Bebelus 8 luni are un tremur din capusor sau uneori leagana caputu stanga dreapta

15-08-2020
Mihaela@0
Nu este medic/terapeut
Mihaela@0
Buna ziua am o fetita de 8 luni am observat de ceva timp cateva secunde are un tremur din capusor sau uneori leagana caputu stamga dreapta, este ceva grav poate avea probleme neurologice ? Multumesc
1 comentarii
0
17-08-2020, ora 09:52
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Este bine sa supravegheati copilasul inca 1 luna sa vedeti daca fenomenul devine mai frecvent / mai prelung, se adauga alte semne, starea generala a micutei este afectata, etc. Poate fi pasagera situatia, dar, daca vreti sa va linistiti Dvs., puteti apela la un consult neurologic pediatric.
Pe parcursul primului an de viata apar diverse manifestari ( unele relativ bizare ca aspect sau ca mod de aparitie) ca urmare a maturizarii cailor nervoase, ariilor cerebrale, adaptarii organelor interne, pe scurt : copilul creste si se modeleaza adaptandu-se !
Daca fetita s-a nascut si a crescut, pana acum, in parametrii normali, nu cred ca este cazul sa va faceti griji, mai probabil este ceva trecator, care tine de dezvoltarea micutei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tremuratul timp de o oră pe zi poate crește toleranța la glucoză și sănătatea metabolică
  • Noi perspective asupra mișcărilor necontrolate la pacienții cu boala Parkinson
  •