Aritmomanie?
Buna ziua!!
Am aproape 19 ani și de când mă știu am o problema cu numerele. Mereu am crezut ca este doar un tic care poate trece în timp, dar nu s-a întâmplat asta.
Am o obsesie cu numerele, adun numerele care apar pe ceasul digital, nu pot sa blochez telefonul sau sa închid calculatorul daca numerele de la ceas adunate dau 13, sunt obsedat de cifra 4 și fac totul în numere pare. De exemplu, nu pot sa dorm sau sa stau liniștit daca nu am băut 4 guri de apa, daca nu am verificat telefonul de 4 ori... Și orice lucru ating trebuie sa fie cu mana dreaptă. Daca se întâmplă să deschid o ușă cu mana stânga, o ating imediat cu mana dreaptă.
De curând am citit câteva articole legate de tulburarea obsesiv-compulsiva, dar nu sunt sigur daca este exact diagnosticul pentru problema mea. Mă poate ajuta cineva sa știu sigur??
Mă simt că în nebun scriind asta.
Am aproape 19 ani și de când mă știu am o problema cu numerele. Mereu am crezut ca este doar un tic care poate trece în timp, dar nu s-a întâmplat asta.
Am o obsesie cu numerele, adun numerele care apar pe ceasul digital, nu pot sa blochez telefonul sau sa închid calculatorul daca numerele de la ceas adunate dau 13, sunt obsedat de cifra 4 și fac totul în numere pare. De exemplu, nu pot sa dorm sau sa stau liniștit daca nu am băut 4 guri de apa, daca nu am verificat telefonul de 4 ori... Și orice lucru ating trebuie sa fie cu mana dreaptă. Daca se întâmplă să deschid o ușă cu mana stânga, o ating imediat cu mana dreaptă.
De curând am citit câteva articole legate de tulburarea obsesiv-compulsiva, dar nu sunt sigur daca este exact diagnosticul pentru problema mea. Mă poate ajuta cineva sa știu sigur??
Mă simt că în nebun scriind asta.
2 comentarii
Bună ziua,
Cel mai bine este sa mergi la o evaluare psihiatrica sau una psihologica și vei afla dacă este vorba de o problema sau nu.
Cel mai bine este sa mergi la o evaluare psihiatrica sau una psihologica și vei afla dacă este vorba de o problema sau nu.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Neliniste, Nervozitate
- 181Tulburare Obsesiv-Compulsiva - Cap 13
- 5310Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- 22Anxietate, obsessie
- 12Ma obosesc obsesiile!
- 8tratament TOC si anxietate
- 4Sa fie tot tulburarea obsesiv compulsiva sau altceva ?
- 4tulburare obsesiv compulsiva
- 7Stare de neliniste si vinovatie
- 7Tulburarea obsesiv-compulsivă
- 4Depresie foarte puternica /Anxietate/TOC/
- 9Tulburarea de personalitate obsesiv-compulsivă.
- 3Care e cauza exacta a schizofreniei? Dar a tulburarii obsesiv compulsiva?
- 1Probleme de memorie Tulburarea Obsesiv Compulsiva
- 2Tulburare obsesiv compulsiva!
- 2Care e cel mai bun antidepresiv pentru TOC?
- 2Care e cauza TOC-ului?
- 14Toc anafranil
- 4Test genomind
Mai multe informații despre: Tulburarea obsesiv-compulsiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: