anestezie inainte de operatie
buna ziua, cine ma poate lamuri si pe mine intr o problema...am inteles ca in afara de anesteziile in coloana si cele locale mai exista si o anestezie pe baza de gaz care te adoarme. cum se numeste acel gaz si ce riscuri implica utilizarea lui inainte de operatie. este periculos? se foloseste la operatii dificile sau la operatii usoare si de ce natura. multumesc
5 comentarii
Anestezicul administrat depinde operatia ce urmeaza sa fie facuta.
da, multumesc teodora pentru raspuns. eu vroaim sa ma lamuresc cu gazul asta. in ce operatii se foloseste acest gaz? si cum se numeste?
Era mai simplu daca spuneai tu la ce operatie te gandesti, e mai simplu.
Oricum, in afara de interventiile simple, minim invazive sau de investigare, gazul, ca anestezic exclusiv nu stiu sa se foloseasca.
Oricum, in afara de interventiile simple, minim invazive sau de investigare, gazul, ca anestezic exclusiv nu stiu sa se foloseasca.
Mai exista anestezia generala in care esti adormit complet, si se face atunci cand interventia chirurgicala dureaza mai mult de 30 - 40 minute. Se monteaza o perfuzie, se administreaza oxigen, se administreaza pe cale intravenoasa un hipnotic care-ti suprima starea de constienta.Inducerea hipnozei se poate face si pe cale ihalatorie, prin administrarea pe masca de " gaz " [ anestezice volatile ]. Cel mai cunoscut anestezic volatil uilizat mult in trecut este eterul; astazi au aparut alte substante, noi, absolut deloc periculoase pentru om si netoxice ce permit efectuarea in conditii optime a unei operatii.
va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2anestezie?!!!
- 3efectele anesteziei
- 5De ce nu ne putem ridica din pat dupa anestezii?
- 3Multiple anestezii generale pot cauza probleme ?
- 6anestezie cezariana sau epizotomie
- 5cand am picat jos mi s-a rupt pe jumatate un dinte din fata
- 2anestezic la nastere
- 2Anestezie
- 2Anestezie halucinatii
- 3Reactii la anestezie. de ce?
- 4Alaptare vs Anestezic pt RMN
- 1endoscopie cu anestezie (propofol)
- 0efecte adverse anestezie totala
- 1condromalacie artroscopie anestezie
- 3Reactie la anestezia generala sau distonie neuro-vegetativa?
- 4Pe masa de operație am avut convulsii
Mai multe informații despre: Anestezia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: