burtica umflata

12-04-2010
bonih
Nu este medic/terapeut
bonih
am o fetita de 1, 6 ani. este de la un timp cam umflata la burtica, incepand de subt coaste.este slabutica si burtica parca e umflata la maxim.i-au aparut tarziu si dintii(dupa 1 an).acum are doar4 dinti.sunt demne de rahitism.?i-am dat vigantol doar pana la 1 an
4 comentarii
0
12-04-2010, ora 09:50
bonih
Nu este medic/terapeut
bonih
voiam sa mai spun ca iese bine cu scaunul, nu avem probleme cu constipatia
0
12-04-2010, ora 15:04
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Toate simptomele descrise denota o disfunctie bine cunoscuta bine in homeopatie la nivelul asimilarii calciului si care este f. usor de vindecat cu ajutorul la un anumit remediu homeopatic. Vigantolul cu vitamina D3 nu a ajutat-o deloc si nici nu are cum sa ajute pe nimeni caci este exact ce deregleaza cronic calciul si creeaza probleme. Soarele nu se poate substitui cu vitamine facute in fabrica si vandute la preturi exorbitante, este o mare iluzie a crede ca se poate asa ceva.
Orice contine vitamina D3 artificiala este daunator organismului si daca ar ajuta la ceva nimeni din cei care l-au luat nu ar mai scrie aici in forum. Mai bine ca nu i l-ati dat mai mult timp !

Va sfatuiesc sa mergeti la un medic homeopat bun cu experienta si daca cumva nu gasiti pe nimeni scrie-t-imi mie caci va pot indruma la un medic bun. Nu exista nici o alta modalitate de a ajuta efectiv copilului, iar medicina clasica nu va poate ajuta aici deloc.
0
13-04-2010, ora 09:26
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pentru a se pune un diagnostic de rahitism ar trebui să se examineze coastele, cutia toracică, picioarele, fontanelele capului etc. Şi de asemenea ar trebui făcută o radiografie măcar la articulaţia pumnului pentru a se examina nucleii de creştere- pentru a se vedea dacă vârsta copilului corespunde cu ritmul de creştere al oaselor- dinţişori ar trebui să aibă mai mulţi şi da poate semnifica o întârziere de creştere osoasă. Mergeţi să vorbiţi cu un pediatru care să vă îndrume spre aceste analize- la noi în ţară soarele nu este de ajuns, şi ar trebui suplimentată vitamina D măcar în lunile cu r în nume (septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie)- mai ales la o vârstă la care creşterea este atât de accelerată!
Deci consultaţi un medic pediatru, şi nu întrerupeţi vitamina D- pentru că uneori deformările şi problemele cauzate de rahitism nu mai pot fi vindecate (pe vremea când eram eu copil nu exista această opţiune şi cunosc persoane care au rămas cu câte o coastă cu formă ciudată, iar fata este destul de complexată de acest lucru- deşi slavă Domnului alte probleme nu are)
Şi ar fi bine măcar 10 minute pe zi să scoateţi copilul la soare, acum când începe să apară în sfârşit- gândiţi-vă cât de greu a fost în această iarnă foarte prelungită fără pic de soare copilului să poată să şi ia vitamina care îi trebuie în mod natural.
0
01-12-2022, ora 05:23
Luisa212
Nu este medic/terapeut
Luisa212
Bună ziua am un băiețel de 7 luni iar de când sa nascut are burtica umflată.Mânca destul de bine după părerea mea e cam mult are la 7 luni 9kg 400. Mi sa spus ca poate avea glanda hipotiroidism.Iam spus unui doctor dentist ce îl cunosc de mult timp de situația asta că mi s spus că poate avea glanda și doctorul mia răspuns ca nu poate sa aibă ca e prea mic si ca în ziua de azi nu ne mai putem lua după doctori.Chiar nustiu ce să mă fac. Și are ceva și cu năsucul se aude un sfornăit din nasu lui când doarme uneori da mai mult când e treaz îi fac igiena nazala de 3 ori pe zi iam făcut cu ser apa de mare și când am văzut ca tot asa e am cumpărat când a împlinit 6 luni spray și nici cu sprayul nu îi trece iam cumpărat și batista bebelușului dar nu trage mucuzu din nas la fel și cu alte aparate am încercat dar în zadar doar cu o pompa îi pot scoate tot din nas dar cum spun tot se aude sfornaitu chiar dacă nasul e curat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul