Analize prostata
Bună ziua ! Am 70 ani.In urma unui control de rutina, la ecografie, prostata cu următoarele dimensiuni:(5×5×5)65cc, tratament:dudasterida și omnic după care fokusin, la ambele alergie.Dupa doua luni, (15 ian.2023)investigații la medic urolog cu următoarele constatari: Volum prostata 41cc(49-36-42) Retentie postmictiune 152ml !!! PSA=1, 17 vechi cu 8 luni în urma.Va intrb acum, după cât timp se poate face psa-ul, fără sa mai fie influențat de acel trat.de doua luni cu dudasterida ? Diagnostic medic urolog :LUTS obstructiv moderat(pknx1-x2), DE, Reziduu micțiune =152ml!!! Pe film ecograf.nodul lob drept.Tratament: urorec 8 mg; sunvert; supozitoare proxelan =10 zile.Evaluare la 6 luni.La omnic și fokusin am avut reactii adverse, alergie, nas infundat, o stare de disconfort, acum la urorec tot la fel, nu știu ce sa fac, încerc sa rezist, nu as vrea sa întrerup tratamentul cu urorec(după o luna)ma simt binișor spre bine, cu simptomele tractului urinar.Dvs ce ma sfătuiți, sper ca am fost înțeles, sunt și alte variante, alte medicamente, operație!? Va mulțumesc foarte mult!
5 comentarii
Buna seara, mulțumim pentru descriere vastă !
Atunci când urina reziduala este 50 ml și mai mult, exista pericolul refluxului urinar in uretere și rinichi - astfel punem in pericol funcția Renală și sa provocam HTA RENALĂ !!!!
Dacă medicația ( destul de buna și intensa ) primită până acum nu aduce efect și mai are și reacții alergice, ar fi bine sa mergeți la urolog și sa discutați cu el alternativa intervenției endourologice, mini-invazive TUR-P.
Sănătate și succese va dorim !
Cu respect Dr. Sadovnic !
Atunci când urina reziduala este 50 ml și mai mult, exista pericolul refluxului urinar in uretere și rinichi - astfel punem in pericol funcția Renală și sa provocam HTA RENALĂ !!!!
Dacă medicația ( destul de buna și intensa ) primită până acum nu aduce efect și mai are și reacții alergice, ar fi bine sa mergeți la urolog și sa discutați cu el alternativa intervenției endourologice, mini-invazive TUR-P.
Sănătate și succese va dorim !
Cu respect Dr. Sadovnic !
Bună ziua, RESPECT, d-ul Doctor, apreciez foarte mult faptul ca ați răspuns la subiectul meu.O sa țin cont de sugestiile dvs.si o sa va țin la curent cu tot ce se mai întâmplă, poate în bine! Am evaluare 6 luni, la 2, 5/3 luni o sa merg la D-ul dr, să discut alternativa TUR-P. Va urez numai bine!
Bună ziua ! Am 43 ani si analizele la prostată la ecografie sunt: 45mm/47/, volum = 43. Ce parere aveți? Mulțumesc
Buna ziua, dupa datele expuse de dv-stra mai sus, suspectam o marire in volum a prostatei !
Cauza trebuie si poate fi clarificata la medicul urolog, care va indica investigatii de laborator + ecografie si va culege anamneza ; ulterior veti primi o concluzie si un tratament la necesitate !
Succese si sarbatori fericite !!!
Cauza trebuie si poate fi clarificata la medicul urolog, care va indica investigatii de laborator + ecografie si va culege anamneza ; ulterior veti primi o concluzie si un tratament la necesitate !
Succese si sarbatori fericite !!!
Bună seara. M am prezentat la control după șase luni : Rezidiu postmictional a ajuns la 50 fata de cel inițial de 152, să fiu mai scurt, merg în continuare cu urorec, următorul control la un an de zile sau dacă e nevoie la șase luni, atunci discutam eventual alternativa cu operztia TUR-P.
Ptr disfuncție erecției, pana acum am luat sunvert, acum mia sugerat maraton forte, la cerint mea.Eu iau pastile de tensiune:noliterax și bisotens dimineața și caduet seara, Vă întreb dacă este contraindicat martor forte.Am citit pe internet și sunt fel de fel de pareri.Va intrb și pe dvs.Multumesc mult!
Ptr disfuncție erecției, pana acum am luat sunvert, acum mia sugerat maraton forte, la cerint mea.Eu iau pastile de tensiune:noliterax și bisotens dimineața și caduet seara, Vă întreb dacă este contraindicat martor forte.Am citit pe internet și sunt fel de fel de pareri.Va intrb și pe dvs.Multumesc mult!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 36Balanita care tot reapare
- 3prostata, uretrita, infectie urinara
- 455Cancer Prostata
- 2cancer de prostata
- 0urinarea frecventa, prostata
- 24va rog sa ma lamuriti ce este cu acea hematurie, ce a putut sa o provoace?
- 1prostata, infectia urinara, incontinenta urinara?
- 4cancer prostata
- 0Tratament prostata
- 30Adenocarcinom prostatic grad ||| de diferentiere, Scor Gleason:4+3=7.
- 3referitor prostatita cronica si adenom de prostata
- 25Cancer la prostata - monitorizare activa sau prostatectomie imediata?
- 0Operatie de prostata - operatie cu taietura
- 0consum recomandat de lichide în caz de hbp
- 0PSA si Free PSA in afara limitelor admise
- 1Cat timp dureaza recuperarea in urma unei operatii de prostata?
- 0Analize prostata
- 0PSA de la 173 la 220 intr o saptamana
- 3PSA 2, 7 la 46 de ani
- 3Anomalii kituri ELISA PSA
Mai multe informații despre: Prostata PSA (antigen specific prostatic)
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: