a crezut el, dupa care mi-a plombat din nou maseaua, dar mi-a aparut din nou pe gingie un punct alb, si s-a format un chist in locul in care aveam infectia, doar ca nu a mai crescut, a ramas asa.Am fost la doctor si mi-a zis ca nu este nici o problema ca s-a solidificat si ca va ramane asa, doar ca cum mi-a aparut o alta infectie mai in spate la 2masele, tot asa se colecteaza puroi, dupa cre se sparge, maseaua din spate fiind plombata acum cativa ani.Doctorul mi-a zis ca e o infectie a gingiei, mi-a dat tratament pentru gingie dar n-a dat rez.Este posibil sa se fi extins infectia de la prima masea, sa-mi apara dupa un an si ceva.Va rog dati-mi o solutie.
Da, este posibil ca infectia se se extinda de la un dinte la altul sau este posibil ca si la maseaua din spate sa aveti probleme. Faceti radiografie la ambele masele, se va vedea daca este infectie la varful radacinii si medicul va decide daca trebuie intervenit chirurgical prin rezectie apicala
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Durere de dinti, cap si la urechea stanga
- 4Dinti precoce
- 4dinti de iepure
- 12de cativa ani imi sangereaza gingiile
- 4Doi dinti lipsa jos si mandibula deplasata
- 6costul implantului include si bontul de vindecare? umilitor
- 6Am probleme foarte mari cu dantura si cu dintii in general
- 1probleme cu dintii si nu numai la bebe de 8 luni
- 4Fisuri dentare
- 9lucrare de portelan
- 6La cateva zile dupa polizare au inceput dureri acute pe toti dintii:dreapta sus-jos
- 9costul unui implant dentar
- 2dinti care se macina in interior si se sparg!
- 5Dinti deplasati accident
- 9Infectie dentara ce impiedica inchiderea canalelor la doi dinti dupa extragerea nervului
- 9Dinte negru
- 4Extractie masea si dintele vecin dislocat
- 0Durere dinte
- 5Schimbarea dintilor
Mai multe informații despre: dintii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Abces dentar
- Pulpita acută
- Edentația - pierderea dintilor
- Anodontia
- Cariile la copii - dinți temporari
- Parodontoza
- Edentatia totala
- Granulomul dentar
- Anatomia dintelui
- Dentitia la copii
- Dezvoltarea sistemului dentar
- Dentitia la adulti
- Tipuri de dinti
- Eruptia dentara
- De ce trebuie tratate cariile dinţilor temporari?
- Rezecția apicală
- Replantarea dentară
- Dentitia la copil - normal si patologic
- Modificări de culoare ale dinților
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: