Anticonceptionale si antibiotice
Ce antibiotice nu diminueaza eficacitatea anticonceptionalelor? De exemplu Doxiciclina?
2 comentarii
Majoritatea antibioticelor NU diminueaza eficacitatea anticonceptionalelor.
In ceea ce priveste Doxiciclina, multa vreme s-a crezut ca scade efectul anticonceptional. S-a crezut asta din motive teoretice, si anume se stie faptul ca antibioticele tetraciclice (din care Doxi face parte) cresc nivelul unei enzime care e implicata in eliminarea anticonceptionalelor, scurtandu-le cinetica.
Dar, studii recente, care au avut in vedere chiar aceasta interactiune, concluzioneaza ca fenomenul de mai sus nu este relevant clinic, adica nu are nicio importanta practica.
Totusi, in realitatea de pe teren, multi medici recomanda un al doilea mijloc contraceptiv in tot timpul administrarii Doxicilinei si inca 7 zile dupa aceea.
In ceea ce priveste Doxiciclina, multa vreme s-a crezut ca scade efectul anticonceptional. S-a crezut asta din motive teoretice, si anume se stie faptul ca antibioticele tetraciclice (din care Doxi face parte) cresc nivelul unei enzime care e implicata in eliminarea anticonceptionalelor, scurtandu-le cinetica.
Dar, studii recente, care au avut in vedere chiar aceasta interactiune, concluzioneaza ca fenomenul de mai sus nu este relevant clinic, adica nu are nicio importanta practica.
Totusi, in realitatea de pe teren, multi medici recomanda un al doilea mijloc contraceptiv in tot timpul administrarii Doxicilinei si inca 7 zile dupa aceea.
Buna ziua! De aproximativ 2 luni am inceput sa iau anticonceptionale( Velafee), la recomandarea medicului ginecolog, pentru tratarea acneei. Acneea nu s-a diminuat, dimpotriva, devine din ce in ce mai urata. Acum un an, medicul dermatolog mi-a recomandat Doxiciclina impotriva acneei si pot spune ca am vazut rezultate. Intrebarea mea este: pot lua in acelasi timp Doxiciclina si anticonceptionalele? Sau sa continui cu tratamentul cu Velafee? desi nu sunt multumita de rezultate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3tratament pt metroanexita bilaterala si cervico veginita, am uitat sa-i spun de anticonceptionale
- 3logest si antibiotice
- 4Anticonceptionalele si antibioticele
- 6novynette si amoxicilina
- 5Anticonceptionalele si antibioticele.La inceperea foliei noi trebuie sa ma mai protejez suplimentar?
- 4milligest si antibioticele
- 3anticonceptionale + antibiotic in perioada de pauza
- 6Iau anticonceptionale de 3 luni si intr-o luna am luat antibotice
- 1Ibuprofenul interactioneaza cu anticonceptionalele?
- 17anticonceptionale, fumat, antibiotice
- 3Nu stiu cum sa procedez... am abces dentar si iau anticontraceptive
- 4anticonceptionale cu antibiotice = sarcina?
- 0interactioneaza cu anticonceptionalele?
- 1Despre intarzierea ciclului menstrual
- 0Anticonceptional+antibiotic
- 0Raspundeti - antibiotice si anticonceptionale
- 1Am ramas insarcinata?
- 1Logest + tratamentul cu antibiotic
- 0Buna seara. Stie cineva daca Eficef interactioneaza cu Yasmine?
Mai multe informații despre: anticonceptionalele si antibioticele