Analiza la sange gresita?
Buna seara.
Am efectuat un rand de analize in ziua a 3 de ciclu menstrual, din toate analizele una a iesit ca nu ar corespunde intervalului si anume : Cortisol seric cu valoarea mea de 14.64 ug/dL, iar intervalul laboratorului era : pentru recoltare AM= 6.2- 19.4 si pentru PM= 2.30-11.90, mi s-a recoltat sange la ora 9:11 AM deci fara sa am cunostinte medicale, am observat ca ma incadrez intervalului AM ( conform valorilor), deci intrebarea mea : Este eronat rezultatul acestei analize sau analiza este corecta, dar este o greseala de tiparire?
Astept cu interes raspunsul d-voastra.
Va multumesc anticipat
Am efectuat un rand de analize in ziua a 3 de ciclu menstrual, din toate analizele una a iesit ca nu ar corespunde intervalului si anume : Cortisol seric cu valoarea mea de 14.64 ug/dL, iar intervalul laboratorului era : pentru recoltare AM= 6.2- 19.4 si pentru PM= 2.30-11.90, mi s-a recoltat sange la ora 9:11 AM deci fara sa am cunostinte medicale, am observat ca ma incadrez intervalului AM ( conform valorilor), deci intrebarea mea : Este eronat rezultatul acestei analize sau analiza este corecta, dar este o greseala de tiparire?
Astept cu interes raspunsul d-voastra.
Va multumesc anticipat
3 comentarii
Buna ziua,
Pana la urma v-ati raspuns singura - pentru ca analiza a fost recoltata dimineata, va incadrati la primul interval de referinta (AM), deci aveti o valoare normala a cortizolului.
De ce va ganditi la greseala de tiparire?
Numai bine!
Pana la urma v-ati raspuns singura - pentru ca analiza a fost recoltata dimineata, va incadrati la primul interval de referinta (AM), deci aveti o valoare normala a cortizolului.
De ce va ganditi la greseala de tiparire?
Numai bine!
Pusesem intrebarea in sensul in care vroiam sa inteleg de ce mi s-a specificat pe rezultatul analizelor ca nu ma incadrez intervalului AM desi eu ma incadrez. Dar acum ca mi-ati comunicat ca nu sunt motive de ingrijorare m-am linistit. Oricum o sa ma prezint cu analizele si la medic.
Va multumesc mult pentru raspunsul oferit.
Va multumesc mult pentru raspunsul oferit.
Se pare ca nu am inteles eu care era problema. Poate din cauza ca nu ati recoltat analiza la ora 8.00 cum se indica de obicei. Din punctul meu de vedere nu e gresit nici asa, intre orele 5-10 exista un nivel crescut de cortizol si dvs. v-ati incadrat in acest interval orar. Acum depinde si ce date sunt introduse in programul din calculatorul laboratorului respectiv, in functie de acestea va apare ca analiza corespunde sau nu intervalului.
Cel mai bine este sa mergeti la medicul care le-a recomandat.
Numai bine!
Cel mai bine este sa mergeti la medicul care le-a recomandat.
Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Analiza sangelui in Italia
- 3In legatura cu analizele mele de sange
- 2interpretarea analizelor fetitei mele de 2 ani
- 4analize medicale de sange
- 3urgent!! analize la sange
- 3Cum se interpreteaza analizele ?
- 5Interpretare analize sange (tiroida)
- 3Helicobacter pylori
- 4analize sange, copil de 4 ani jumatate
- 4interpretare analize urina si sange
- 0Hemograma si analize urina