Bronsita acuta?!

24-01-2019
nicoleta.staicu
Nu este medic/terapeut
nicoleta.staicu
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta problema de mai jos. Am 30 de ani si sunt fumatoare de 2 ani. In ianuarie anul acesta m.am lasat de fumat si la 5 zile s-a instalat tusea.
De pe 8 ianuarie pana in prezent ma confrunt cu o tuse puternica cu expectoratie mucoasa si scurgeri nazale apoase foarte dese. Inainte sa ma prezint la medic am luat de capul meu 4 zile augmentin deoarece ma durea foarte tare urechea cu tot cu intreaga dantura. Aceste dureri m.au lasat in urma antibioticului insa am ramas cu tusea si scurgerile nazale. Medicul de familie mi-a prescris de 3xzi eurespal timp de 5 zile, 1xzi flucoric timp de 3 zile si 1xseara aerius timp de 3 zile si sirop plantusin.
Medicamentele le-am terminat ieri si pentru ca tusea persista m-am intors la medicul de familie solicitandu-i sa fac radiografie pulmonara, sa stau eu linistita ca nu am ceva mai grav.
Am efectuat radiografia, a iesit ca n-am "nimic" doar inflamare a bronhiilor din cauza gripei.
Intrebarea mea este: ce sa mai fac sa scap de aceasta tuse? ce nu ma lasa sa ma odihnesc, ma doare in capul pieptului de atata tusit! A doua intrebare: la cat timp dupa atata antibiotic si dupa radiografie pot concepe linistita un bebe fara sa fie afectat??

Va multumesc!!
Nicoleta
1 comentarii
0
09-04-2019, ora 15:59
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Un copil poate fi conceput și în următoarea zi după radiografie, în timpul sarcinii este contraindicată radiografia. Tusea este o reacție normală a organismului de regenerare a mucoasei căilor respiratorii afectată de fumat și poate persista mai mult timp. Dacă e deranjantă vă recomand combinația Koflet sirop plus Septilin comprimate de la Himalaya sau o altă alternativă este Ultracod care conține codeină (acesta este contraindicat în sarcină), de aceea combinația menționată anterior cred că vă va ajuta foarte bine plus că nu există contraindicații (este pe bază de substanțe active extrase din plante). O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •