Montelukast raspund la tratament?ce inseamna?

20-07-2019
Prodanovici
Nu este medic/terapeut
Prodanovici
raspund foarte bine la tratamentul cu SINGULAIR? se poate deduce de aici cauza astmului meu? se pot face anumite analize de singe ptr a vedea ai mult?
10 comentarii
0
20-07-2019, ora 22:51
360
Nu este medic/terapeut
360
nu ai facut test cu spirometru (aparat in care sa suflii cat poti de tare timp de cateva secunde) ca sa-ti evalueze gravitatea astmului ?
0
21-07-2019, ora 22:09
Prodanovici
Nu este medic/terapeut
Prodanovici
am facut spirometria.Da valorise sunt reduse. Dar am avut mereu lipsa de aer./nonstop.Mi s-a spus ca este o hyperreactivitate bronhiala(de fapt nu e un astm tipic)
Dar Montekulast a facut MINUNI!!! sint om dinnou(si nu zic sa fac publicitate!!!
0
22-07-2019, ora 14:25
360
Nu este medic/terapeut
360
cand iti zice ca ai astm trebuie sa-ti zica si care ar trebui sa fie cauza. depinde de doctorul de care dai.
mie mi-a zis ca din cauza infectiilor respiratorii netratate la timp
0
22-07-2019, ora 21:07
Prodanovici
Nu este medic/terapeut
Prodanovici
am o intrebare. Prezenta astmului este dovedita de sange respectiv se pote vedea la CT Tomografie computerizata)
0
22-07-2019, ora 22:03
360
Nu este medic/terapeut
360
nu cred
0
24-07-2019, ora 19:53
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Bună seara! Astmul bronșic nu este diagnosticat prin CT toracic, ci se face spirometrie. În funcție de valorile spirometrice, eventual hipereozinofilie (eozinofile crescute în sânge), simptome precum dispnee (la praf, polen sau alți iritanți atmosferici, la aer rece, sau la efort), wheezing, auscultație pulmonară se poate pune diagnosticul de astm (acesta presupune o hiperreactivitate bronșică, iar faptul că răspundeți la montelukast indică cel mai probabil un astm alergic/atopic). Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
0
24-07-2019, ora 20:23
360
Nu este medic/terapeut
360
as avea si eu nevoie de ajutor daca se poate. e normal sa am in continuare dispnee, stranuturi, nas infundat, desi sunt pe tratament cu xyzal, montelukast, symbicort 160mcg ?
ar trebui sa merg la doctor sa-mi schimbe tratamentul sau sa mi-l creasca ? sunt diagnosticat cu astm bronsic, rinita alergica, alergie la praf
1
25-07-2019, ora 15:22
Pneumologie, Iași
Bună ziua! Mergeți la medicul care v-a diagnosticat cu astm și menționați simptomele pe care le aveți. E posibil să fie necesar o creștere a dozei sau modificarea combinației de bronhodilatator cu corticosteroid, eventual chiar un alt dispozitiv inhalator. Simptomele dumneavoastră arată o lipsă de control fie a astmului, fie a rinitei, sau a ambelor. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
0
25-07-2019, ora 17:58
360
Nu este medic/terapeut
360
ok, multumesc
0
25-07-2019, ora 21:28
Pneumologie, Iași
Cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inhalatorul inteligent pentru astmatici
  • Consumul de paracetamol în timpul sarcinii crește riscul copilului de a dezvolta astm
  • Un dispozitiv care ar putea preîntâmpina atacurile de astm
  • Suplimentele de Omega-3 în timpul sarcinii ar putea reduce riscul de astm la copii
  • Copiii care suferă de astm sunt predispuși la obezitate
  • Deficitul matern de vitamina E și riscul de astm la copil
  •