Tulburarea obsesiv-compulsivă este o boala mare cum sunt schizofrenia, depresia?

21-02-2022
Claudiaa98
Nu este medic/terapeut
Claudiaa98
Buna ziua! Tulburarea obsesiv-compulsivă este o boala mare cum sunt schizofrenia, depresia???
3 comentarii
1
25-02-2022, ora 11:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Tulburarea obsesiv- compulsivă face parte din tulburările anxioase, se caracterizează prin obsesii (care cauzează o anxietate sau detresă marcată) si/sau prin compulsii (care servesc la neutralizarea anxietăţii).
Depresia face parte din tulburările afective ce au ca element predominant o perturbare de dispoziţie, iar schizofrenia este o tulburare psihotică.
Cea mai îngustă definiţie a termenului de psihotic este restrânsă la idei delirante sau la halucinaţii proeminente, cu halucinaţii survenind în absenţa conştientizării naturii lor patologice.

Ce vrei să spui cu boală mare? Dacă te referi la gravitate, cea mai gravă este schizofrenia pentru care trebuie să iei tratament toată viața.
0
26-02-2022, ora 20:01
Claudiaa98
Nu este medic/terapeut
Claudiaa98
Da, la gravitate, adica daca trebuie intervenit medicamentos si daca se trateaza. Eu zic ca si TOC este pentru ca unii oameni stau cate 4 ore pe zi obsedati de o anumita chestie si nu se pot lasa, deci cauzeaza probleme atat la locul de munca cat si in relatiile cu ceilalti. Halucinatiile sunt absente, intr-adevar, dar iluzii tot exista.
0
27-02-2022, ora 07:01
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la psihiatru pentru medicație ca să puteți ține tulburarea sub control. Medicul psihiatru vă va da mai multe informații.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: