amigdalita pultacee

399 comentarii 1 2 ..... 10111213 14 Înainte ›
0
04-07-2014, ora 22:19
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Roxana...
1. obligatoriu o protectie gasrica ( redigest)si regim alimentar corect fara acru, acidulat, citrice
2 zinnat 500 la 12 ore dupa mese
3 flamexin plic 2 pe zi
4 tantum verde de supt 3-4 zi dupa Gargara
5 faringo-sprey 2 puf de 4-5 ori pe zi
multe lichide calde de baut
6 control ORL cu prima ocazie.. posibil sa trebuieasca operate amigdalele sau macar micsorate in volum cu radiofrecventa
este o rusine si o neglijenta sa faci amigdalita la 40 de ani
asa boli se rezolva din copilarie
0
04-07-2014, ora 22:20
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pt Ramo
sa mergi la un medic ORL..
0
07-08-2014, ora 17:31
StefanStefan
Nu este medic/terapeut
StefanStefan
Buna ziua.Am avut angina eritematoasa timp de o saptamina, tratata cu neobrufen 600mg si gargara cu apa cu sare, din nefericire s-a transformat in eritemato-pultacee de 5 zile, amigdale hipertrofiate, si exudat purulent pe amigdala stinga apoi si pe cea dreapta.Am luat tratament cu biseptol 960mg de 2 ori pe zi+neobufen timp de 2 zile jumatate.Exudatul purulent a cedat putin, dar parca a devenit mai mult posterior pe amigdale.Dupa 2 zile jumatate am luat augumentin 1g de 2 ori pe zi, + gargara cu clorhexidin+AINS+probiotic.Simptomatologia a cedat doar foarte putin.Asa ca am marit doza la 3 prize pe zi cite 1g.Avind in vedere ca in trecut am luat augumentin pentru un abces in doze mari(din greseala), cam cite 4-6 g pe zi, o zi sau doua, ma ingrijorez foarte mult, pentru ca simptomatologia nu prea s-a schimbat febra e in continuare 37-38, dar amigdalele parca s-au curatit de exudatul purulent si nu am asa mare disfagie.Intrebarea mea e, ce sa fac mai departe? Problema este ca sint plecat din tara la odihna si nu beneficiez de asigurare medicala.Multumesc
0
11-11-2014, ora 21:09
sorin bent
Nu este medic/terapeut
sorin bent
salut. am 27 de ani si am facut acum 3 luni amigdalita pultace doar pe partea dreapta, cu febra mare. am fost tratat la spital cu antibiotice intravenos, dupa cateva zile de tratament sa restrans puroiul dupa ea si am ramas cu acele cripte si unflata, acum dupa 3 luni sau vindecat acele cripe se mai cunosc f putin, dar a ramas unflata, am fost la doctor orl si mi-a dat anti inflamatoare si mi-a spus sa merg la control dupa 4 5 luni sa vedem cum decurge treaba. tin sa mentionez ca nu am mai facut asa ceva pana acum si nici nu ma deranjeaza acum ca a ramas unflat.nu prea vreau sa le scot acum as dori si eu un sfat ceva daca se poate va multumesc
0
13-11-2014, ora 18:30
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. amigdalita la acesta varsta..este semn de amigdalita cronica
2 sunt mari sanse sa se repete amigdalita pultacee si flegmon amigdalian
3 pentru a preveni reacutizarea
NU mai consumi bauturi acidulate, fructe citrice, mancare acra cu lamaie. otet..s.a care irita faringele
4 daca in 3 luni de regim si tratament local..NU se micsoreaza amigdalele
poti sa le scoti clasic sau sa faci reducerea in volum cu radiofrecventa
0
27-11-2014, ora 10:08
clau2012
Nu este medic/terapeut
clau2012
Buna ziua,
Acum un an, in urma unor dureri putermice la gat am facut exudat faringian si am fost diagnosticata cu stafilococ auriu.Am luat atunci in urma antibiogramei, 5 zile Azitromicina si am facut 5 injectii cu Moldamin pentru ca aveam si Aslo crescut in analiza de sange.( recunosc nu am facut tot tratamentul de o data pentru ca am avut dificultati in a gasi pe cineva care sa imi faca o testare corecta la moldamin si am intarziat cu injectiile).
Am luat si 10 zile pe luna timp de 3 luni Broncho -Vaxom, Bioparox si Tantum Verde...Vazand ca nu am scapat de stafilococ, avand analizele in regula de data aceasta fara ASLO crescut insa aceleasi dureri, acelasi chin...M-am tratat local si am ignorat diagnosticul sperand sa imi creasca imunitatea..Avand in vedere ca m-am hotarat la o eventuala sarcina am zis sa incerc din nou.De data asta mi s-a recomandat pentru 10 zile Unasyn in urma unui nou exudat si antibiograma.Recunosc ca parca numai este atat de agresiv de data aceasta...Am o arsura usoara in permanenta..insa cu o alimentatie corespunzatoare si gargara pot spune ca as supravietui.Mi s-a recomandat in continuare 10 zile pe luna Bioparox si tantum pastila...si 10 zile pe luna din nou Broncho-Vaxom.
Fac un tratament de aproximativ 2 luni pentru imunitate cu vitamina C 1000, Parasites Cleans, Curcumin, Goldenseal si Cat's Claw..mai beau 3 ceaiuri pe zi..Echinaceea, Rooibos si Cistus incanus..Urmeaza sa iau in ultimele 3 saptamani din a 3 a luna de tratamen si Issoprinosin.
V-as ruga mult daca m-ati putea indruma in vre-un fel. Daca credeti ca ajuta cu ceva tratamentul naturist de mai sus..Am gasit un tratament natural impotriva stafilococului auriu ( Usnea Stop Aureus).Credeti ca as putea incerca? Miere de Manuka ar putea fi de ceva folos?
As face orice numai sa scap sau l-as lasa asa daca nu ar afecta o eventuala sarcina..
Multumesc mult
0
27-11-2014, ora 19:12
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 satafilocul in sine.. NU are nici o vina
A gasit locul propice.. un faringe iritat de anumite probleme gastrice si regim incorect alimentar
2 acele tratamente locala si naturiste unt bune
3 faceti consult si investigatii la Gastrologie
4 fceti consult ORL..si vedeto daca nu e cazul de scos amigdalele sau de micsorat amigdalele cu radiofrecventa
altfel riscati sa pierdeti o eventuala sarcina
0
28-11-2014, ora 08:29
clau2012
Nu este medic/terapeut
clau2012
Multumesc mult pentru raspunsul D-voastra.
Voi face si un consult la Gastrologie asa cum ma sfatuiti.Amigdalele am inteles ca nu ar fi de scos, o amigdala pare mai mare, voi intreba daca pot face radiofrecventa.
Inteleg de la D-voastra ca daca as rezolva problema local...pot lasa stafilococul in pace si as putea ramane insarcinata ?Am inteles ca se scapa foarte greu cu antibiotice.
Daca imi puteti recomanda ce fel de miere de Manuka as putea folosi...gasesc de mai multe tipuri: pentru tratarea infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice, mai exista pt. tratarea infectiilor foarte rezistente, pentru tratarea infectiilor acute si cronice care au fost tratate anterior si au rezistenta sporita la tratament si ar mai fi pentru combaterea stafilococilor aurii din plagile infectate( insa la aceasta se refera la uz extern ) intern amelioreaza ulcerul gastric plus multe alte proprietati..antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antiseptice, antioxidante, antiinflamatorii, antifungice.
Sau poate as putea folosi 2 tipuri avand in vedere spusele d-voastra cum ca ar putea fi o problema gastrointestinala.
Ca tratament alternativ credeti ca as putea folosi probiotice, metrocopramid, rennie, alte metode naturiste pentru stomac?
Din alimentatie am scos tot ce este acru, lamaie, otet, citrice, tot ce este acidulat+ laptele, evit prajelile consum ocazional, condimentat foarte rar, Nu am inteles inca daca ar trebui scase si branza, cascavalul, iaurtul...Din acestea consum destul de des..Mai consum ciocolata...sau un dulce oncazional..ar trebui sa evit definitiv? Mi-ar fi foarte greu...
Multumesc mult inca o data..Sper din suflet sa imi raspundeti si la aceste nelamuriri
0
28-11-2014, ora 20:32
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. pentru tratamentul problemelor gastrice.. initial tre sa stii diagnosticul
2 pentru tratamentul local a bolilor ORL..este bun orice tratamet naturist luat conform inidcatiilor
0
01-12-2014, ora 15:14
sorin bent
Nu este medic/terapeut
sorin bent
multumesc pt timpul acordat. dar as mai dori ceva sfaturi. am efectuat aslo si a iesit bn, am fost le medic dar nu mi-a spus nimic concret, mi-a spus sa iau antinflamatoare dar nu a spus ce exact. amigdalita sa mai tras dar nu f mult, am abservat ca sa mai trasdela antibioticul azintrox daca nu gresewsc ce tratamen ar trebui in afara de regimul alimentar. amigdalita nu ma deranjeaza nu am nici o stare rea doar ca a ramas marita. ar trebui sa fac si exudatul?MULTUMESC DACA IMI PERMITETI SA VA INTREB DOAU LUCRURI 1 dc a ramas marita in volum si 2 ar trebui sa mai iau antibiotic.
si ce antiinflamator imi recomandati pt amigdalita
0
01-12-2014, ora 16:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu e cazul de antibiotic
2 antiinflamatoare numai locale Tab de supt ( fara lamaie si vit C)
spreiuri pentru farige. aplicate dupa o gargar acu ceva solutii dezinfectante, calde
3 regim aliemntar stric fara acru, otet, fructe citrice, sucuri..s.a care irita
tratament gastric natrist pentru a preveni refluxul gastric
0
01-12-2014, ora 20:59
sorin bent
Nu este medic/terapeut
sorin bent
multumesc mult va doresc tot binele si ar fii fb daca toti medici ar fi ca dumneavoastra
0
02-12-2014, ora 10:16
sorin bent
Nu este medic/terapeut
sorin bent
antinflamatoare tableta ce imi recomandati? e bun decasept? si spray pt faringe? e bun tantum verde? ca solutii dezinfectate? e bn apa calda cu sare? ms inca o data si tot bn din lume
0
02-12-2014, ora 17:13
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da.. e bine
0
19-12-2014, ora 06:13
clau2012
Nu este medic/terapeut
clau2012
Buna ziua...

Am reusit sa fac o programare in sfarsit la Gastrologie asa cum m-ati sfatuit.Acum astept.
Mi s-a spus sa astept 2 luni pana termin tratamentul co Broncho-Vaxom si apoi posibil o reductie de amigdale.
Eu mai fac un tratament naturist aproximativ 2 luni pentru imunitate cu vitamina C 1000, Parasites Cleans, Curcumin, Goldenseal si Cat's Claw..mai beau 3 ceaiuri pe zi..Echinaceea, Rooibos si Cistus incanus si in ultimele 3 sapatamani trebuie sa iau si isoprinosine 3 pastile pe zi timp de 3 saptamani.
Va rog mult daca imi puteti spune cumva interactioneaza isoprinosine cu Broncho-Vaxom? ( care am inteles ca este cel mai important pentru distrugerea acestui stafilococ)
Multumesc mult
0
31-03-2015, ora 19:21
iuga123456789
Nu este medic/terapeut
iuga123456789
Buna seara, am fost la.medicul de familie ieri si mia spus ca am amigdalita cu candida si mia prescris sumetrolim, brufen si bioparax
dar astazi am.apelat la un cabinet privat iar dr mia spus ca e o amigdalita pultacee deoarece am mult puroi si mia prescris bioparax, Klacid sr, omez, eubiotic, nistatina si gargara cu cesi de.musetel si bicarbonat
Intrebarea mea este
Oare am voie sa.ies din casa sa merg la scoala ? Sau la un ceai fierbinte in oras daca ma imbrac bine si imi acopar gura? Tin sa.mentionez caam scapat de febra
0
31-03-2015, ora 20:38
Andreea9995
Nu este medic/terapeut
Andreea9995
Buna seara!Ma numesc Andreea si am 19 ani.Acum aproape o saptamana m-am trezit cu febra mare, dureri de cap insuportabile, la inceput in zona de dupa cap, dureri de gat, stari de voma(trei zile n-am putut bea decat ceai, fara sa mananc aproape nimic), ameteli puternice, dureri ale urechii stangi si o umpflatura intre ureche si gat care durea, cred ca e un ganglion care e inca acolo dar nu mai doare, dar si in partea dreapta care durea doar cand apasam) nu ma puteam ridica din pat.Am probleme cu amigdalele de ceva timp, mi s-a recomandat scoaterea lor, asteptam o recidiva, avand in vedere ca in iarna nu am racit asa de tare pentru ca m-am protejat cu ceai de ghimbir, desi nu ma dor, tot timpul sunt marite in volum si cu gauri, puncte albe sau albe doar pe o portiune etc.Am mai avut febra, dureri mari de gat in trecut dar niciodata aceste simptome.Am luat ospen de 1000 mg la 8 ore timp de 4 zile plus tantum verde, teraflu, apoi mi-a trecut durerea de cap, de gat, au mai ramas ametelile si hipersensibilitatea(la un pic de curent, imediat ma doare gatul si imi trece apoi cu ceai, apoi iar ma doare si imi trece cu ceai, desi amigdalele nu mai au atat puroi, doar cateva puncte albe si au mai scazut putin in volum, adica au revenit la dimensiunea de dinainte).Am consultat medicul ORL si mi-a spus ca am facut amigdalita pultacee, dar as vrea sa stiu totusi, daca mi-au trecut simptomele trebuie sa mai iau pastile si daca sa ma mai astept la o asa stare de rau, avand in vedere ca nu am stat in casa pe tot parcursul simptomelor, doar cat nu am putut, avand pt ca in urmatoarele zile voi avea examenele partiale si m-am simtit foarte slabita de la pastile, de fapt deja am renuntat.Va multumesc pentru un eventual raspuns in viitorul apropiat!
0
31-03-2015, ora 21:49
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tratametul amigdalitei pultacee se face 10 zile cu antibiotice
inca 10 zile cu gargara si tab de supt sau spreiuri
si dup 3 saptamani te internezi si te operezi
0
01-04-2015, ora 18:09
Stefan Cristian
Nu este medic/terapeut
Stefan Cristian
Buna Ziua
Am un baietel de 3 ani jumatate de ceva timp numai necazuri am avut cu el, acum 2 luni facea febra 39 la 4 ore, am ajuns cu el la urgente la pediatrie si avea infectie la amigdalite. Am stat 5 zile internati cu tratament injectabil cefotax la 12 ore si panadol cu ibalgin la 8 ore, atunci a trecut. Acum de 4 zile avem cam aceliasi simtome febra 38 am inceput sa dam cu zinat 5 mil la 12 cu 2 plicuri de biotic pe zi la 4 ore mergem in combinatie cu ibalgin si panadola toate acestea la indicatiile medicului de familie, ieri am revenit la medicul de fam si a spus ca trecem pe ceva mai slab lekoklar 4 ml la 12 ore fara biotic dar sa mergem in conbinatii cu panadol si ibalgin la 4 ore daca mai face febra. De astazi de dimineata juniorul a facut 39, 2 la 3 ore jumatate. ce sfat puteti sa-mi dati. Precizez ca mam uitat in gurita lui si pe una din amigdale se vede puctulete de puroi si el imi spune cal doare gatu. Maine mergem la pediatriu
0
05-04-2015, ora 18:27
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. bolile de nas, gat, urechi..se trateaza corect si complet NUMAI la ORL
2 coilul NU trebuei sa mai consume deloc fructe citrice, sucuri cu acid si mancare acra
asta este cauza recdivelor frecvente a amigdalitelor
3 cum s efac tratamentele naturiste pentru gat.. gasiti pe forum unde am scris sute de postari la acest subiect
0
10-04-2015, ora 20:29
bogdan32
Nu este medic/terapeut
bogdan32
Buna ziua,
Am 32 de ani si am facut amigdalita de cand ma stiu. Vara trecuta m-am hotarat sa ma operez dar medicul la care am fost mi-a cerut sa imi fac control la plamani si la inima inainte de operatie. La plamani mi-a iesit ceva pe radiografie si dupa alte investigatii la Sp. Marius Nasta mi s-a spus ca e sarcoidoza. Mi s-a spus ca nu e o boala activa si nu mi s-a dat nici un tratament dar medicul ORL mi-a spus ca nu e bine sa ma mai operez de amigdale momentan. Mi-a dat un tratament cu izoprinosen 50 de tablete plus o solutie de gargara si nu am avut probleme 4-5 luni cu gatul, dar acum problemele au reaparut si e mai rau ca oricand. Am luat augmentin de doua ori cate o saptamana, initial imi trece durerea in gat dar dupa ce termin tratamentul imi apare iar. Acum am luat oxacilina si la fel, mi-a trecut cateva zile si acum iar ma doare. Chiar e o problema daca ma operez de amigdalita avand aceasta sarcoidoza care nu are simptome, nici nu am stiut de ea pana la acea radiografie. Si daca nu ma pot opera ce as putea sa fac pentru a scapa de durerea in gat.
Multumesc
0
14-04-2015, ora 20:56
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
medicul care opereaza decide.. sub ce anestezie si daca pacientul pune riscuri sau nu
asa ca puteti merge in alta clinica ORL.. la alt medic pentru operatie clasica de scos amigdalele
dar exista si posibiliate de facut criptolizis cu laser sau radiofrecvneta care pernmite doar micsorarea amigdalelor in volum..cu bune rezultate dupa
dar tot un medic ORL.. care lucreaza cu laser sau radiofrecventa decide daca se poate face asa interventie sau doar operatia clasica este solutia
ati citit aici pe forum ce am scris despre Amigdalita cronica cu cazeum ???
0
15-04-2015, ora 23:14
adi17
Nu este medic/terapeut
adi17
Buna ziua,
Am primit tratament cu Azatril 500mg (Azitromicina) de la medicul de familie pentru diagnosticul de faringita traheita (cel putin asa scrie pe reteta). Dupa simptome (din ce am cautat pe net) pare a fi si o amigdalita pultacee (zone albe - se pot vedea in poze, dureri musculare, senzatie de greata, slabiciune, dureri la inghitit, putina febra - in plus resimt si un mic deranj la plamani).
Aici este un link la cateva poze pe care mi le-am facut acum unde se observa zone albe care persista de cateva zile:
https://www.dropbox.com/sc/i0deod0i6xw06k8/AADp-BYlCbFouBA4pF-iHOEga (posibil sa se incarce putin mai greu, sa ingnorati pop-up-ul).

Intrebari:
1. Inca nu am luat antibioticul, in prospect spune ca se ia maxim 1500mg, daca se vrea prelungit pe 5 zile sa se ia in prima zi 500 si in restul cate 250. Ce recomandati, varianta pe 3 zile sau cea pe 5?

2. De cativa ani am o sensibilitate ridicata la orice rece (cateodata chiar si la temperatura camerei), gatul se inroseste/irita destul de usor. SNF de acum 2 ani indica stafilococ aerius (si eu si sotia), eu am urmat atunci tratament cu antibiotic. Acum 5 ani am avut si o operatie de deviatie de sept; aveam o rinita cronica, acum 15 ani am avut o sinuzita netratata cu urmari - inca am probleme cu sinusurile, secretii nazale, sensibilitate crescuta iarna sau la mediu uscat.
Ar trebui sa refac SNF-ul? Sau (si) alte analize? Sa astept inceperea tratamentului cu antibiotic? Recomandati scoaterea amigdalelor?

Multumesc frumos anticipat!
0
16-04-2015, ora 20:46
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 NU este amigdalita pultacee
2 este o afta bucala.. legata de un reflux gastro-esofagian si alimenttaie incorecta
3 nu e cazul de antibiotic si nici operatie pentr amigdale
4 gasesti pe forum sute de postari despre aceste subiecte
reflux gastro-esofagian
afte bucale
5 nu mai accepti tatament de la med. de familie pentru bolile ORL
nu inzadar exista specializarea de 6 ani de zile pentru ORL
0
16-04-2015, ora 21:16
adi17
Nu este medic/terapeut
adi17
Multumesc de raspuns, in acest caz ma bucur ca inca nu am inceput tratamentul cu antibiotic, a si inceput sa se retraga. Ma voi informa despre reflux gastro-esofagian si afte bucale iar data viitoare merg la orl.
0
20-06-2015, ora 09:07
decembrie95
Nu este medic/terapeut
decembrie95
Bună ziua! Cam de 5-6 zile m-a luat o durere groaznică de gât, când înghiţeam, simţeam că parcă mă străpunge cineva cu un cuţit în gât. De vreo 2 zile a trecut usturimea spre dreapta, mai exact în zona amigdalei drepte. Când apăs, mă doare groaznic. De ieri însă, durerea s-a mutat şi la ureche şi e o durere insuportabilă şi continuă. Am fost la farmacie şi mi s-a dat să iau Ibufen + Trachisan, dar nu simt îmbunătăţiri, ba chiar mă doare şi mai tare. Vă rog să îmi spuneţi oare ce ar putea fi şi ce ar trebui să fac? Să continui tratamentul? Precizez că durerea nu mă lasă să mă concentrez la nimic altceva..
0
21-06-2015, ora 15:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
astezi un augmentin si 2 de biseptol
tantum verde de supt din 2 in 2 ore
maine la ORL
0
31-07-2015, ora 15:13
Andreea_Iuliana89
Nu este medic/terapeut
Andreea_Iuliana89
Buna ziua!
De ieri am inceput sa am temperatura mare, dureri in gat si de ureche. Astazi am fost la ORL si mi-a pus diagnosticul de amigdalita acuta eritematoasa pultacee. Mi-a recomandat sa fac exudat faringian si analize de sange maine dimineata, iar dupa ce mi se recolteaza exudatul va trebui sa incep de maine cu Klacid 500 mg 2 pastile odata la pranz. In trecut, am avut un episod foarte greu cu alergie la medicamente (Metronidazol si Advil). Imi este cam teama sa incep sa iau Klacid, pentru ca nu stiu daca il tolerez. Am vazut ca ar crea si ceva probleme la inima. Eu am mai luat acum cativa ani Zinnat si ma vindecasem. Acum mi s-a spus ca Zinnatul este prea slab pentru problema mea.
Sunt putin confuza. In asteptarea rezultatelor de la exudatul faringian se pare ca trebuie totusi sa incep cu un antibiotic, care ar putea sa nu fie eficient, motiv pentru care se si recolteaza exudatul.
Ce imi recomandati? Sa incerc cu Klacid sau Zinnat? Nu este o doza cam mare 1000 mg/zi?

Multumesc frumos!
0
31-07-2015, ora 20:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 numai medicul care a vazut pacientul poate sa schimbe tratamentul
2 dua 3 saptamani de la vindecare te internezi la ORL si scoti amigdalele
daca nu doresti sa se repete istoria in fiecare an
0
27-08-2015, ora 20:52
RedruM1801
Nu este medic/terapeut
RedruM1801
Buna ziua, am 35 am si am fost diagnosticat cu amigdalita pultacee, după ce am ajuns la urgente cu febra 40 si stare generală proasta. După ce m-au pus pe picioare am plecat acasa cu Reţeta:

CEFALEXIM 500mg 7 zile 1 pastila la 8 ore
BIOPAROX 3 pufuri / zi 7 zile
Paduden 600mg 5 zile
Badijonaj cu albastru de metilen cat mai des
Gargara cu apa cu sare de mai multe ori pe zi

Urmez tratamentul cu sfinţenie, dar după 4 zile parca nu văd un progres prea mare. Amigdala dreapta, cea afectată a scăzut putin in volum, mai persista durerea la înghiţire.

Menţionez ca in ultimele 3 zile am avut transpiraţii nocturne abundente.
Ma întreb oare dacă nu cumva acest streptococ este rezistent la cefalexina si il iau degeaba... In copilărie faceam frecvent amigdalita pultacee, tratată cu Pen. G si apoi cu moldamin pentru prevenire complicaţii.
Am înţeles ca in protocoale este preferata penicilina. Mulţumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
399 comentarii 1 2 ..... 10111213 14 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: