Am probleme cu stomacul: o data sau de 2 ori/sapt. sunt balonata

02-01-2009
B2A
Nu este medic/terapeut
B2A
buna ziua, am 17 ani si am o intrebare, sper ca ma veti putea ajuta.
de anul trecut-mai exact din toamna, am inceput sa am probleme cu stomacul, in sensul ca 1data, uneori de 2 ori pe saptama, in special toamna si primavara-in perioadele mai stresante, ma simteam balonata, stomacul park era plin de gaze, acest lucru se intampla seara, iar a doua zi dimineata ma deranjam la stomac, indiferent de ce anume consumam. Era suficient sa iau 1-2 pastile de imodium si trecea, sau 1-2 cani de ceai de menta. Toata vara nu am avut nicio problema, acum a inceput din nou, dar nu atat de grav, in sensul ca nu ma mai deranjez la stomac, numai ca sunt balonata si parca am stomacul umflat tot timpul, si plin cu gaze -ma gandesc ca este si din cauza sarbatorilor, in care am cam exagerat cu carnea tocata si alimentele grele. In vara am facut o endoscopie digestiva, la care nu s-a gasit nimic, iar la analizele de sange pe care le-am facut in septembire, helicobacter a iesit absent. Deci care ar putea fi cauza?Ar putea fi ceva pe baza de stres? Multumesc anticipat.
6 comentarii
0
04-01-2009, ora 10:26
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
O ecografie abdominala ai facut anul trecut?
0
04-01-2009, ora 12:22
B2A
Nu este medic/terapeut
B2A
nu am facut nicio ecografie, deoarece medicul la care am fost mi-a spus ca numai endoscopia poate explora stomacul si ca ecografia analizeaza celelalte organe ca ficatul, pancreasul, etc. mentionez ca aceasta stare o am de anul trecut, si nu s-a agravat, numai ca este destul de inconfortabila. ce ar trebui sa fac in continuare?
0
04-01-2009, ora 13:47
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Ia testeaza pe google "meteorism abdominal" si vei vedea ca cele mai frecvente cauze ale balonarii sunt problemele la ficat, la vezicula biliara, si nu la stomac.Amar in gura nu ai niciodata dimineata?Deci trebuie vazut ecografic ficatul, caile biliare si celelalte organe abdominale caci te vei lamuri care este cauza balonarii de care nu mai scapi.Nu ar strica sa faci si probele hepatice sanguine.Numai bine!
0
04-01-2009, ora 14:07
B2A
Nu este medic/terapeut
B2A
nu, nu am amar in gura nicodata, insa nu stiu daca ati inteles exact problema mea, eu nu ma simt balonata permanent, numai ca am anumite perioade, in special dupa o perioada mai agitata, si apoi daca as avea probleme la ficat sau vezica biliara de ce m-as deranja la stomac? au legatura intre ele?
0
04-01-2009, ora 18:20
Dr. Balcan Anisoara
Dr. Balcan Anisoara
Prin endoscopia facuta si analize ai aflat ca nu ai nimic la stomac.Acest disconfort epigastric pe care il ai uneori, productia excesiva de gaze, cateodata tine si de o disbioza intestinala produsa prin malabsorbtie sau maldigestie, procese in care intervine si ficatul, prin secretia de bila.Tu ai pus o intrebare, eu ti-am dat o sugestie.Nu costa cine stie ce o ecografie.Acum tu faci cum crezi.Numai bine!
0
04-04-2009, ora 05:11
florin111111
Nu este medic/terapeut
florin111111
am cautat pe toate forumurile si pot sa spun ca cele mai asemanatoare simptome cu ale mele le-am gasit aici.de aproape 4 luni (din perioada sarbatorilor )am cam aceleasi simptome.1data la 1-2 saptamani gaze puternice in stomac (in capul pieptului -fara durere) dupa care in 10-15 min maxim ma deranjez la stomac(scaun moale aproape apa).in februarie mi-am facut analizele la sange care mi-au iesit bune si ecografie abdominala care mi-a iesit buna.mi-a esit la ex.copro giardia ptr care am facut tratament si am revenit cu analiza dupa tratament si rezultatul a iesit negativ.mentionez ca am simptomele in continu din perioada sarbatorilor de iarna la maxim 2 saptmani cu mici ameliorari cand am tinut un regim alimentar strict cel putin 1 saptmana.tin minte ca am avut aceleasi simptome inca de 2 ori in ultimii 2 ani, tratandu-le insa ca pe niste episoade trecatoare decoarece, exact cum spunea aida b, dupa un ceai de menta sau un imodium nu am mai avut un an probleme, insa de la 1 ianuarie nu mai am remediu(bolboroseli in stomac care nu se calmeaza decat dupa ce am scaun apos si stomacul se goleste.va rog daca puteti sa imi dati vreo sugestie.mentionez inca o data ca giardia a disparut si am aceleasi simptome
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  • Balonări supărătoare? Lista alimentelor indicate și contraindicate
  • Ce poate ascunde balonarea - afecțiuni cu balonare frecventă
  •