amigdalita acuta - ulceroasa
Buna seara,
am o mare problema si va rog sa ma ajutati deoarece sunt efectiv disperata.
Acum 3sapt m-am trez cu dureri la inghitit si urechile infundate, apoi am facut temperatura..am observat ca in gat aveam pungi de puroi pe amigdale care ulterior s-au transf intr-o culoare inchisa, spre negru.am ajuns la orl panduri la camera de garda si mi s-a pus ca diagnostic fara niciun fel de analiza amigdalita acuta ulceroasa si mi s-a recomandat sa fac tratament injectabil cu penicilina(2 milioane), gentamicina si dexametazona de 2 ori/zi timp de 7 zile.zis si facut si tratamentul a dat roade. cand l-am terminat am facut o frumusete de alergie pe tot corpul, dupa care amigdalitate au inceput sa faca din nou puroi.am mers la alt medic orl-ist si mi s-a recomandat sa iau augmentin timp de 7 zile si apoi sa fac un exudat.mi-a trecut din nou totul dar acum la terminarea tratamentului(2 zile) mi s-au umflat din nou si am dureri la inghitit.
va rog sa imi spuneti ce este de facut pentru ca nu vreau sa ajung la operatie:(
p.s. tin sa mentionez ca am 27 de ani, nu am avut niciodata probleme cu amigdalitele.
multumesc
am o mare problema si va rog sa ma ajutati deoarece sunt efectiv disperata.
Acum 3sapt m-am trez cu dureri la inghitit si urechile infundate, apoi am facut temperatura..am observat ca in gat aveam pungi de puroi pe amigdale care ulterior s-au transf intr-o culoare inchisa, spre negru.am ajuns la orl panduri la camera de garda si mi s-a pus ca diagnostic fara niciun fel de analiza amigdalita acuta ulceroasa si mi s-a recomandat sa fac tratament injectabil cu penicilina(2 milioane), gentamicina si dexametazona de 2 ori/zi timp de 7 zile.zis si facut si tratamentul a dat roade. cand l-am terminat am facut o frumusete de alergie pe tot corpul, dupa care amigdalitate au inceput sa faca din nou puroi.am mers la alt medic orl-ist si mi s-a recomandat sa iau augmentin timp de 7 zile si apoi sa fac un exudat.mi-a trecut din nou totul dar acum la terminarea tratamentului(2 zile) mi s-au umflat din nou si am dureri la inghitit.
va rog sa imi spuneti ce este de facut pentru ca nu vreau sa ajung la operatie:(
p.s. tin sa mentionez ca am 27 de ani, nu am avut niciodata probleme cu amigdalitele.
multumesc
4 comentarii
1. trebuei sa afli cauza recidivelor.. cel mai frecvent cauza e in regimul alimentar gresit
si in unele probleme gastrice sau intestinale de care nu stii sau le neglijezi
2. pe forum gasesti cum se fac inhalatii, aromoterapie, aerosoli, gargara si ce spreiuri se folosesc p-entru a mentine mucoasa fearingelui in stare buna
3 daca amigdalele sunt mari, hipertrofiate... o sa fie greu sa eviti operatia
se poate sa reduci amigdalele in volum cu radiofrecventa
si in unele probleme gastrice sau intestinale de care nu stii sau le neglijezi
2. pe forum gasesti cum se fac inhalatii, aromoterapie, aerosoli, gargara si ce spreiuri se folosesc p-entru a mentine mucoasa fearingelui in stare buna
3 daca amigdalele sunt mari, hipertrofiate... o sa fie greu sa eviti operatia
se poate sa reduci amigdalele in volum cu radiofrecventa
multumesc frumos pt raspuns.o sa ma documentez aici, abia ieri am descoperit acest site.nu sunt extrem de umflate dar au forma ciudata si sunt rosii, ma ustura si doare la inghitit.
multumesc!
multumesc!
Buna ziua, eu am amigdalita pe partea dreapta care este destul de marita si imi colecteaza puroi intarit care la citva timp il elimin. Ce trebuie sa fac? Va multumesc
internare in clinica ORL..si rezolvarea roblemei...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Aslo marit, sport de performanta..
- 14angine acute pultacee repetate
- 13Puroi amigdale, febra mare.
- 50Mi-a spus ca am amigdalita criptica cazenoasa
- 7amigdalita acuta
- 4pt amigdalita acuta 250 mg granule Ceclor - nu e prea mult?
- 19probleme in gat
- 10faringita sau amigdalita
- 4Amigdalita cronica
- 11Amigdalita
- 6amigdalita acuta pultacce la bebelus
- 8amigdalita acuta - sfaturi
- 18Puroi pe amigdale
- 12Persoana bolnava in timpul CHIMIOTERAPIEI
- 5Amigdalita acuta nespecificata
- 1Amigdalita acuta care nu cedeaza (Augmentin, Peniclina)
- 1Amigdalita acuta
- 1Amigdalita acuta
Mai multe informații despre: Amigdalita acuta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: