Astm sau bronsiectazie?

15-02-2016
mihuta1965
Nu este medic/terapeut
mihuta1965
Buna seara.Dupa o raceala cu o tuse profunda (cu cat tuseam mai tare cu atat nu mai puteam respira), am ramas cu un diagnostic de astm intermitent si cu tratament cu simbicort de un an, dar si cu un harait cand stau intinsa pe spate in special, la baza plamanului stang, cu o greutate la primele inspiratii cand ma ridic.Merg periodic la control dar abia acum mi s-a recomandat o bronhoscopie.Rezultatul a fost urmatorul: bronhii largite si deformate, secretii si depozite albicioase, aspect sugestiv pentru bronsiectazii bazale, cu mentinerea tratamentului existent si sa ma feresc de raceli.Nu sunt lamurita asupra diagnosticului si asupra modului in care trebuie sa traiesc de acum in colo, pot sa spun doar ca sunt ingrozita de o raceala care ar putea fi fatala, de frica de sufocare la un episod de tuse si de tot ce mai citesc pe net.Multumesc foarte mult celor ce imi pot da mai multe explicatii si recomandari.
1 comentarii
0
18-11-2018, ora 14:45
Leo100
Nu este medic/terapeut
Leo100
Buna ziua, mai persista simptomatologia ? Ce diagnostic aveti ? Am aceeasi prb de 2 ani... insuficienta respiratorie cu o greutate la primele inspiruri profunde si un harait in spate cand ma ridic din pat... apare doar cand ma intind pe spate.La plamani ar fi totul ok.. am facut doar radiografie rx.
Astept raspunsul dvs. Cu stima
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inhalatorul inteligent pentru astmatici
  • Consumul de paracetamol în timpul sarcinii crește riscul copilului de a dezvolta astm
  • Un dispozitiv care ar putea preîntâmpina atacurile de astm
  • Suplimentele de Omega-3 în timpul sarcinii ar putea reduce riscul de astm la copii
  • Copiii care suferă de astm sunt predispuși la obezitate
  • Deficitul matern de vitamina E și riscul de astm la copil
  •