Antipsihotice + Mastodynon pt scaderea prolactinei ?

18-03-2020
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Stie cineva daca se pot asocia cele 2? Am mers la endocrinolog pt ca am tiroidita Hashimoto si prolactina mare de la tratamentul cu antipsihotice (Rispolept + Abilify) si hirsutism.

Medicul endo mi-a recomandat Mastodynon pt scaderea prolactinei, insa pe prospect scrie:
"Dacă luaţi agonişti sau antagonişti ai receptorilor dopaminergici, estrogeni sau antiestrogeni, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. "

Stiu ca pe dopamina Rispoleptul pare a fi antagonist si Abilify-ul e partial agonist.

Mentionez ca am luat si dostinex pt scaderea prolactinei o vreme insa ameteam si mi se modifica tensiunea si aveam o stare generala de rau. Pe plan psihic nu m-a afectat dostinexul.

Rog sfatul unui psihiatru!
2 comentarii
1
25-03-2020, ora 18:35
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Este un medicament homeopat, se bazează pe efectul placebo si nu are niciun efect. Dostinex poate scădea prolactina dar tu o ai mărită fiindcă iei două antipsihotice puternice, care măresc prolactina foarte mult.
Pentru hirsutism se folosesc anticonceptionale sau antiandrogeni.
0
25-03-2020, ora 19:32
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Multumesc pt informatii. Nu doresc sa iau anticonceptionale ca mi-e de ajuns cu antipsihoticele. Mastodynon e cu plante. Am inceput insa sa iau si nu are efecte secundare pana acum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: