analize.rog raspuns
in urma recoltarii analizelor de laborator mi-au iesit valorile urmatoare care nu se incadreaza in limita normala, va rog sa imi spuneti ce inseamna, ce poate fi?LYM%18.8 normal25.0-50.0;MCV78.1 normal 80.0-100.0.Iar la sedimentul de urina valorile:
SG 1.020
pH 5
LEU neg.
NIT neg.
PRO neg.
GLU norm.
KET neg.
UBG norm
BIL neg.
ERY neg.
Epiteli=rare
Rar oxolat (daca am inteles bine)de Calciu.
SG 1.020
pH 5
LEU neg.
NIT neg.
PRO neg.
GLU norm.
KET neg.
UBG norm
BIL neg.
ERY neg.
Epiteli=rare
Rar oxolat (daca am inteles bine)de Calciu.
5 comentarii
Modificarile formulei leucocitare nu sunt semnificative, daca WBC (nr. total de globule albe) este in limite normale si daca NE (neutrofilele) sunt in limite normale. Cristalele de oxalat de calciu pot indica o predispozitie spre litiaza urinara, care poate fi prevenita printr-o hidratare adecvata (2, 5 l de lichide pe zi, ceaiul de codite de cirese avand un rol diuretic).
multumesc pt rasp dv..WBCeste10.0iar limita normala cuprinsa intre 4.0-12.0, iar neutrofitele sub ce forma le gasesc in fisa ca nu imi apar ca NE!sa va pot spune..la ce poate duce, e grav?As vrea sa imi spuneti ce este litiaza urinara, cum se manifesta..?ast rasp dv..
WBC 10, LYM 1.9, MON 0.5, GRA 7.6, LYM%18.8 care este sub limita normala, RBC 4.97, HGB 13.7, HCT 38.8, MCV 78.1sub limita normala, MCHC 35.2, RDW 12, PLT 339, MPV 8.2, PCT 0.227, PDW 14.9.Acestea sunt analizele cele 2 nu corepsund, ce inseamna prescurtarile la cele 2 la ce se refera?
MCV = Mean Cell Volume reprezinta volumul mediu al globuleor rosii asa cum au iesit pe frotiul de sange explorat - aceste dimensiuni pot varia usor, fara sa fie patologice, LYM sunt limfocitele, o sugrupa de celule albe care cresc in cadrul infectiilor virale; PMN-urile sau granulocitele (GRA) sunt o alta subgrupa de celule albe implicate in raspunsul la infectii bacteriene care la dvs. sunt in limite normale.
multumesc pt raspunsul dvs deci totul este in regula.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Interpretare analize medicale
- 56Interpretare analize medicale
- 4Analize copil 8 ani
- 2Interpretare analize
- 5Analize - Leucocite etc sunt foarte ingrijorata!
- 3FSH 27 - ce inseamna?
- 3Interpretare analize
- 2explicatie analize medicale
- 9VSH si ASLO
- 14analize medicale - sarcina - interpretare rezultate
- 6Analize dupa infectia urinara, pentru sarcina
- 3interpretare analize medicale
- 4Anticonceptionalul si analiza medicala
- 4interpretare analize
- 3Analize generale, ce anlize, cost, unde?
- 3interpretare rezultate analize
- 4Anlize medicale
- 3analize proaste de 5 ani
- 0Analize de sange
- 1Analize și investigatii
Mai multe informații despre: analizele medicale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: