bicuspidie aortica cu stenoza larga si insuficienta mitrala

14-12-2005
claudiu_b
Nu este medic/terapeut
claudiu_b
Ca si alte persoane, as dori sa aflu cat mai multe despre diagnosticul meu, eventual si imagini grafice despre cordul uman(sau informatii despre toate acestea pe care le-as putea gasi pe internet).Va multumesc frumos.
1 comentarii
0
15-01-2006, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Am sa incerc sa-ti explic pe scurt cate ceva despre ce se intampla cu inima in boala ta, iar in scurt timp vei avea si imagini pe site-ul nostru.
Dupa cum cred ca stii inima este impartita in 4 "camarute" si cea mai importanta artera care pleaca din inima este aorta care iriga tot organismul cu sange oxigenat (oxigenarea sangelui se face in plamani). Aorta pleaca din ventricolul stang, care este si cea mai mare cavitate a inimii deoarece ea trebuie sa faca munca cea mai grea: sa pompeze sange in aorta cu o presiune ridicata pt. ca acesta sa ajunga unde este necesar; in plus aorta, dupa cum spuneam, este si cea mai mare artera.
Aorta este despartita de ventricolul stang prin niste valve (3 la numar) care permit in mod normal trecerea sangelui intr-un singur sens: dinspre ventricol spre aorta. Exista persoane care au din nastere doar 2 valve, acestea fiind insufiente ca sa acopere orificiul aortic care in anumite momente ar trebui sa fie inchis (ventricolul trebuie sa fie inchis dupa ce sangele a fost propulsat spre organism pt. a usura inaintarea acestuia). Daca acest lucru nu se intampla, sangele va regurgita din aorta inapoi in ventricol si se va pierde din volumul expulzat si din presiunea acestuia, scazand eficienta sistolei (asa se numeste perioada in care sangele este expulzat in aorta cu presiune). In timp creste cantitatea de sange care ramane in ventricol in loc sa fie trimisa spre organism si ventricolul stang are mai mult de muncit (mai mult volum de propulsat) si in acest scop se va adapta prin dilatarea cavitatii. Aceasta la randul ei determina cresterea presiunii necesare impingerii sangelui in aorta, cu scaderea tot mai evidenta a volumului de sange expulzat efectiv in aorta si cresterea celui restant in ventricol. In insuficienta aortica (caci asa se numeste aceasta boala) cronica se vor ingrosa si peretii ventricolului stang si functia lui se deterioreaza tot mai mult in timp.
Deasupra ventricolului stang se afla atriul stang, o cavitate mai mica. Acestea sunt despartite de 2 valve care permit trecerea sangelui tot intr-un singur sens in mod normal: dinspre atriu (care colecteaza sangele ce vine oxigenat de la plamani) spre ventricol. In cazul in care in insuficienta aortica se acumuleaza mult sange in ventricol si este o presiune crescuta in aceasta cavitate, sangele poate trece intempestiv in atriu (deci in sens invers) in momentele in care atriul ar trebui sa fie inchis. Aceasta este insuficienta mitrala. Ea perturba si mai mult dinamica inimii.
Tratamentul este initial medicamentos asociat cu dieta corespunzatoare si ulterior chirurgical daca este cazul.
Sper ca ai inteles ceva din ce ti-am descris si ca te va ajuta in intelegerea bolii. Nu uita sa consulti site-ul nostru pt. imagini.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.