are sanse sa se opereze si sa se reabiliteze cat de cat prin protezare?
buna ziua,
intreb in numele mamei mele care este diagnosticata de cativa ani cu gonartroza bilaterala deformata algic si functional. are 63 de ani si e cam plinuta: 1, 60 inaltime si circa 90 kg. nu reuseste sa slabeasca! intrebarea mea ar fi: are sanse sa se opereze si sa se reabiliteze cat de cat prin protezare? si daca da, cum, in ce conditii, unde mi-ati indica. stiam de un program de endo-protezare, mai este finantat, se mai pot obtine proteze gratuit? macar una, ca oricum mama mea are probleme cu ambele picioare. v-as fi recunoscator de sfaturi oricui mi le da -*
(*modificat de admin)
intreb in numele mamei mele care este diagnosticata de cativa ani cu gonartroza bilaterala deformata algic si functional. are 63 de ani si e cam plinuta: 1, 60 inaltime si circa 90 kg. nu reuseste sa slabeasca! intrebarea mea ar fi: are sanse sa se opereze si sa se reabiliteze cat de cat prin protezare? si daca da, cum, in ce conditii, unde mi-ati indica. stiam de un program de endo-protezare, mai este finantat, se mai pot obtine proteze gratuit? macar una, ca oricum mama mea are probleme cu ambele picioare. v-as fi recunoscator de sfaturi oricui mi le da -*
(*modificat de admin)
3 comentarii
Buna seara!
Exista Programul national de Endoprotezare, care asigura fondurile necesare achizitionarii protezelor articulare.
Distrugerea cartilajului articular (gonartroza) se datoreaza, evident, greutatii exagerate (40 kg in exces).
La aceasta greutate enorma ar fi si pacat sa se opereze, deoarece proteza s-ar distruge foarte repede (uzura mecanica).
De altfel, nici nu cred ca veti convinge vreun ortoped sa o opereze la aceasta greutate..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista Programul national de Endoprotezare, care asigura fondurile necesare achizitionarii protezelor articulare.
Distrugerea cartilajului articular (gonartroza) se datoreaza, evident, greutatii exagerate (40 kg in exces).
La aceasta greutate enorma ar fi si pacat sa se opereze, deoarece proteza s-ar distruge foarte repede (uzura mecanica).
De altfel, nici nu cred ca veti convinge vreun ortoped sa o opereze la aceasta greutate..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
fara a va ofensa/jigni, si eu si mama mea suntem asigurati. nu cred ca in cazul de fata, al mamei mele, un doctor poate sa-mi "taie aripile" spunandu-mi ca nu mai e nimic de facut, ca nu vom convinge nici un ortoped.. nu pentru un astfel de doctor contribui lunar la sanatate. sunt sigur ca pentru mama mea trebuie sa existe o solutie
Buna seara!
Eu v-am raspuns rational, empatic si lucid, fara pic de aroganta...
Va rog sa ma credeti ca nu am nici un interes sa va descurajez, deoarece eu lucrez exclusiv in privat, operatiile mele nu sunt decontate de catre CNAS si nu ma ocup de endoprotezarea genunchiului.
Desigur ca exista o solutie, si anume scaderea ponderala majora...si nu inteleg de ce excludeti cu desavarsire si agresivitate aceasta solutie logica, viabila si exclusiva...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Eu v-am raspuns rational, empatic si lucid, fara pic de aroganta...
Va rog sa ma credeti ca nu am nici un interes sa va descurajez, deoarece eu lucrez exclusiv in privat, operatiile mele nu sunt decontate de catre CNAS si nu ma ocup de endoprotezarea genunchiului.
Desigur ca exista o solutie, si anume scaderea ponderala majora...si nu inteleg de ce excludeti cu desavarsire si agresivitate aceasta solutie logica, viabila si exclusiva...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6durere genunchi drept
- 5am mari dureri la picioare de la genunchi in jos pana la glezne inclusiv
- 10durere la genunchi
- 16Probleme grave la picioare, nu prea poate umbla nu isi poate indoi decat un pic genunchii
- 115dureri ingrozitoare genunchi
- 5Rezultat RMI la genunchi
- 10Sport de performanta... accidentari, tendon rupt, probleme la genunchi
- 8Recuperare operatie gonartroza
- 6menisc extern: o serie de complicatii la genunchi; plus o hernie de disc
- 14Durere sub genunchi...
- 1durere de genunchi
- 1Probleme cu genunchiul.
- 4Genunchi umflati, inflamati + poze
- 1Despre operatia de gonartroza
- 2dureri genunchi
- 2Probleme genunchi coloana - interpretare CT
- 12Gonartroza
- 5Durere de genunchi
- 10Gonartroză
- 0Leziune genunchi
Mai multe informații despre: Gonartroza Genunchiul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: