Am scapat de neg (pe degetul mare de la mana) cu bicarbonat si otet

04-02-2020
ursulevski
Nu este medic/terapeut
ursulevski
Am avut un neg alburiu pe degetul mare de la mana, de vreo 2ani. Mare de vreo 4mm (diametru). Se umfla si mai tare la contactul cu apa (mai ales calda).
Ce am incercat si n-a functionat: rostopasca (am incercat si cu tinctura, dar si cu seva plantei intrucat am crescut-o in gradina) - slabe rezultate si coloreaza urat negul (portocaliu) ; Ulei de ricin si alte uleiuri esentiale, iarasi, slabe rezultate;
Ce a functionat foarte repede (intr-o saptamana - doua): pun un praf de bicarbonat pe neg, apoi pun o picatura de otet (otet tare, nu de mere caci e dulce si dauneaza probabil). Face reactia si picatura se disperseaza. Incerc sa adun picatura dispersata si s-o plasez iar pe neg si mai adaug un praf de bicarbonat peste. Rezultatul e un strat vizibil de bicarbonat nedizolvat dar inmuiat in acea picatura de otet. Acesta se usuca si ramane lipit de piele (daca pui bicarbonat direct pe pielea uscata, nu adera), si sper/banuiesc ca este absorbit mai adanc in piele (in neg). Bicarbonatul uscat il tin asa uscat si lipit de piele cat mai mult timp (in ideea ca uleiul natural al pielii va umezii iar bicarbonatul si iar se va reactiva efectul).
Reiau procesul cand imi pica tot bicarbonatul (daca-l sterg din greseala de pe deget). Probabil ar fi fost o idee sa-l acoper cu un leocoplast (n-am incercat). Intr-o saptamana, maxim doua se retrage de tot negul.
1 comentarii
0
04-02-2020, ora 20:13
iulianachiper
Nu este medic/terapeut
iulianachiper
interesant, multumim pentru informatie, demna de luat in seama
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Papiloamele sau negii trebuie extirpaţi? - atitudinea corectă
  • Tratamentul corect al negilor și papiloamelor
  •