Boala mancatului selectiv

20-04-2013
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Vreau sa stiu daca mai sufera cineva de asa ceva si cum au rezolvat.Eu am mancat 2 ani numai sandwich cu salam sibiu si cascaval., alt an numai omleta cu cartofi, altulnumai cartofi prajiti cu mamaliga si branza.La mine singura chestie care variaza e dulcele.
4 comentarii
0
21-04-2013, ora 00:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Din ce cauza ?
Iti era imposibil sa mananci si altceva sau ce se intampla ?
0
21-04-2013, ora 02:08
hornetica
Nu este medic/terapeut
hornetica
Cu greu daca imi impuneam ca si cum te-ar forta cineva sa mamanci ceva de care iti e greata si toate alimentele iti par la fel.Si acum la fel fac..mananc pentru ca trebuie.Nici nu am realizat ca e o boala asta, abia cand am vazut o stire cu o fata de a mancat numai pizza un an si se imbolnavise.De atunci incerc sa variez dar e greu.Ce mi se pare ciudat e ca nu se manifesta la dulciuri si cel putin o masa la mine e formata din asta.Am pofte acolo, fac diferente de gust textura miros.Sau am facut iar un fix pe dulciuri...ahh si nu mai pot scapa.Am incercat cu crom.
Nici nu mai stiu cand am poftit vreodata la alta mancare, poti manca toate bunatatile in fata mea si pe mine nu ma afecteaza cu nimic.
0
21-04-2013, ora 22:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E de psiholog treaba asta.
Daca ti se par foarte scumpe sedintele fata catre fata, poti face si on-line.

Te sfatuiesc insa sa mergi la cateva fata catre fata. Poate scapi cu o sedinta, doua.

Mai exista si alta varianta: mergi intr-un concediu de cat de multe zile poti unde sa ai meniu fix.
O sa vezi ca vrei nu vrei, va trebui sa mananci dimineata pranz seara, ce ti se da acolo.

Eu am trecut printr-o asemenea treaba dar la spital. Unde am fost internata 3 saptamani.
Toate mesele devenisera regulate, mancam putin. S-au schimbat radicat toate obiceiurile cu care eram obisnuita de acasa.
0
22-04-2013, ora 06:28
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, este o problemă de reactivitate hedonică la alimente. Practic, în timp ţi-a scăzut motivaţia pentru diversitate. Totuşi, mă întreb de cât timp şi cum ai început să mănânci selectiv.
Întrebări: Mănânci acelaşi meniu din teamă? Cum reacţionezi dacă mănânci alte lucruri? Cum te-ai simţi dacă ţi s-ar impune un meniu? La ce te gândeşti când nu poţi obţine meniul pe care ţi-l doreşti?
Această problemă se poate rezolva prin terapie online, este nevoie de aproximativ 5-7 şedinţe.
Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modularea microbiotei intestinale ar putea reprezenta o modalitate eficientă de tratare a tulburărilor de alimentație
  • Revizuirea celor mai recent identificate tulburări de alimentație
  • Cercetările evidențiază impactul tulburărilor de alimentație asupra stării de sănătate
  • Anomaliile electrolitice în tulburările de alimentație sunt asociate cu un risc mai mare de deces din orice cauză
  •