Este necesara operatia ?
Sotul meu, in varsta de 44 de ani, reclama amortirea degetului aratator de la mana stanga. Acest lucru se intampla de circa o luna de zile. Intermitent si durere la umar. Un medic neurolog a recomandat un tratament cu antiinflamatorii, a facut chiar si un numar de 5 injectii. Nici o ameliorare a situtiei lui
Ieri a facut un RMN cu urmatorul rezultat:
Examenul RM al coloanei vertebrale cervicale deceleaza protruzie discala laterala dreapta si intraforaminala stanga la nivelul discului intervertebral C6-C7. Fragmentul de nucleu pulpos herniat comprima discret conturul ventral al jumatatii drepte a cordonului medular aferent, fara a se pune in evidenta modificari ale morfologiei medulare la locul de compresie; precum si portiunea intraforaminala a radacinii nervoase de partea stanga. Mic grad de protruzie discala laterala stanga la nivelul discului intervertebral C4-C5, fara semne de compresie locala medulara sau radiculara. Modificari degenerative la nivelul discurilor intervertebrale si corpilor vertebrali cervicali. Fara modificari ale morfologiei cordonului medular sau al spatiilor perimedulare cervicale. Concluzii: Aspect RM de protruzie discala laterala dreapta si intraforaminala stanga C6-C7 cu minima compresie secundara medulara si compresie radiculara intraforaminala stanga. Protruzie discala laterala stanga C4-C5. Modificari degenerative discale si vertebrale cervicale.
As vrea sa stiu daca este foarte grav, necesitand operatie, sau se poate rezolva prin diverse alte forme, kinetoterapie, etc...
Cu multumiri,
Ieri a facut un RMN cu urmatorul rezultat:
Examenul RM al coloanei vertebrale cervicale deceleaza protruzie discala laterala dreapta si intraforaminala stanga la nivelul discului intervertebral C6-C7. Fragmentul de nucleu pulpos herniat comprima discret conturul ventral al jumatatii drepte a cordonului medular aferent, fara a se pune in evidenta modificari ale morfologiei medulare la locul de compresie; precum si portiunea intraforaminala a radacinii nervoase de partea stanga. Mic grad de protruzie discala laterala stanga la nivelul discului intervertebral C4-C5, fara semne de compresie locala medulara sau radiculara. Modificari degenerative la nivelul discurilor intervertebrale si corpilor vertebrali cervicali. Fara modificari ale morfologiei cordonului medular sau al spatiilor perimedulare cervicale. Concluzii: Aspect RM de protruzie discala laterala dreapta si intraforaminala stanga C6-C7 cu minima compresie secundara medulara si compresie radiculara intraforaminala stanga. Protruzie discala laterala stanga C4-C5. Modificari degenerative discale si vertebrale cervicale.
As vrea sa stiu daca este foarte grav, necesitand operatie, sau se poate rezolva prin diverse alte forme, kinetoterapie, etc...
Cu multumiri,
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Spondiloza + scolioza, migrene groaznice si amorteli
- 4ameteala, amorteala, dureri de cap cam la 3-4 saptamani
- 5Taietura laba piciorului - degete amortite
- 3intepaturi si amorteli ale pielii capului
- 5m-am trezit cu fata, mana stanga si picioarele amortite de la genunchi in jos
- 6Completare 1 tratament insomnie
- 6hernie de disc, amorteli in zona genitala si anala si nu simt cand am scaun, ma ridic f greu
- 6Am 19 ani si niste dureri de cap groaznice mai ales dimineata la frunte
- 6amorteala partiala picior stang de 2 zile
- 6simt niste senzatii anormale in zona picioarelor: amorteli, furnicaturi
- 5Gingie, dinti, buza, barba inferioara dreapta amortite
- 6Imi amorteste partea din spate a capului
- 7Amortirea oaselor, muschilor
- 2durere picior amortire inima
- 2Amortire degete maini
- 1degete amortite numai noaptea
- 4Buza si barbia tot amortite dupa puroi la o masea
- 0Deget mare amortit si dureros dupa recoltare analize
- 0Amorțire deget mic si inelar mana stanga!
Mai multe informații despre: Amorteala amorteala degetului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: