Amețeli și grețuri

17-02-2019
giulia.ju
Nu este medic/terapeut
giulia.ju
Buna. Sunt aici sa cer un sfat medical sau păreri ale persoanelor care au fost in situații similare mie. Acum 2 ani am suferit de vertij timp de câteva săptămâni și am fost diagnosticata d medicul de familie cu neurita vestibulara. Eu trăiesc in Anglia și aici este mai dificil cu sistemul medical și nu am fost trimisa la niciun specialist. Mi a trecut d l sine, dar din acea iarna am amețeli la câteva luni. Acum 3 săptămâni mi au revenit, dar de data aceasta am 2 simptome noi: respiratie grea si senzații d vărsături. M am hotărât sa vin acasa sa merg l un medic specialist dar Nush de unde sa încep. Dacă este vreun medic pe aici va rog sa îmi recomandați la ce specializare ar trebui s apelez. Va mulțumesc anticipat.
1 comentarii
0
19-02-2019, ora 02:36
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Buna ziua,

Daca vertijul este de doi ani, apare si dispare, este putin probabil sa fie o cauza severa. S-ar parea ca este intr-adevar sindrom vestibular. Se investigheaza la ORL sau la neurologie, mai curand la ORL. Consultul de neuro ar fi de folos pentru cazul cand vertijul este de fapt cu totul de alta cauza (migrena etc.).
Probabil cel mai bine ar fi prima data la neuro, sa spuna daca este intr-adevar o problema vestibulara sau altceva, si daca trebuie sa nu RMN. Apoi ORL.

Pentru vestibular, Exista investigatii (Posturografie, potentiale evocate vestibulare), si tratamente(de ex. manevre de reabilitare vestibulara), in functie de cauza.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.