ANALIZE IN ULCER VARICOS
Pacienta 72 ani cu diagnostic Insuficienta venoasa cronica gr.IV mebr. inf. dr. internata, i se face tratament cu anticoagulante. La externare i se recomanda :Trombostop 1tb/zi aspirina 1/zi si dipiridamol 3tb/zi.Saptamanal revine in spital pt INR si APTT. Acum cand i-am comunicat doctorului care a ingrijit-o rezultatele a fost.consternat!
Timp de protrombina 82, 6; Activitate protromb.-8, 93, INR 6, 36 si APTT -60. Si mi-a spus sa ia 1/2 pastila de trombostop pe zi. Trebuie sa ma ingrijorez??Sau pot considera ca mama e pe maini bune, asa cum am crezut pana acum!Mai are diabet zaharat tip II. HTA, amandoua mentinute in valori normale cu tratament adecvat.Va multumesc!
Timp de protrombina 82, 6; Activitate protromb.-8, 93, INR 6, 36 si APTT -60. Si mi-a spus sa ia 1/2 pastila de trombostop pe zi. Trebuie sa ma ingrijorez??Sau pot considera ca mama e pe maini bune, asa cum am crezut pana acum!Mai are diabet zaharat tip II. HTA, amandoua mentinute in valori normale cu tratament adecvat.Va multumesc!
2 comentarii
Noi aici nu putem face aprecieri legate de medicii curanti ai unor pacienti, ar fi lipsit de argumente. Cert este ca pacienta a fost supra-anticoagulata(adica dozele de anticoagulante au fost prea mari)- mai exact, s-a folosit o combinatie de 3 medicamente sinergice(care fac cam acelasi lucru prin mecanisme diferite), combinatie care s-a dovedit a fi exagerata. Dintre cele 3, dipiridamolul este practic un medicament abandonat...
Asta nu inseamna ca putem vorbi de culpa medicala- in nici un caz! Ce pot sa concluzionez insa e ca pacienta a reactionat exagerat(idiosincrazie) la aceasta combinatie putin exagerata de 3 medicamente cu actiune similara.
Asta nu inseamna ca putem vorbi de culpa medicala- in nici un caz! Ce pot sa concluzionez insa e ca pacienta a reactionat exagerat(idiosincrazie) la aceasta combinatie putin exagerata de 3 medicamente cu actiune similara.
Faptul ca la re-control s-au micsorat dozele aduce raspunsul ca "e pe maini bune".
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: