Amorteala degetului mic si a inelarului

13-01-2010
luisa7
Nu este medic/terapeut
luisa7
De doua saptamini imi amortesc degetul mic si cel inelar de la mana stanga im amorteste instantaneu o perioada ma lasa iar imi amorteste. oare de la ce ca nu fac efort nu am facut nimic care sa ma fortez.
7 comentarii
0
13-01-2010, ora 23:51
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Buna, cati ani ai si ce sex ai ?
0
14-01-2010, ora 10:55
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Nu care cumva stai la birou intr-o pozitie care preseaza cotul de masa? Pe acolo trece nervul ulnar si la tine cam cu asta seamana ce spui.(cu o compresiune de nerv) Sau alta cauza care poate exercita aceasta presiune la nivelul cotului. Daca nu vezi cum stai cu coloana cervicala.
O zi senina!
0
14-01-2010, ora 18:30
luisa7
Nu este medic/terapeut
luisa7
VA MUKTUYMESC PT RASPUNS DAR NU STIU DACA ASTA E CAUZA CA NU STAU IN COT REZEMATA DOAR CE ESTE NECESAR NU LUCREZ LA BIROU SUNT CASNICA IN VARSTA DE 31 DE ANI.DACA STIE CINEVA SAU A MAI PATIT ROG SA IMI RASPUNDA.
0
14-01-2010, ora 22:44
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Am vindecat mai multi cu probleme asemenatoare. Cateva intrebari suplimentare:
a) bei cafea ?
b) ai dureri de cap ?
c) mai ai alte simptome /afectiuni oricat de minore in afara de acesta ?
d) ai probleme cu digestia, colecistul sau ficatul ?
e) esti o fire nervoasa / cat de usori te superi ?
f) obisnuiesti sa vorbesti mult ?
e) apasa cu degetul pe coltul superios al claviculei stangi ( pe marginea dinspre gat) de sus catre jos si spune-mi daca apasand acolo este jenant sau dureros.
0
17-01-2010, ora 10:08
anca cornea
Nu este medic/terapeut
anca cornea
Este interesant subiectul. Ma intereseaza si pe mine, in caz ca voi avea amoteli de degete.
Beau cafea, uneori vorbesc f. mult. Raspuns negativ la b, c, d, e. Daca apas acea zona (cred ca reflexogena), ma doare putin.
Iti sunt recunoscatoare daca-mi raspunzi, scarface.
Numai bine.
0
17-01-2010, ora 10:57
luisa7
Nu este medic/terapeut
luisa7
DA BEAU CAFEA DOAR DIMINEATA NORMAL O CANA CU LAPTE.DURERI DE CAP NU AM.MA INTEAPA INIMA DIN CIND IN CIND, CU DGESTIA E O PROBLEMA CA AM FIEREA PUTUROSA SI IMI PROVOACA GAZE IN COLON SI NU LE POT ELIMINA NU MEREU SE INTIMPLA, SUNT O FRE AGITATA, NU VB ASA MULT SI NU MA DOARE IN ACEA ZONA.
0
17-01-2010, ora 14:26
dr.emanuel
Nu este medic/terapeut
dr.emanuel
Luisa, trebuie sa gasesti motivul! Nu sunt prea multe, din punct de vedere fizic!
Ori se exercita o presiune asupra cotului de care nici macar nu-ti dai seama (am zis birou. S-ar putea sa fie calculator, sau orice activitate care solicita muschii cotului)
Sau, daca nu detectezi nimic in acest sens, s-ar putea sa fie vorba de o spondilo-discopatie cervicala.
Hai sa-ti dau un exemplu din care vei trage concluziile folositoare pentru tine.(urmeaza o poveste!)
- cand mi-am luat prima-oara calculator, l-am luat sa ma joc. Cu ce? Cu BILA ! Bun. Ce am patit?! Facusem, , scurta" la mana cum se zice popular. Adica ma durea articulatia pumnului de atata manuit mouse-ul.
-cand am inceput sa folosesc lapetop-ul pentru prima oara, ce crezi ca s-a intamplat? m-a durut degetul aratator de la mana dreapta, si ma intrebam ce este?!
Norocul meu este ca sunt pe faza si mi-am dat seama ce se intamplase! Suprasolicitasem aceste articulatii! Si am luat masuri in consecinta. Si mi-a trecut!
Nu stiu cat ti-a folosit povestioara mea, dar ea subliniaza ca trebuie sa fim atenti tot timpul la ceea ce facem. Cele mai minore lucruri pot cauza dureri despre a caror cauza nu avem habar.
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  •