Amigdalita cu focar de infectie sau nu?
Buna ziua!
Am fost la un medic ORL-ist in Galati pentru ca aveam durere mare sub foram de presiune la baza nasului, deasupra sprancenelor si la tample si nu reuseam sa stau mult timp in picioare, nas infundat dar care nu curgea si nu treceau cu paracetamol si mi-a zis ca nu am nimic. Medicul de familie a zis ca e sinuzita. Deabea dupa ce am inceput sa iau amoxicilina m-am pus pe picioare. Am mers la alt meidc ORL-ist si mi-a zis ca la nas nu am nimic cu toate ca e infundat si nu curge si dimineata nara aferenta partii capului pe care dormeam era infundata si mi-a zis ca am infectie la amigdalite in partea stanga si ca sunt inflamate. Mi-a pus disgnosticul de amigdalita cronica cu focar de infectie si m-a tirmis sa imi fac analize. Exudatul a iesit negativ, aslo 200 si vsh 4. Am intrebat ce tratament trebuie sa fac pentur infectie. Mi-a zis ca nimic si sa repet exudatul peste o luna. Doresc sa merg la alt medic sa ma conulte. Dumneavostra ce parere aveti de diagnosticele puse si ce ar trebui sa fac?
Multumesc mult!
Am fost la un medic ORL-ist in Galati pentru ca aveam durere mare sub foram de presiune la baza nasului, deasupra sprancenelor si la tample si nu reuseam sa stau mult timp in picioare, nas infundat dar care nu curgea si nu treceau cu paracetamol si mi-a zis ca nu am nimic. Medicul de familie a zis ca e sinuzita. Deabea dupa ce am inceput sa iau amoxicilina m-am pus pe picioare. Am mers la alt meidc ORL-ist si mi-a zis ca la nas nu am nimic cu toate ca e infundat si nu curge si dimineata nara aferenta partii capului pe care dormeam era infundata si mi-a zis ca am infectie la amigdalite in partea stanga si ca sunt inflamate. Mi-a pus disgnosticul de amigdalita cronica cu focar de infectie si m-a tirmis sa imi fac analize. Exudatul a iesit negativ, aslo 200 si vsh 4. Am intrebat ce tratament trebuie sa fac pentur infectie. Mi-a zis ca nimic si sa repet exudatul peste o luna. Doresc sa merg la alt medic sa ma conulte. Dumneavostra ce parere aveti de diagnosticele puse si ce ar trebui sa fac?
Multumesc mult!
24 comentarii
dincele relatate. pot sa inteleg.. ca NU ai nimic grav in nas( adic nu ai deviatie de sept si secretii purulente care sa vorbeasca despre o sinuzita)
cred ca este o rinita cronica hipertrofica.
pentru a sti sigur daca e si sinuzita sau NU.. trebue sa faci o radiografie SAF !
amigdalele.. pot sa fie inflamate.. pentru asta trebue sa faci gargara si sa ei pastile de supt. sa nu folosesti bauturi acidulate si reci !
pana faci radiografia.. iti recomand sa faci inhalatii, seara la culcare, sa pui picaturi in nas !
cred ca este o rinita cronica hipertrofica.
pentru a sti sigur daca e si sinuzita sau NU.. trebue sa faci o radiografie SAF !
amigdalele.. pot sa fie inflamate.. pentru asta trebue sa faci gargara si sa ei pastile de supt. sa nu folosesti bauturi acidulate si reci !
pana faci radiografia.. iti recomand sa faci inhalatii, seara la culcare, sa pui picaturi in nas !
pt d-l doctor flueraru:
un copil de 4 ani poate face SAF pt a decela o eventuala sinuzita sau e prea mic pt asa ceva?
simptome: raceste des, ii curg din prima zi pe nas mucozitati verzi- galbui (si nu ca la o raceala normala intai apos si dupa aia se ingroasa), tuseste productiv, are polipi si la ultimul control ORL erau putini inflamati
a luat antibiotice "pe paine" ca sa zic asa deoarece dr orl-ist ii da "preventiv, ca sa nu avem probleme"
va rog sa-mi spuneti care sunt pasii corecti si sistematici ce trebuie parcursi pt a vedea exact de unde vine problema?
multumesc!
un copil de 4 ani poate face SAF pt a decela o eventuala sinuzita sau e prea mic pt asa ceva?
simptome: raceste des, ii curg din prima zi pe nas mucozitati verzi- galbui (si nu ca la o raceala normala intai apos si dupa aia se ingroasa), tuseste productiv, are polipi si la ultimul control ORL erau putini inflamati
a luat antibiotice "pe paine" ca sa zic asa deoarece dr orl-ist ii da "preventiv, ca sa nu avem probleme"
va rog sa-mi spuneti care sunt pasii corecti si sistematici ce trebuie parcursi pt a vedea exact de unde vine problema?
multumesc!
NU.. trebue sa faceti radiografie la aceasta varsta!
deobicei se fac radiografii pentru a confirma un proces supurativ care trebue tratat prin punctiisau operatie ! NU e cazul acum !
La copii Vegetatiile adenoide marite.. blocheaza respiratia nazala si e firesc sa se inflameze mucoasa nazala si celulele etmoidale ( de acolo vin acele secretii vascoase)
pasii?
1. UN aparat de aerosoli ( cu ACC+ ser +_, Efedrinat 4 pic+ 2 pic de ulei de eucalipt( inhalant)
2.Spalaturi nazale cu ceai caldut de musetel si aspirator nazal !
3.Colargol sau protargol cate 3 pic la 8 ore in pozitie culcat pe spate( sa ajunga picaturile in rinofaringe )
4 Echinacee past mesticabile.. pentru imunitate.
deobicei se fac radiografii pentru a confirma un proces supurativ care trebue tratat prin punctiisau operatie ! NU e cazul acum !
La copii Vegetatiile adenoide marite.. blocheaza respiratia nazala si e firesc sa se inflameze mucoasa nazala si celulele etmoidale ( de acolo vin acele secretii vascoase)
pasii?
1. UN aparat de aerosoli ( cu ACC+ ser +_, Efedrinat 4 pic+ 2 pic de ulei de eucalipt( inhalant)
2.Spalaturi nazale cu ceai caldut de musetel si aspirator nazal !
3.Colargol sau protargol cate 3 pic la 8 ore in pozitie culcat pe spate( sa ajunga picaturile in rinofaringe )
4 Echinacee past mesticabile.. pentru imunitate.
... deci, fara antibiotice??? ( mentionez ca NU face febra)
normal ca Fara antibiotice.
Numai in caz ca face 2-3 zile febra care nu cedeaza al antiinflamatoare.. numai atunci se adauga un antibiotic.
Numai in caz ca face 2-3 zile febra care nu cedeaza al antiinflamatoare.. numai atunci se adauga un antibiotic.
sunteti un doctor de nota 10 :) o sa printez raspunsul dvs!
numai bine!
numai bine!
Buna ziua!
Am fost si am facut o radiografie SAF si rezultatul este: prenumatizare normala a sinusurilor fetei. Sinusul frontal drept hipotrofic. La control mi s-a spus ca am deviatie de sept pe partea dreapta. Este ceva ce necesita interventie chirurgicala?
Multumesc!
Am fost si am facut o radiografie SAF si rezultatul este: prenumatizare normala a sinusurilor fetei. Sinusul frontal drept hipotrofic. La control mi s-a spus ca am deviatie de sept pe partea dreapta. Este ceva ce necesita interventie chirurgicala?
Multumesc!
numai acea deviatie de sept.. daca este majora si impedica respiratia !!!
buna ziua. de ceva vreme ni se formeaza niste bilute urat mirositiare pe migdalite care is urat mirositoare. sunt de forma unui bob de orez de culoare alb-galbui si miros f.f. urat. ce pot sa fac? exudat am facut dar iese intodeauna ok. ce poate sa fie?am consultat si un medic ORL. dar a sp. ca nu vede nimic deosebit cu amigdalele mele.mentionez ca acele bilute apar din cand in cand. este exact ce se prezinta si aici. dati-mi un sfat va rog mult http://en.wikipedia.org/wiki/Tonsilloliths
este vorba de o amigdalita cronica.. cu cazeum in cripte.
1. se trateaza foarte simplu prin gargara facuta destul de des( dupa masa si nu numai)
cu diverse solutii( ceai de musetel, apa cu bicarbionat, apa cu sare, apa cu alcool iodat, apa cu ulei eteric de eucalipt ( cel mai calitativ.. de la Vivasan ). + regim alimentar fara rece, acru, acidulat care irita mucoasa si mentin inflamatia !
2. daca nu merge ciu tratament.. trebue facut criptolizis !
1. se trateaza foarte simplu prin gargara facuta destul de des( dupa masa si nu numai)
cu diverse solutii( ceai de musetel, apa cu bicarbionat, apa cu sare, apa cu alcool iodat, apa cu ulei eteric de eucalipt ( cel mai calitativ.. de la Vivasan ). + regim alimentar fara rece, acru, acidulat care irita mucoasa si mentin inflamatia !
2. daca nu merge ciu tratament.. trebue facut criptolizis !
va multumesc mult pentru raspuns. cu gargara am incercat de nenumarate ori si degeaba. nu inteleg ce inseamna "" trebuie facut criptolizic"". spuneti-mi macar daca e grav tare caci sunt si insarcinata si ca sa tin un tratament cu antibiotic nu cred ca am voie. va multumesc din suflet pt. raspunsul dumneavoastra si sa va dee dumnezeu sanatate si succes in cariera
DA.
nu ai voie nimic pana la nastere!
numai gargara si propolis cu Vit C de supt !!!!
nu ai voie nimic pana la nastere!
numai gargara si propolis cu Vit C de supt !!!!
Buna domnule doctor! as avea si eu cateva intrebari si sper sa imi dati un raspuns. Prietenul meu are un focar de infectie la nivelul amigdalelor de cativa ani. A tinut un tratament strict cu moldamin timp de 6 luni dupa care a intrerupt aproximativ o luna si ceva si a inceput sa il doara gatul, febra desi consuma doar apa plata la temperatura ridicata fara alcool sau bauturi acidulate. Si-a facut analizele unde totul a iesit ok in afara de ASLO care a iesit 400. A fost trimis de la un medic la altul spunandu-i-se sa vina luni la prima ora pt ca trebuie operat neaparat. Dupa care i-au spus ca nu mai trebuie operat ci trebuie sa urmeze iar un tratament strict de moldamin. Acum ia tratamentul de o luna si tuseste dimineata si seara si scuipa puroi.Intre timp am auzit ca ar exista un vaccin care desi costa destul de mult ar fi foarte bun sa vindece. Dorim sa ne ajutati cu un sfat pt ca nu mai stim ce ar fi cel mai bine ca sa se faca bine..
Buna ziua domnule doctor! as dori si eu un raspuns. Prietenul meu are focar de infectie la amigdale de cativa ani.A tinut un tratament strict cu Moldamin timp de 6 luni dupa care a intrerupt crezand ca e bine. Insa dupa scurt timp a inceput sa aiba dureri in gat si febra. I s-a sugerat sa faca analizele care au iesit bine in afara de ASLO care a iesit 400. Dupa ce a a fost trimis de la un medic la altul spunandu-i-se ca trebuie operat s-a ajuns la decizia ca trebuie sa tina din nou tratament cu Moldamin. Acum tine tratamentul de o luna insa pe langa durerile in gat care nu trec de la nimic, tuseste si scuipa puroi. tin sa mentionez ca de ingrijit se ingrijeste si nu-si neglijeaza gatul insa fara rezultat. Intre timp am auzit ca ar exista un vaccin care desi costa destul de mult ar vindeca infectia, dar nu avem prea multe detalii. ne puteti ajuta va rog. Suntem disperati. Asteptam un raspuns.
nu stiu despre ce vaccin vorbiti.. ca sa ma pronunt ar trebui sa vad gatul si sa stiu mai multe despre bolile cronie( gastrice, pulmonare)
faceti cateva poze cu faringele si trimiteti pe fvaleriu2hotmail.com
faceti cateva poze cu faringele si trimiteti pe fvaleriu2hotmail.com
Buna ziua!
Pana la urma s-a descoperit ca am rinita cronica hipertrfica. Am facut tratament cu dexamed injectabil 5 zile si a fost ok, doar ca la o anumiat perioada de timp iar se inflameaza mucosa nazala, gatul... Am facut injectie cu diprophos de trei ori pana acum la un interval de o luna intre ele. Acum am desoperit ca am si gastrobulbita. Cum pot afla ce provoaca inflamatia sa o pot opri si sa nu mai repet aceste injectii? Sau un tratament naturist sa nu mai bag chimicale in organism pentru ca si ele slabesc rezistenta organismului.
Multumesc mult!
Pana la urma s-a descoperit ca am rinita cronica hipertrfica. Am facut tratament cu dexamed injectabil 5 zile si a fost ok, doar ca la o anumiat perioada de timp iar se inflameaza mucosa nazala, gatul... Am facut injectie cu diprophos de trei ori pana acum la un interval de o luna intre ele. Acum am desoperit ca am si gastrobulbita. Cum pot afla ce provoaca inflamatia sa o pot opri si sa nu mai repet aceste injectii? Sau un tratament naturist sa nu mai bag chimicale in organism pentru ca si ele slabesc rezistenta organismului.
Multumesc mult!
1.e important sa
u mai faci preparate hormonale. injectabil sau in cornete.
2.pentru problemele gastrice regim alimentar + Redigest 3 pe zi
3. pentru nas.. ihalatii cu cei de musetel + 2-3 pic de ulie esential de Eucalipt... si spalaturi nazale cu acelas ceai+ gargara.
4.Sinupret 2 la 8 ore 10 zile
u mai faci preparate hormonale. injectabil sau in cornete.
2.pentru problemele gastrice regim alimentar + Redigest 3 pe zi
3. pentru nas.. ihalatii cu cei de musetel + 2-3 pic de ulie esential de Eucalipt... si spalaturi nazale cu acelas ceai+ gargara.
4.Sinupret 2 la 8 ore 10 zile
Buna ziua!
Am urmat tratamentul recomandat de Dumneavoastra si a fost foarte eficient.Sinupret-ul face minuni.
Inhalatiile cu musetel si eucalipt le repet o data pe saptamana si spalaturile cu muselet o data la doua trei zile.
Cu toate acestea am ramas cu o sensibilitate si la cel mai mic curent, vant puternic sau de la aerul conditionat mi se infunda nasul, dureri de cap sub forma de presiune la ceafa si frunte, ameteli usoare, lumina puternica ma deranjeaza si apare si senzatia de oboseala in tot corpul si slabiciune. Nasul tot se infunda pe parcursul noptii dar mult mai putin si dupa ce stau 10-15 minute in picioare se desfunda singur. Zilele calduroase le resimt mult mai puternic si faptul ca in acele zile aerul e greu respirabil. Stresul este ridicat aproape tot timpul si am inceput sa iau calciu si magneziu pentru a ajuta organismul. (imi amortesc sau simt furnicaturi in extremitati). Pe timpul verii la munca in fiecare zi merge aerul conditionat. Cand imi preajma mea se fumeaza simt puternic fumul de tigara si lipsa aerului. Tin sa mentionez ca de felul meu nu aveam astfel de probleme: stateam intre fumatori si nu nu era nici un discomfort, daca mergea aerul conditionat intr-o camera nu aveam nici o problema si in zilele cele mai calduroase puteam sta la soare si in zone in care nu adia vantul deloc. Ce as putea face sa imi recapat rezistenta ?
Multumesc mult!
Am urmat tratamentul recomandat de Dumneavoastra si a fost foarte eficient.Sinupret-ul face minuni.
Inhalatiile cu musetel si eucalipt le repet o data pe saptamana si spalaturile cu muselet o data la doua trei zile.
Cu toate acestea am ramas cu o sensibilitate si la cel mai mic curent, vant puternic sau de la aerul conditionat mi se infunda nasul, dureri de cap sub forma de presiune la ceafa si frunte, ameteli usoare, lumina puternica ma deranjeaza si apare si senzatia de oboseala in tot corpul si slabiciune. Nasul tot se infunda pe parcursul noptii dar mult mai putin si dupa ce stau 10-15 minute in picioare se desfunda singur. Zilele calduroase le resimt mult mai puternic si faptul ca in acele zile aerul e greu respirabil. Stresul este ridicat aproape tot timpul si am inceput sa iau calciu si magneziu pentru a ajuta organismul. (imi amortesc sau simt furnicaturi in extremitati). Pe timpul verii la munca in fiecare zi merge aerul conditionat. Cand imi preajma mea se fumeaza simt puternic fumul de tigara si lipsa aerului. Tin sa mentionez ca de felul meu nu aveam astfel de probleme: stateam intre fumatori si nu nu era nici un discomfort, daca mergea aerul conditionat intr-o camera nu aveam nici o problema si in zilele cele mai calduroase puteam sta la soare si in zone in care nu adia vantul deloc. Ce as putea face sa imi recapat rezistenta ?
Multumesc mult!
ginseng dimineat 1fiola de baut
la pranz 2 past de echinaceea
seara 1 gemoderivat de stejar
la pranz 2 past de echinaceea
seara 1 gemoderivat de stejar
Buna ziua,
nu va suparati, dar cum se fac spalaturile nazale cu ceai (pentru un copil de 4 ani) ? Dr. ORL-ist la care am mers mi-a spus ca, in nici un caz sa nu bag cu seringa ser fiziologic sau altceva in nas pentru ca risc sa imping secretiile. Asa ca nu stiu cum sa fac.
Multumesc anticipat!
nu va suparati, dar cum se fac spalaturile nazale cu ceai (pentru un copil de 4 ani) ? Dr. ORL-ist la care am mers mi-a spus ca, in nici un caz sa nu bag cu seringa ser fiziologic sau altceva in nas pentru ca risc sa imping secretiile. Asa ca nu stiu cum sa fac.
Multumesc anticipat!
se puine ceaiul cald in nas cu pipeta.. si imediat se sufla acea parte a nasului asa se repeta de cateva opr pana nu se elimina toate secretiile e o parte peurma pe cealalta.
Buna dimineata,
Am si eu o problema cu amigdalitele...de cate va zile mi sa umflat amigdalita stanga si mia aparut niste "pungute" de puroi si din cate am observat a inceput s imi apara si pe ce din dreapta tot asa...le-am dat cu albastru de metel ca din cate am auzit e bun la dezinfectie...ce trebuie sa fac ca sa scap de acele" pungute"..sau ce trebuie s iau?
Am si eu o problema cu amigdalitele...de cate va zile mi sa umflat amigdalita stanga si mia aparut niste "pungute" de puroi si din cate am observat a inceput s imi apara si pe ce din dreapta tot asa...le-am dat cu albastru de metel ca din cate am auzit e bun la dezinfectie...ce trebuie sa fac ca sa scap de acele" pungute"..sau ce trebuie s iau?
trebuie sa faci gargara cu ceaiuri sau apa calda cu bicarbonat de sodiu
sa tii regim fara acru, acidulate si citrice
sa folosesti multe lichide calde
daca apare febra si dureri in gat tre sa mergi la ORL.. sa vada despre ce este vorba
sa tii regim fara acru, acidulate si citrice
sa folosesti multe lichide calde
daca apare febra si dureri in gat tre sa mergi la ORL.. sa vada despre ce este vorba
buna ziua, pentru passion_ana.ce ai mai rezolvat cu nasul infundat, eu am aceleasi simptome:nas infundat presiune ceafa stare de rau in corp pe mine ma ustura si ochii ma deranjeaza lumina, la ce doctori am fost nu am rezolvat nimic analizele sunt bune dar eu sunt varza cand ma trezesc se infunda nasul automat usturime ochi si respir greu, sunt tot din Galati te intreb poate ai descoperit ceva in orasul nostru, o zi buna.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3aseara pe amigdalita dreapta aveam o pata alba cam maricica
- 6problema amigdale de aprox. un an
- 32amigdalite cu carnite!
- 4amigdale inflamate
- 4amigdala umflata
- 1ureche umflata, amigdalite diagnostic, angina
- 2Baietel 4 anisori febra, amigdalita, conjunctivita
- 4Amigdale sublinguale tratament
- 6Amigdalita pultacee.. ma doare foarte tare gatul si nu pot sa inghit
- 2amigdale marite
- 13Amigdale umflate