Bursita sold

03-04-2017
zullu002
Nu este medic/terapeut
zullu002
Buna ziua,

Sunt femeie, 28 de ani, 1.70, 59 kg, foarte activa (mers la sala, si la tenis o data pe saptamana), fara antecedente medicale.

Anul trecut, in mai, am avut o tendinita la genunchiul stang (am facut o ecografie). Doctorul mi-a zis ca nu este foarte serios, sa fac putin repaus, dar nu total, sa folosesc niste genluri si va trece. Zis si facut. A trecut, am revenit dupa cateva saptamani la sport, iar dupa cateva luni, in decembrie au revenit si durerile. Si… Au aparut si la sold (tot stang). Am facut repaus, iar in ianuarie am fost iar la doctor. In urma ecografiei la sold, diagnosticul a fost „minima bursita – 2mm lichid”. Iar repaus, complet, program de fizioterapie (10 zile, sold si genunchi), urmat de kinetoterapie. Reiau tenisul. Primul antrenament, bine. La o saptamana, al 2-lea antrenament – dupa 2-3 zile, dureri la soldul stang, cel tratat, si durere la genunchiul drept. Reiau programul de kineto pentru doua saptamani + geluri. Durerea de genunchi drept se diminueaza, dar nu trece de tot, cea de sold persista. interesant e ca mai mult la statul jos, la birou, o durere surda si o senzatie de caldura. Cand ma misc, nu mai doare. Mai jeneaza, dar nu doare. Fizioterapeutul m-a trecut pe antiinflamatoare (arcoxia + Xefo rapid) 10 zile. Dupa 6, genunchiul e mai bine, insa soldul e cam la fel.

Aveti vreo idee cam ce e de facut in continuare? Personal, mi-as dori sa pot reveni la un moment dat la tenis.
2 comentarii
0
03-04-2017, ora 18:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tenis-ul, ca si jogging-ul, foot-ball-ul sau aerobic, jumping sau similar, sunt sporturi deosebit de agresive pentru organism
Organismul v-a semnalizat in mod repetat ca il supra-solicitati.
Nu exista nici un medicament sau procedura prin care sa "inselati vigilenta" organismului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
13-06-2017, ora 14:44
zullu002
Nu este medic/terapeut
zullu002
Buna ziua,

Multumesc frumos pentru raspuns.

Cum mereu am avut incapatanarea de a cauta raspunsuri pana le gasesc si n-am acceptat ca un om sanatos de 28 de ani nu poate juca tenis 2 ore pe saptamana, am cautat medici si pareri pana cand un reumatolog a avut inspiratia de a-mi face niste analize. Vitamina D a iesit catastrofal, dar medicul era mai preocupat de un RMN de coloana, desi pe mine ma dureau genunchii, dureri care au devenit din ce in ce mai acute, chiar daca nu mai faceam sport de nu stiu cand. Mai mult, incepuse sa imi apara apa si la celalalt genunchi.

Nu foarte convins, reumatologul mi-a dat o doza modesta de vitamina D si anume 1000 UI/zi. Am inceput o documentare pe cont propriu si am decis sa iau 3000 UI/zi. Dupa o saptamana am renascut, pot juca tenis fara nicio durere si am revenit incet la programul obisnuit de antrenament.

Nu fac niciun repros nimanui si nici nu fac medicina pe google. O sa las aici ce am citit eu, la gramada - caci sunt convinsa ca nu sunt nici prima, nici ultima care pateste asta. Poate mai ajuta pe cineva.

http://www.tendonitisexpert.com/tendonitis-remedies.html
http://www.medhelp.org/posts/Orthopedics/Vitamin-D-A-Cure-for-Tendonitis/show/1142923
http://www.easy-immune-health.com/pain-while-taking-vitamin-d.html

(de explorat prin ele, de vazut cine sunt oamenii astia)

o zi buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: