Aritmomanie?

09-03-2019
mitf5
Nu este medic/terapeut
mitf5
Buna ziua!!
Am aproape 19 ani și de când mă știu am o problema cu numerele. Mereu am crezut ca este doar un tic care poate trece în timp, dar nu s-a întâmplat asta.
Am o obsesie cu numerele, adun numerele care apar pe ceasul digital, nu pot sa blochez telefonul sau sa închid calculatorul daca numerele de la ceas adunate dau 13, sunt obsedat de cifra 4 și fac totul în numere pare. De exemplu, nu pot sa dorm sau sa stau liniștit daca nu am băut 4 guri de apa, daca nu am verificat telefonul de 4 ori... Și orice lucru ating trebuie sa fie cu mana dreaptă. Daca se întâmplă să deschid o ușă cu mana stânga, o ating imediat cu mana dreaptă.
De curând am citit câteva articole legate de tulburarea obsesiv-compulsiva, dar nu sunt sigur daca este exact diagnosticul pentru problema mea. Mă poate ajuta cineva sa știu sigur??
Mă simt că în nebun scriind asta.
2 comentarii
2
09-03-2019, ora 18:01
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua,
Cel mai bine este sa mergi la o evaluare psihiatrica sau una psihologica și vei afla dacă este vorba de o problema sau nu.
1
09-03-2019, ora 18:41
mitf5
Nu este medic/terapeut
mitf5
Mulțumesc!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: