ameteala si tiuit in urechi

127 comentarii 1 2 345 Înainte ›
0
12-02-2016, ora 20:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
e mai grav decat crezi
sunt cateva probleme s inu se poate trata la distanta fara sa stii ce ai
consult ORL obligatoriu cu audiograma
trebuie baut multe lichide sa se restabileasca circulatia cerebrala si sa dispara ameteala
s.m.a.
nasul desfundat cu Vibrocil... pana luni si urgent la ORL
0
27-02-2016, ora 22:42
vflorin
Nu este medic/terapeut
vflorin
Buna seara, ma numesc Florin si am 31 de ani, 81 kg, 182 cm, in urma cu 2 ani am avut o ameteala ciudata timp de 1 minut...de atunci ma simt ametit mereu si am un tiuit in cap.Am fost la medic(Irlanda) si mi-a dat niste pastile bivertin, dar nu au avut nici un efect, au inceput niste intepaturi la inima si in brate(nu mereu) si am mers la control din nou, m-au trimis sa fac niste analize la sange si x-ray, a iesit colesterolul putin marit si de atunci tin dieta.Tensiunea este buna, au zis ca inima si plamanii sunt in regula din radiografii, mi-au dat o doza dubla de bivertin, fara nici un rezultat...nu stiu ce sa mai cred si unde sa ma duc...va rog sa ma ajutati cu un sfat!Va multumesc!
0
28-02-2016, ora 17:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 depinde ce regim tii.., in cazul Tau sunt interzise complet Lactatele, mezelurile, maioneza, margarina...s.a
2 sigur este o problema de circulatie, calitatea sangelui tine de alimentatie si de hidratarea corecta
asa ca ar trebui sa investighezi de la distanta, ficatul, rinichii..inima, ecografie dopler vase sangvine, coloana cervcala
0
29-02-2016, ora 20:19
vflorin
Nu este medic/terapeut
vflorin
Va multumesc pentru raspuns, regimul este de colesterol...mi-au dat niste hartii cu ce pot manca si ce nu.O sa merg sa fac aceste investigatii!Imi puteti recomanda d-voastra niste ceaiuri sau ce credeti ca o sa imi faca bine?O seara minunata!
0
10-04-2016, ora 12:16
alexbv2010
Nu este medic/terapeut
alexbv2010
Buna ziua. Am 21 de ani, 73 kg, 1.80m inaltime. De 1 an jumatate ma confrunt cu un tiuit in ureche ( in cap) nici nu stiu exact, cateodata apar si unele ameteli si se intenifica tiuitul si niste zvacuri(tremurari) in zona cefei tin sa mentionez ca merg la sala de forta zilnic si sunt o persoana foarte activa. Am fost la medicul neurolog am facut analize de sange si rmn cerebral, amandoua au iesit bune am luat si un tratament( Oxybral, Betaserc, si Sanax( pentru atacuri de panica)) tiuitul nu a disparul. Am nevoie de pararea dvs. sunt foarte nelinistit in legatura cu aceasta problema si deaceea apar si acele atacuri de panica, de la ce credeti ca poate fii problema ? Urmeaza sa ma duc si la un medic orl, poate sa fie de la ureche problema ?

Va multumesc ! Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoasta.
0
10-04-2016, ora 20:57
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie investigat Rinichii si tractul digestiv
analizat daca este corect stilul alimentar..si mai cu seama cum si cu ce se face hidratarea
0
10-04-2016, ora 22:30
alexbv2010
Nu este medic/terapeut
alexbv2010
Atunci sa nu mai merg la un consult orl ? Cele 3 mese principale nu le ratez niciodata plus alte gustari, sucuri cu acid nu prea beau ma hidratez cu apa in majoritatea cazurilor. Ce-i drept am avut niste probleme cu rinichii in urma unei lovituri, dar acum pare sa fie in regula. Credeti ca poate fii ceva grav ?
0
16-12-2017, ora 12:00
ioana.ronea
Nu este medic/terapeut
ioana.ronea
Buna ziua dl. doctor,

De 3 luni de zile ma confrunt cu o stare de ameteala care se manifesta in fiecare zi, fara a avea insa senzatia ca lucrurile se invart in jurul meu. Uneori am dureri de cap si tiuit in urechi, in special cand incerc sa adorm, dar si in decursul zilei, doar ca sunt mai putin accentuate. Am dureri in partea cervicala, iar la radiografie mi s-a gasit urmatorul rezultat:
- rectitudine cervicala
- osteofite anterioare mari C5-C6
- ingustarea sp. I-V C6-C7 si C5-C6
Medicul neurolog mi-a prescris urmatorul tratament:
- MAGNE B6
- CLORZOXAZON
- AULIN
- STRESCLIN
- BETASERC
In urma tratamentului nu s-a simtit nicio ameliorare.
O alta problema cu care ma confrunt este un fibrom uterin de 1.5 mm, la care mi s-a dat tratament cu ESMYA timp de 3 luni.
Analizele au iesit in regula, tensiunea arteriala putin marita, 12.8, 13.5, 14.8, iar pulsul de 70-80.
De cand au aparut aceste simptome am o stare de teama si-mi creste pulsul.

Va rog sa ma ajutati!
Va multumesc!
0
16-12-2017, ora 17:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 dupa diagnostile.. eclar ca sunt probleme serioase de cloana cervicala, care se trateaza a Balneologie, reumatologie, kinetoterapie...
nicidecum la neurologie
2 betasercul ajuta bine doar la vertijul rotator..aici nu are ce cauta
3 mai depinde si de varsta, KG si starea ficatului
asta influenteaza calitatea sangelui, cat de fluid este s cum oxigeneaza
0
17-12-2017, ora 18:29
ioana.ronea
Nu este medic/terapeut
ioana.ronea
Multumesc pentru raspuns, dl. doctor!

Am 44 de ani si 55 de kg. Considerati ca problema cervicala imi creste tensiunea (care a fost cel mai mult 14.8) si imi cauzeaza starea de ameteala?
As dori sa stiu daca acupunctura ma ajuta pentru problema cervicala.

Va multumesc!
0
17-12-2017, ora 19:36
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
acum acupunctura poate sa amelioreze durerile poate sa ajute la ameteala
DAR nu scoate problemele de pe coloana
acolo e mult de lucru cu un kinetoterapeut.. si tratament la balneologie
si obligatoriu.. schimbam postura de sezut la masa, calculator
se schimba perna pe care se doarme.. toate acestea ai stricat coloana
0
07-01-2018, ora 12:09
Luc78
Nu este medic/terapeut
Luc78
Buna ziua,
Am si eu o problema similara in sensul ca de 1 an si 3 luni ma simt in permanenta ametit ca o stare de betie uneori am si greata imi tremura tot corpul parca vad un pic in ceata si imi tiuie ambele urechi, cateodata mi-se racesc mainile si picioarele iar daca rasucesc mana intr-o pozitie mai ciudata parca se blocheaza si vad permanent niste puncte negre care se misca odata cu privirea si imi trosneste gatul cand il rotesc am facut facut de 4 ori analize de sange inclusiv pentru glande, si pentru trichineloza am fost la alergologie la gastro la ofta de 2 ori la orl de 3 ori la neurolog de 3 ori am facut CT la cap radiografie cervicala si tot ce s-a gasit e o toxocara pentru care am luat tratament si trigliceridele mari in jur de 400, am luat o groaza de magneziu calciu si B-uri nici macar o zi nu mi-am revenit complet, tensiunea a fost normala de fiecare data 120-130 cu 80, toate simptomele au aparut la 1 luna dupa ce am inceput sa lucrez 8 ore pe zi la calculator, ultimul diagnostic cica ar muschi gatului incordati si nu ar circula bine sangele la creier. Am 40 de ani, fumez cam un pachet la zi mai consum si alcool la 2-3 zile 3-4 beri dar atunci se diminueaza tremuratul
0
16-01-2018, ora 19:48
Caleidoscop
Nu este medic/terapeut
Caleidoscop
Bună seara! De mai bine de opt luni mă dor urechile, aud un pocănit în ele, mai des în cea stângă, dar mai dureroasă este cea dreaptă. Am fost la spital acum vreo doi ani, şi m-au trimis şi la secția de ORL, iar acolo am primit ca diagnostic că am rinosinuzită, ce-i drept cam am tot timpul nasul înfundat, iar atunci când dorm pe o parte ba mi se înfundă o nară, ba cealaltă. Revenind la urechile mele problematice, mă dor şi în spatele lor, nu ştiu cum să explic foarte corect, să zic cam prin dreptul amigdalelor, şi țin să menționez că am probleme şi cu ele, de cel puțin cinci ori pe an. Ce mă sfătuiți să fac? Am folosit si OTIPAX, şi nu a făcut nimic, acum folosesc OTIS-T, iar daca îmi pun mai mult de patru picături simt o durere mare în ureche.

-Vă mulțumesc!
0
16-01-2018, ora 20:54
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
te intorci la medicul ORL.. cu internare si operezi in nas ce e de operat, sau deviatie sept sau rinita hipertofica
nu se vindeca urechile niciodata pe un nas infundat
0
17-01-2018, ora 21:58
Caleidoscop
Nu este medic/terapeut
Caleidoscop
Vă mulțumesc din suflet!
0
18-01-2018, ora 22:54
Anca apan
Nu este medic/terapeut
Anca apan
Buna seara.am 34 de ani si 2 copii.de cateva zile, in urma unei raceli am ramas cu ameteala, stare de rau, sunet in urechi, stare de voma, si stare de panica ! Am mai avut probleme cu sunetul in urechi si mi s a spus ca am.vertij, si ca ar trebui sa ma obisnuiesc, pt ca nu v a trece! Acum.ma simt ametita si imi simt mainile grele, parca obosesc mult prea repede si atarea de panica e groaznica.locuiesc in anglia, nu prea considera dr de aici ca as avea ceva. Ce ma sfatuiti sa fac? Nu pot face mai nimic ca mi e rau incontinuu?
0
19-01-2018, ora 13:48
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Cate kg ai? Probleme cu digestia ??
Te hidratezi corect?? Tensiunea arteriala ??
Tot ce ai scris. Tine de calitatea sangelui proasta. Gris.vascos. alimentatie hidrayare gresita''''
0
21-01-2018, ora 13:15
AndreiB22
Nu este medic/terapeut
AndreiB22
Buna ziua,
Am 34 de ani, 1, 70m, 89 de kg.(105 kg in Sept 2017)
Simptomalogie :
1. ameteli usoare / medii zilnic
2. tiuit in urechi (mai ales seara la culcare)
3. dureri de cap ciudate zilnic (ca furnicaturi (senzatie de purici sau cateodata senzatie asemanatoare la cum numim noi popular ‘piele e gaina’) care vin si pleaca repede).
4. rar simt unele vene care pulseaza in cap (ca locatie langa lobul urechii sau undeva deasupra urechii )
5. noaptea imi amortesc degetul mic si cel inelar si o parte din palma (destul de tare)
6. tensiunea medie e undeva la 115 / 85, puls mediu 90-95, iar ca ciudatenie, in ultimele cateva zile am observat varfuri de 145 / 100 pentru perioade scurte de timp, mai ales daca fumez inainte 1-2 tigari.

Context actual :
Ecografie abdominala OK (usoara steatoza hepatica), EKG-uri multiple OK, ecografie la inima OK (cu comentariul ca am muschiul inimii gros, probabil am avut tensiune mai mare in trecut), Conductivitate nervi la brate OK, 2 operatii hernie inghinala una in Nov si una in Dec 2017.
Multiple analize in ultimele cateva luni (vitamine, ficat, rinichi, hepatite a, b, c, , amilaza, helicobacter pylori, crp, vhs, glicemie, hormoni suprarenali, t3 / t4 / tsh), nici una remarcabila in mod deosebit, poate creatinina la limita inferioara
Acum cateva zile am fost diagnosticat cu Vertijul paroxistic pozitional benign si mi s-a dat tratement 3 zile cu betahistina 3 pe zi (a cate 16mg) si am fost pus pe lista de asteptare pentru un MRI(Magnetic resonance imaging) la cap. Ma simt putin mai bine dupa ce am inceput sa iau pastilele, dar tiuitul inca nu a disparut...
Vreau sa imi spuneti va rog parerea dvs. Locuiesc in afara tarii si accesez foarte foarte greu sistemul de sanatate, imi programez de obicei consultatii / investigatii cand revin in tara pentru 2-3 zile…

Multumesc,
Andrei
0
21-01-2018, ora 18:43
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 steatoza hepatica la varsta asta deja e grav, garantat sange gros vascos care explica cele 3 puncte
ameteli, tiuit, dureri de cap
2 VPPB daca intradevar este se trateaza fara medicamente doar la ORL prin manevra EPLEY
o gasesti pe youtube sa vezi despre ce vorbesc
3 sigur e cazul sa schimbi radical stilul alimentar si hidratarea
4 investigatii la coloana cervicala. de acolo amortelile la maini
0
21-01-2018, ora 21:13
AndreiB22
Nu este medic/terapeut
AndreiB22
D-le doctor, va multumesc de raspuns.

Stiu ca nu e de bun augur un ficat gras (steatoza hepatica) dar incerc sa tin in frau cu dieta / omega 3 / anghinare / silimarina / Vit E, de 4 luni am slabit 15 kg, iar toate analizele la ficat sunt acum in limite (TGO/TGP/TGG/bilirubina/ FOSFATAZA ALCALINA).

Referitor la sangele vascos, probabil ar fi trebuit sa se reflecte la homoleucograma dar toate par sa fie in valori normale
RBC – cellule rosii (eritrocite) 5.56 10*12/L / Hemoglobina - 156 g/L / Hemacrit - 0.49 l/l
Daca aveti un alt punct de vedere referitor la tiuit-ul in ureche si ameteala fata de diagnosticul actual as fi incantat sa iau in vedere opinia dvs.

Va multumesc,
0
24-10-2018, ora 22:24
loredana_stan
Nu este medic/terapeut
loredana_stan
Buna seara,
In urma cu doua saptamani am inceput sa ma simt ametita. Ameteala este constanta, imi da senzatia de cap tulbure. Parca din cand in cand imi amortesc buzele, dintii din fata de sus si de jos, si simt o caldura in urechi. Sunt anumite momente cand imi zvacneste capul si simt ca ma strange in varful capului, cateodata in ceafa sau tample.
Am dureri si in ceafa, am un inceput de spondiloza.
Am nascut de 6 luni, si sufar de anxietate.
In momentul de fata iau multivitamine dar nu simt o imbunatatire. Imi este foarte teama deoarece nu am avut niciodata probleme cu capul.
Analizele sunt bune, cu inima, plamanii, stomacul si tiroida sunt ok,. Am facut testele de curand.
Ma puteti sfatui incotro sa o iau ?
Multumesc!
0
25-10-2018, ora 07:34
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1.hidratare forțată.. apă și ceaiuri toată ziua
2. Excludem toate lactatele.mezelurile dulciurile din comerț
3. Consumam 3 mese obligatoriu cu multe legume
Cane slabă și peste cate 2 zile pe săptămână
Restul cereale și legume 2..3 fructe pe zi
4 plimbări de cate 30 minute de 2 ori pe zi
5. Ginseng ceai capsule și fiole de baut
0
04-12-2018, ora 11:09
Eu.
Nu este medic/terapeut
Eu.
Buna ziua, de ceva timp am ameteli mai mult in timpul somnului cand ma intorc de pe o parte pe alta parca ma scufund intr-o gaura neagra, oboseala continuu, o durere in gat, senzatia de nod in gat si gat uscatde 2 ani, mi sa spus ca am boala de reflux... am 42 ani, 60kg, 1.60cm, tensiunea 9 cu 6.in boala de reflux ce regim se tine ? Iar acele ameteli de la ce pot fi? Probleme as avea multe din cauza unei trombocitopenii autoimune mi sa facut splenectomie si s-au administrat doze mari de dexametazona si medrol 1 an, si de atunci am si aceste probleme la gat. Va multumesc mult!
0
04-12-2018, ora 12:05
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
am mai scris pe forum postari despre reflux si alimentele interzise
am explicat ca... Problemele gastro-intestinale afecteaza organismul prin 2 cai
1 refluxul gastro-esofagian irita in somn organele ORL
2 digestia proasta duce la malabsorbtie intestinala..cu o calitate prosta asangeui si de acolloo si ametelile
INvestiagtiile serioase se fac la Gastrologie
0
04-12-2018, ora 14:13
Anca apan
Nu este medic/terapeut
Anca apan
018-01-2018, ora 22:54Anca apanNu este medic/terapeutAnca apan
Buna seara.am 34 de ani si 2 copii.de cateva zile, in urma unei raceli am ramas cu ameteala, stare de rau, sunet in urechi, stare de voma, si stare de panica ! Am mai avut probleme cu sunetul in urechi si mi s a spus ca am.vertij, si ca ar trebui sa ma obisnuiesc, pt ca nu v a trece! Acum.ma simt ametita si imi simt mainile grele, parca obosesc mult prea repede si atarea de panica e groaznica.locuiesc in anglia, nu prea considera dr de aici ca as avea ceva. Ce ma sfatuiti sa fac? Nu pot face mai nimic ca mi e rau incontinuu?
019-01-2018, ora 13:48Dr. Flueraru ValeriuORL - Otorinolaringologie, PascaniDr. Flueraru Valeriu
Cate kg ai? Probleme cu digestia ??
Te hidratezi corect?? Tensiunea arteriala ??
Tot ce ai scris. Tine de calitatea sangelui proasta. Gris.vascos. alimentatie hidrayare gresita''''

raspunsul.meu:
TA 110, cu 50, 55 de obicei
cu hidratarea, stau prost, este adevarat
am 85 kg la 1.70 inaltime
aceste stari persista, dar nu tiuitul in urechi ma.deranjeaza cel mai mult ci faptul ca simt ca ma sufoc, ca obosesc foarte tare, ca trebuie sa stau jos mereu ca nu ma simt bine stand in picioare, obosesc, nici n am putere, ca simt in piept sus, inspre gat, ca am niste palpitatii, si simt ceva de genul ca si atunci cand mergi cu.masina.in viteza si treci peste un damb, senzatia aceea ca se intoarce stomacul pe dos eu simt asta mereu, fara sa am.emotii sau alte stari.
ce imi.recomandati sa fac? cu ce sa incep.?
multumesc
0
04-12-2018, ora 17:48
Eu.
Nu este medic/terapeut
Eu.
Mulțumesc pentru răspuns! Aceste amețeli pot fi și de la spondiloza cervicala, câteodată parca nici mâinile nu ma mai asculta.
0
04-12-2018, ora 18:05
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pt Anca Apan
se incep investigatiile de la gastrologie cu ecografie.. daca e cazul si endoscopiii
trebuie de schimbat radical stilul alimntar
cand incepi sa slabesti . treptat in mod corect..se normalizeaza calitatea sangelui si circulatia cerebrala se inbuntateste
omul respira cu Diafragma.. cand e o gastrita cu reflux, cand e un ficat mare...diafragma nu poate sa coboare spre abdomen si de acolo senzatia de sufocare
0
07-12-2018, ora 18:35
Eu.
Nu este medic/terapeut
Eu.
Bună seara dl doctor, am făcut investigații la gastrologie și în urma ex cu bariu mi-a ieșit : - dischinezie de tip lupatic ( dacă înțeleg bine) ; - gastroduodenita ; și BRCE..am urmat tratament cu nexium dar simptomele sunt aceleași, am făcut și RMN cerebral și singura problema sunt leziuni demielunizantr frontale fără semnificație patologica certa. Credeți.ma ca nu știu unde sa ma mai duc și ce sa mai fac ca tot timpul ma simt rău.va rog ajutați.ma.
0
07-12-2018, ora 19:19
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca e cazul de un nutrtionist si un medic Naturist
fiindca tratamentul probemelor gasro-intestinale necesita alimentatie corecta, tratament naturist de durata, enzime digestive, antacide, , , , , doar ce ati luat DVS nu e suficient
0
07-12-2018, ora 23:57
Eu.
Nu este medic/terapeut
Eu.
Va mulțumesc din suflet pentru răspuns, dar sa înțeleg ca problemele pe care le am la gat, durerile de cap și amețelile pot fi de la stomac, de la acest reflux?
Adaugă un comentariu / răspuns
127 comentarii 1 2 345 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.