Balonare

10-09-2016
alexu86
Nu este medic/terapeut
alexu86
Buna seara am 30 ani 1.75 si 89 kg de ceva timp ma confrunt cu ceva balonari ma balonez de la orice am fost akm ceva ani am facut o clisma si mia iesit intestin iritabil in timp ce sunt balonat cand ma aplec si ma ridic am palpitatii si simt cum inima baye mai puternic la ridicare. Am facut ekg este ok holter ok eco la inima... totul ok analize sange ok nu imi pot imagina dc si care este problema de se intampla asta. Astept un raspuns. Multumesc
2 comentarii
0
10-09-2016, ora 21:58
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Meteorismul abdominal este un simptom foarte comun si pentru abordarea sa trebuie in primul rand facut impreuna cu un nutritionist o revizie generala asupra dietei. Daca simptomele persista si nu se gaseste o cauza organica(uneori se ajunge si la colonoscopie ca sa excludem ceva organic) se opteaza pentru un tratament probiotic indelungat- eu personal prefer Bifido plus care e un prebiotic, nu doresc aici sa intru in amanunte fiziopatologice. In plus, in perioadele de exacerbare a balonarii trebuie sa apelam la un prokinetic-cel preferat de mine e IBUTIN...dar e o lista destul de lunga disponibila...
Nu trebuie sa omitem a investiga stomacul-uneori meteorismul nu vine de la colon ci de la stomac...dar si afectiunile hepatice pot genera un sindrom dispeptic necaracteristic ce cuprinde si meteorism abdominal.
1
11-09-2016, ora 10:32
alexu86
Nu este medic/terapeut
alexu86
Multumesc sunt programat pe 15 la eco total abdominal... dar cred k trebuie o dieta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  • Ce poate ascunde balonarea - afecțiuni cu balonare frecventă
  • Tratament balonare - medicamente și remedii
  •