are sanse sa se opereze si sa se reabiliteze cat de cat prin protezare?
buna ziua,
intreb in numele mamei mele care este diagnosticata de cativa ani cu gonartroza bilaterala deformata algic si functional. are 63 de ani si e cam plinuta: 1, 60 inaltime si circa 90 kg. nu reuseste sa slabeasca! intrebarea mea ar fi: are sanse sa se opereze si sa se reabiliteze cat de cat prin protezare? si daca da, cum, in ce conditii, unde mi-ati indica. stiam de un program de endo-protezare, mai este finantat, se mai pot obtine proteze gratuit? macar una, ca oricum mama mea are probleme cu ambele picioare. v-as fi recunoscator de sfaturi oricui mi le da -*
(*modificat de admin)
intreb in numele mamei mele care este diagnosticata de cativa ani cu gonartroza bilaterala deformata algic si functional. are 63 de ani si e cam plinuta: 1, 60 inaltime si circa 90 kg. nu reuseste sa slabeasca! intrebarea mea ar fi: are sanse sa se opereze si sa se reabiliteze cat de cat prin protezare? si daca da, cum, in ce conditii, unde mi-ati indica. stiam de un program de endo-protezare, mai este finantat, se mai pot obtine proteze gratuit? macar una, ca oricum mama mea are probleme cu ambele picioare. v-as fi recunoscator de sfaturi oricui mi le da -*
(*modificat de admin)
3 comentarii
Buna seara!
Exista Programul national de Endoprotezare, care asigura fondurile necesare achizitionarii protezelor articulare.
Distrugerea cartilajului articular (gonartroza) se datoreaza, evident, greutatii exagerate (40 kg in exces).
La aceasta greutate enorma ar fi si pacat sa se opereze, deoarece proteza s-ar distruge foarte repede (uzura mecanica).
De altfel, nici nu cred ca veti convinge vreun ortoped sa o opereze la aceasta greutate..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista Programul national de Endoprotezare, care asigura fondurile necesare achizitionarii protezelor articulare.
Distrugerea cartilajului articular (gonartroza) se datoreaza, evident, greutatii exagerate (40 kg in exces).
La aceasta greutate enorma ar fi si pacat sa se opereze, deoarece proteza s-ar distruge foarte repede (uzura mecanica).
De altfel, nici nu cred ca veti convinge vreun ortoped sa o opereze la aceasta greutate..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
fara a va ofensa/jigni, si eu si mama mea suntem asigurati. nu cred ca in cazul de fata, al mamei mele, un doctor poate sa-mi "taie aripile" spunandu-mi ca nu mai e nimic de facut, ca nu vom convinge nici un ortoped.. nu pentru un astfel de doctor contribui lunar la sanatate. sunt sigur ca pentru mama mea trebuie sa existe o solutie
Buna seara!
Eu v-am raspuns rational, empatic si lucid, fara pic de aroganta...
Va rog sa ma credeti ca nu am nici un interes sa va descurajez, deoarece eu lucrez exclusiv in privat, operatiile mele nu sunt decontate de catre CNAS si nu ma ocup de endoprotezarea genunchiului.
Desigur ca exista o solutie, si anume scaderea ponderala majora...si nu inteleg de ce excludeti cu desavarsire si agresivitate aceasta solutie logica, viabila si exclusiva...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Eu v-am raspuns rational, empatic si lucid, fara pic de aroganta...
Va rog sa ma credeti ca nu am nici un interes sa va descurajez, deoarece eu lucrez exclusiv in privat, operatiile mele nu sunt decontate de catre CNAS si nu ma ocup de endoprotezarea genunchiului.
Desigur ca exista o solutie, si anume scaderea ponderala majora...si nu inteleg de ce excludeti cu desavarsire si agresivitate aceasta solutie logica, viabila si exclusiva...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3mi se misca genunchiul
- 22IRM traducere rezultat
- 6Lovitura la genunchiul drept
- 9dureri groaznice la genunchi
- 4Arsura langa genunchi
- 2durere genunchi
- 9durere si foarte mare chin
- 14durere mare la genunchi
- 2Lovitura la genunchi
- 21infiltratii cu NEOVISC pt gonartroza-umflarea corpului posibil efect secundar?
- 5Probleme la genunchi
- 16gonartroza+osteofite
- 0Traumatism la nivelul genunchiului
- 4genunchi umflat
- 5Dureri la genunchi
- 5Afectiune al genunchiului
- 5Durere genunghi pana la glezna - umflat
- 0afectiuni genunchi - Ligamente incrucisate - LIA- LIP si menisc- orteza mobila
- 0Lovitura genunchi
- 1Ortopedie.. Condroblastom condil femural lateral
Mai multe informații despre: Gonartroza Genunchiul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: