Andreea57
Andreea, 57 de ani.fara antecedente cardiovasculare cunoscute !
In urma controlului efectuat in luna februarie 2008, la clinica de cardiologie s-a stabilit diagnosticul : INSUFICIENTA CARDIACA CRONICA CLASA II NYHA, DEFECT SEPTAL INTERATRIAL TIP OSTIUM - PRIMUM, INSUFICIENTA MITRALA MODERATA PRIN CLEFT DE VALVA MITRALA. Solutii de continuitate de circa 15 mm la nivelul SIA. TEE : DSA OSTIUM PRIMUM cu SUNT bidirectional, predominant stanga - dreapta.
As vrea sa stiu care este tratamentul cel mai indicat in situatia mea si daca se poate evita interventia chirurgicala ?
Va multumesc !
In urma controlului efectuat in luna februarie 2008, la clinica de cardiologie s-a stabilit diagnosticul : INSUFICIENTA CARDIACA CRONICA CLASA II NYHA, DEFECT SEPTAL INTERATRIAL TIP OSTIUM - PRIMUM, INSUFICIENTA MITRALA MODERATA PRIN CLEFT DE VALVA MITRALA. Solutii de continuitate de circa 15 mm la nivelul SIA. TEE : DSA OSTIUM PRIMUM cu SUNT bidirectional, predominant stanga - dreapta.
As vrea sa stiu care este tratamentul cel mai indicat in situatia mea si daca se poate evita interventia chirurgicala ?
Va multumesc !
2 comentarii
sinteti foarte tinara si deja e instalata o insuficienta cardiaca si asta se va agrava pe parcurs iat medicatia cardiovasculara nu va putea decit sa incetineasca procesul de decompensare cardiaca dar nu sa rezolve cauza.Sint medic si recomand chiar produse naturale dar in cazul dvs va spun ca numai interventia chirurgicala ar rezolva problema si definitiv fara sa ramineti dependenta de medicatie.Am avut o pacienta de virsta dvs ce a ramas pe tratament si avea o alta afectiune cardiaca stenoza aortica si a ajuns prea tirziu la chirurgi, iar o alta de 63 de ani ce lua deja tratament pentru afectiunea cardiovasculara iar operatia i-a rezolvat definit problema.Deci, mergeti la chirurg cit se poate de repede cu putinta
Este necesar sa fac si testul numit coronariana ?
Sper totusi sa nu se ajunga la operatie ! :(
Sper totusi sa nu se ajunga la operatie ! :(
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: