Basicute albe pe maini si picioare

02-11-2011
adaopr
Nu este medic/terapeut
adaopr
Buna ziua! Am o fetita de 3 ani si 3 luni. I-au aparut pe manute si picioruse niste basicute mici albe. La inceput pe langa unghii iar apoi s-au extins. Mentionez ca nu sunt insotite de prurit si nici de usturime, nu au nici lichid de vreo culoare anume; sunt doar albicioase iar in cateva zile se usuca. Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca apar altele noi si se extind si pe zona palmei si a talpii. Azi dimineata am vazut una sub o unghiutza de la mana. Toata treaba dureaza cam de 1 saptamana. Am fost la medicul de familie si nu prea a stiut nici dansa ce poate fi. Mi-a spus ca ar putea fi o reactie alergica la o sursa de murdarie. (nu vad la ce...) si mi-a recomandat aerius (nu i-am dat inca aerius, am o reticenta le acest medicament). Sa presupunem ca a stat cu manutele in mizerie, praf etc dar piciorusele? Sau o alta ipoteza ar fi fost o reactie a picioruselor, o transpiratie la sosetele cu continut mai mare de fibre sintetice. SI asta ar cadea pt ca nu imi explic reactia la manute... Eu ma gandesc ca ar fi vorba fie de o lipsa de vitamine fie de, Doamne fereste, de vre-o ciuperca. Vreau sa va mai precizez ca in ultima luna fetita mea a stat cam mult in casa: o saptamana in care a avut febra mare 38-39 fara alte simptome, dupa care o sapt. la gradi si apoi inca 2 sapt acasa pt. ca a luat varicela. Dupa ce a trecut varicela au aparut basicutele. Pt. faptul ca a stat atat de mult in casa, dupa boala, ma gandeam ca ar putea fi o lipsa de vitamine. Va rog, mult de tot, sa imi spuneti care este parerea dvs. si ce imi recomandati. Va multumesc tare tare mult!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul