Asa zisa cocoasa...

18-12-2013
dani1006
Nu este medic/terapeut
dani1006
Buna ziua ! Am 17 ani 67 kg 1.73 inaltime si de ceva timp nu numai colegii cat si parintii mi-au spus ca am inceput sa am cocoasa. Eu zic ca ar putea fi pusa si pe seama faptului ca am slabit in ultimul an de la ~80 kg. Cum as putea sa vad cat de cat gradul de deformare. M-am pus lipit de un perete dar nu-mi dau seama. Va rog daca puteti sa-mi scrieti cateva cuvinte legate de aceasta problema.Cum pot evita / ""repera"" sau ce exercitii cum ar fi flotari ?

Va multumesc mult ! O zi buna !

DACA AM GRESIT ARIA ROG MODERATORUL SA REZOLVE !
1 comentarii
0
09-01-2014, ora 11:12
Kinetoterapeut Florescu Emil
Identitate neconfirmată
Kinetoterapeut Florescu Emil
Buna ziua,
Asa zisa cocoasa reprezinta a atitudine vicioasa a coloanei vertebrale, care se manifeste prin exagerarea cifozei dorsale ( o curbura fiziologica a coloanei). Mecanismele responsabile de rectitudinea coloanei in plan frontal si mentinerea curburilor fiziologice sunt strict interesate de musculatura anterioara si posterioara a trunchiului. In numeroasa situatii puseurile de crestere in inaltime constituie momentul in care apar dezechilibre de ordin muscular. Musculatura paravertebrala si cea abdominala joaca un rol important in biomecanica coloanei vertebrale, de aceea tonifierea acestora ar trebui sa fie principala masura ce trebuie adoptata.
In ceea ce priveste gradul curburii, acesta se poate masura doar pe baza unei radiografii, de catre persoane specializate.
O alta posbilitate ar fi 'Spinal Mouse' care este un dispozitiv ce nu iradiaza si care analizeaza si prelucreaza masuratorile ce tin de structurile coloanei pe baza unui soft. Are o precizie relativ ridicata, 98 %.
Vizavi de flotari, consider ca nu sunt utile pentru dumneavoastra. Practicarea flotarilor presupun adoptarea si mentinerea permanenta a unei pozitii de rectitudine, Tendinta in timpul miscarile este de lordozare, care este inevitabila in conditiile in care musculatura paravertebrala nu este suficient dezvoltata. Ca urmare a lordozarii apare o cifozare, o exagerare a curburii de la nivel toracal, fiind un mijloc de compensare.
Asadar flotarile, nu sunt recomandate.
Indicat ar fi sa va consulte un medic balneolog si urmati un program de kinetoterapie, respectiv proceduri de fizioterapie daca sunt recomandate.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.