artrodeza glezna copil
am un copil in virsta de 9 ani, cu diplegie spastica.am fost la control ortopedic pt ca eram ingrijorata din cauza gleznei, care se duce spre interior.dr ortoped ne-a indicat aceasta operatie de artrodezare, adica sa-i taie o bucatica din tibie si sa o fixeze jos, in interior, pt a impiedica sa-i fuga piciorul, atit am inteles.
nu ma asteptam la operatie, m-am socat si nu stiu ce sa fac.
as vrea sa-mi spuneti daca operatia e singura solutie.am si o radiografie daca trebuie.
nu ma asteptam la operatie, m-am socat si nu stiu ce sa fac.
as vrea sa-mi spuneti daca operatia e singura solutie.am si o radiografie daca trebuie.
1 comentarii
Buna ziua!
Spasticitatile neurologice sunt afectiuni severe si infirmizante, care necesita un diagnostic de precizie si o conduita terapeutica ireprosabila.
Problema de baza este cea neurologica, prin urmare aveti nevoie de un examen neurologic clinic de finete (nu RMN, nu investigatii), cu cotatii clinice precise ale fiecarei grupe musculare. Acest examen neurologic va preciza originea si mai ales evolutivitatea neurologica a afectiunii, care ar putea permite un tratament chirurgical sau un altul.
Prin urmare, este exclusa orice discutie despre interventii chirurgicale pana cand nu aveti un diagnostic neurologic clinic de precizie, si mai ales pana nu sunt epuizate metodele clasice (kinetoterapie, toxina botulinica etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Spasticitatile neurologice sunt afectiuni severe si infirmizante, care necesita un diagnostic de precizie si o conduita terapeutica ireprosabila.
Problema de baza este cea neurologica, prin urmare aveti nevoie de un examen neurologic clinic de finete (nu RMN, nu investigatii), cu cotatii clinice precise ale fiecarei grupe musculare. Acest examen neurologic va preciza originea si mai ales evolutivitatea neurologica a afectiunii, care ar putea permite un tratament chirurgical sau un altul.
Prin urmare, este exclusa orice discutie despre interventii chirurgicale pana cand nu aveti un diagnostic neurologic clinic de precizie, si mai ales pana nu sunt epuizate metodele clasice (kinetoterapie, toxina botulinica etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4ectima nodulara
- 3dureri la glezna cand merg
- 3Glezna 'moale' sau platfus
- 5Glezna ramasa cu umflaturi si durere dupa ghips
- 5articulatie glezna umflata
- 21Glezna umflata, insotita de dureri...
- 7fractura cominutiva maleola peroniana si pilon tibian stg
- 7traumatism genunchi drept?
- 4Glezna piciorului sting trosneste
- 1Entorsa glezna stanga fara umflatura
- 1Deja îmbătrânit sau fizioterapie?
- 1Lovitura la glezna piciorului stang
- 6Necroza gr.II astragal cu bursita si edem
- 4O gleznă umflată
- 2Probleme glezna - durere
- 1Entorsa glezna
- 7Durere glezna articulatie, rmn eco lichid diprophos ?
- 1Gleznepseodoartroza pastraumatica a oaselor de la piciorul sting
- 1Diagnostic diferit dat de catre doi medici - fractura maleola peroniera sau doar entorsa?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: